Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην ΑΝΕΚ LINES η ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία»

ekdilosi naf xronika 1

Η ΑΝΕΚ LINES με μεγάλη επιτυχία φιλοξένησε, την ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία», που διοργάνωσε το περιοδικό “Ναυτικά Χρονικά” και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Isalos.Net», στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ένθερμη συμμετοχή 500 σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, εκπρόσωπων 17 ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων και αναπτύχθηκε σε δύο θεματικές με στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις προκλήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας.

Η πρώτη ενότητα είχε θέμα «Ο αξιωματικός του μέλλοντος: οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου» και η δεύτερη αφορούσε στην «Ασφάλεια στη θάλασσα: υγεία, προστασία της θάλασσας και διαβίωση εν πλω».

Ο Αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ LINES, Πέτρος Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στους νεαρούς σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης, τόνισε ότι “Πέρα από τις όποιες θεωρητικές ή τεχνικές γνώσεις που θα αποκτήσουν στην σχολή τους, θα πρέπει να αγαπήσουν αυτό το επάγγελμα και να δουλέψουν ατομικά αλλά και συλλογικά για την ευρύτερη καλλιέργειά τους, έτσι ώστε να διαμορφώσουν την δική τους ακέραιη και ισχυρή προσωπικότητα και να καλλιεργήσουν το ήθος του Έλληνα ναυτικού”.

Παράλληλα, με την ημερίδα, λειτούργησε για πρώτη φορά η έκθεση με τίτλο “50 Χρόνια ΑΝΕΚ με πλώρη το μέλλον” που φιλοξενείται στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στα Χανιά.

Μία έκθεση που “καταγράφει” τα κομβικά σημεία της ιστορίας της ΑΝΕΚ, τους μεγάλους σταθμούς στην πορεία της, τη στήριξη που διαχρονικά παρέχει στην τοπική παραγωγή, αλλά και σε δεκάδες σωματεία και συλλόγους, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τις ενέργειες προβολής του κρητικού και ευρύτερα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση κατέχουν τα αντίγραφα των πλοίων της εταιρείας, από το ιστορικό «ΚΥΔΩΝ», μέχρι τα σημερινά σύγχρονα επιβατηγά – οχηματαγωγά.

Μία συναρπαστική βόλτα στο χώρο και το χρόνο, με οδηγό την παράδοση και την ιστορία της ANEK LINES. Με αφορμή αυτό το “ταξίδι” ο Πρόεδρος της ANEK LINES Γιώργος Κατσανεβάκης, ξενάγησε σπουδαστές και ΜΜΕ αναφέροντας σχετικά, «Η ANEK LINES γιορτάζει φέτος μία δυναμική πορεία 50 χρόνων, μία πορεία που σε κάθε της βήμα στήριξε την Κρήτη και τους ανθρώπους της.

Η ιστορία της εταιρίας από το 1967 έως και σήμερα, αποτυπώνεται σ' αυτήν την ξεχωριστή έκθεση. Μέσα από φωτογραφίες πλοίων και αρχειακό υλικό η ΑΝΕΚ εκφράζει τις αξίες που κληροδότησαν στην εταιρία οι δημιουργοί της, την αγάπη για την κρητική παράδοση και την αυθεντικότητα της εταιρίας, που εκπροσωπεί επάξια την Κρήτη σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση αυτή επισφραγίζει τα 50 χρόνια της ANEK LINES και αποτελεί δέσμευση για εμάς ότι με την ίδια επιμονή, με το ίδιο μεράκι, με την ίδια αγάπη θα συνεχίσουμε την πορεία της εταιρίας ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ελληνική ναυτιλία.»

Την γενική επιμέλεια της έκθεσης, που θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, έχει η Αμαλία Κωτσάκη, δρ αρχιτέκτων, επικ. καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης και τον σχεδιασμό η Λουκία Μάρθα, αρχιτέκτων – σκηνογράφος.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου η νέα γενιά “ταξίδεψε” στην γνώση της ναυτιλίας στο πλαίσιο της ημερίδας που φιλοξένησε η ΑΝΕΚ και στην ιστορία μιας μεγάλης εταιρείας, της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης, που συμπλήρωσε τα 50 της Χρόνια στις ελληνικές και διεθνείς θάλασσες.

50 χρόνια κατά τα οποία η ΑΝΕΚ LINES εκπροσωπεί επάξια την Κρήτη και στηρίζει τον κρητικό πολιτισμό, που αποτελεί εγγύηση αυθεντικότητας.

50 χρόνια ΑΝΕΚ! Και το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter