Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καλώς ήρθε το δολάριο...

lazarou

Κάπου στο 1967. Ο ελληνικός κινηματόγραφος μεσουρανεί. Και στις παραγωγές, η διαχρονικότητα των οποίων δεν έχει παρέλθει παρά τις δεκαετίες. Όπως άλλωστε και τα έργα των Αισχύλου Σοφοκλή και Ευριπίδη.

Εν προκειμένω η κινηματογραφική ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο» είναι ελληνική κωμωδία βασισμένη στο θεατρικό έργο «Ο 6ος Αμερικανικός στόλος» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.\

Για την ιστορία: Με αφορμή την άφιξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστής και καθηγητής Αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος θα αναγκαστεί, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να δεχτεί την πρόταση της "μαντάμ" Φούλης να παραδώσει μαθήματα Αγγλικών στα κορίτσια του μπαρ Blue Black της Τρούμπας που διευθύνει.

Ο Φίλιππος, ευυπόληπτος υπάλληλος αλλά με μεγάλη ανάγκη των χρημάτων δέχεται. Όταν έρχεται επιτέλους ο στόλος, ο Σταύρος, ιδιοκτήτης του μπαρ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσέλκυση των ναυτών στο μαγαζί και απευθύνεται και πάλι στο Φίλιππο για βοήθεια..
Αρνάκι στο φούρνο, γιουβέτσι και κάτι σε λαδερό έτρωγαν τις προάλλες στο Κεντρικό τρία μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης... Σταθερές επιλογές. Εστιατόριο Κεντρικό και greek salad στη μέση. Αυτή τη φορά, όμως, έβγαλαν να πληρώσουν με δολάρια...

Στις θεολογικές σχολές στο πρώτο έτος λένε ότι κάποιοι χάραξαν τις μετέπειτα θεωρίες που καταλήγουν σε «-ισμός».
Άσχετο θα πείτε και δικαίως.

Ναι αλλά αυτοί έδειξαν το δρόμο...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter