Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ακτοπλοϊκή απομόνωση τα μικρά νησιά του Ν. Αιγαίου

syriza-300x237

Απομονωμένα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα λόγω ακινητοποίησης του «Πρέβελης», είναι τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωση τους ο βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Ν. Συρμαλένιος και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δ. Γάκης.

Όπως αναφέρουν, «οι κάτοικοι των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και ιδιαίτερα η Κάσος, η Κάρπαθος, η Χάλκη και η Ανάφη, βρίσκονται σε ακτοπλοϊκή απομόνωση, εξ αιτίας της ακινητοποίησης του πλοίου «Πρέβελης» στο λιμάνι της Ρόδου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα νεώτερο σε σχέση με την αναχώρηση του πλοίου, ενώ το υπουργείο στα αλλεπάλληλα υπομνήματα και διαμαρτυρίες, σιωπά εκκωφαντικά.

Μόλις προχθές ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΙ κ. Μπούσιος, μας διαβεβαίωνε ότι το θέμα της διάθεσης των πιστώσεων προς τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος και της έγκρισης τους από το υπουργείο Οικονομικών, όπως αυτή που εκτελεί και το «Πρέβελης», έχει λυθεί οριστικά.

Δυστυχώς η πραγματικότητα για άλλη μια φορά διαψεύδει τις καθησυχαστικές δηλώσεις της ηγεσίας του ΥΝΑΙ, επιβεβαιώνοντας ότι, με την είσοδο της χειμερινής περιόδου, το πρόβλημα της απομόνωσης πολλών νησιών επανέρχεται δριμύτερο.

Καταγγέλλουμε την τακτική της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου, που αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των τοπικών κοινωνιών των μικρών νησιών, αναλώνονται σε τερτίπια γραφειοκρατικού χαρακτήρα σε σχέση με τις εγκρίσεις των πιστώσεων, εκτός εάν οι ήδη ελάχιστες πιστώσεις του προϋπολογισμού του 2014 για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος, εξαντλήθηκαν μετά και τη διάθεση του τριπλάσιου μισθώματος σε γραμμή του Βορείου Αιγαίου.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την επίλυση του ζητήματος του «Πρέβελης», απαιτούμε τη συνέχιση της απρόσκοπτης και τακτής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου με τον Πειραιά, την Κρήτη και τη Ρόδο».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter