Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ήτανε στραβό το κλήμα...

lazarou

Δεν φτάνει ότι ουδέποτε θεσμοθετήθηκαν τα «κομβικά λιμάνια».

Δεν φτάνει που ποτέ δεν τέθηκαν προδιαγραφές «φιλοξενίας» επιβατών στα «κομβικά λιμάνια» που έμειναν «θεωρία επί χάρτου».

 

Δεν φτάνουν τα στη νιοστή αναγόμενα προβλήματα του ακτοπλοϊκού κλάδου, τώρα επανήλθε και το θέμα των δικαιωμάτων των επιβατών. Ποιος πληρώνει σε περίπτωση απαγορευτικού λόγω καιρού; Σε ποιο ξενοδοχείο θα φιλοξενηθούν 2.000 νοματαίοι; Ποιος πληρώνει σε περίπτωση που «έχει καιρό» και μερικά εκ των λιμένων... της νησιωτικής χώρας δεν υποστηρίζουν περισσότερα του ενός επιβατηγά-οχηματαγωγά να δέσουν ασφαλώς;

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Siim Kallas και υπεύθυνος για τον τομέα των μεταφορών δήλωσε ότι «το 72% των Ελλήνων πολιτών δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του ως επιβάτης, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη. Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Πειραιά. Αλλά υπάρχει και ένα αλλά.

Οι Έλληνες επιβάτες γνωρίζουν, πολύ δε περισσότερο καλά οι νησιώτες, τα στραβά της πατρίδας τους. Και πάνε «πάσο»... Εκείνο που δεν γνωρίζουν στις Βρυξέλλες είναι ότι δεν θα βρεθεί ουδείς καπετάνιος φέρων άλλης εκτός ελληνικής υπηκοότητας με αρμυρισμένα γαλόνια στους ώμους να κάνει ρεμέτζα σε υποτυπώδη λιμάνια με:
Τις ψαρόβαρκες γύρω, γύρω, τα τζετ σκι να κάνουν «φούρλες» και την κερά Μαρίκα με την πλαστική φουσκωτή βάρκα με το σύζυγο να κάνει... κουπί ορθόπρωρα.

Και στο ντόκο τους δύο ενίοτε και τρείς Λιμενικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τα «γυναικόπαιδα» και τη θειά με το καλάθι να μη φουντάρουν πριν πέσει ο καταπέλτης.
Τώρα αν όλα τα ανωτέρω φαντάζουν σούρεαλ για τους «Βρυξελλάτους» γαλλιστί τους παραπέμπω στο περίφημο couleur local.... 'Η επί το ελληνικότερο: «ήταν στραβό το κλήμα το' φαγε και ο γάιδαρος και αποστράβωσε...».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter