Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ από τις Μινωικές Γραμμές

minoan

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ, προχωρούν οι Μινωικές Γραμμές.

Σε ανακοίνωση της προς το ΧΑ η εταιρεία αναφέρει:  Με την από 10 Ιανουαρίου 2014 απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την 31η Ιανουαρίου 2014.

Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης έχει ως θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών, μέχρι του ποσού των 30.586.837,50 ευρώ και την συνακόλουθη τροποποίηση του Καταστατικού της.

Κατά τη σχετική απόφαση και έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, θα προταθεί η έκδοση έως και 13.594.150 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν στην ονομαστική τους αξία (2,25 ευρώ) στους μετόχους της Εταιρείας κατ’ ενάσκηση του δικαιώματός τους προτίμησης.

Παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση και τις υψηλές τιμές καύσιμων, οι οικονομικές επιδόσεις της Εταιρείας παρουσιάζουν βελτίωση, ενώ η εν λόγω Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική της διάρθρωση.

Η Εταιρεία αποτελεί μέλος του Ομίλου Grimaldi, ενός παγκόσμιου ναυτιλιακού οργανισμού με πολυεθνική οργάνωση, που επενδύει στην αναβάθμιση και επέκταση του στόλου του και των λιμενικών τερματικών σταθμών που διαχειρίζεται. Ο Όμιλος Grimaldi διαθέτει υγιή χρηματοοικονομική διάθρωση και προτίθεται να μετάσχει στην εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναλογικά με το ποσοστό που κατέχει σήμερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter