Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Από την πόλη έρχομαι...

ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΓΔιαβάζω και σας μεταφέρω επακριβώς όπως την διαβάζω απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη σε ερώτηση που του ετέθη στην διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ερώτηση, αν και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία, κάτι που άλλωστε θα καταλάβετε διαβάζοντας και εσείς την απάντηση του, αναφέρονταν στο κατά πόσον η ναυτιλία μπορεί να τραβήξει το «κουπί» για να πάει όλη η χώρα μπροστά.

Ο κ. Μουσουρούλης ξεκινά την απάντηση του επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή στα όσα έχει κάνει στο υπουργείο για να καταλήξει στο πως – κατά τη γνώμη του – μπορεί να βοηθήσει η ναυτιλία τον τόπο.

Όπως σας προανέφερα σας παραθέτω επακριβώς την εισαγωγή της απάντησης του.

«Στη Ναυτική Εκπαίδευση, προχωρήσαμε σε σημαντικά θεσμικά μέτρα για την ενίσχυση του ναυτιλιακού πλέγματος, με μέτρα όπως η κωδικοποίηση του κώδικα δημόσιου και ιδιωτικού ναυτικού δικαίου, η ναυτική διαιτησία ή επίσης η προσπάθεια που κάνουμε για την ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην χώρα μας. Υπάρχουν στο θεσμικό πλαίσιο, συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως και όχι μόνο, αλλά κυρίως, την ναυπηγική και επισκευαστική ζώνη Περάματος και προσβλέπουμε μέσα και από τις ιδιωτικοποιήσεις, όλη αυτή η προσπάθεια να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, που σημαίνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Τώρα που την διαβάσατε θα σας ήμουν πραγματικά ευγνώμων αν μπορούσατε να μου πείτε τι λέει...

Ξεκινά από τη ναυτική εκπαίδευση, και μέσω της ναυτικής διαιτησίας φτάνει στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία για να καταλήξει στις ιδιωτικοποιήσεις (!) και μέσο αυτών σε νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας...

Σε απλά ελληνικά δηλαδή, από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...

Αργεί πολύ ο ανασχηματισμός ;

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter