Τετ01292020

Last updateΤρι, 28 Ιαν 2020 11pm

Σαράντα ένα εκατομμύρια επιβάτες στον… ορίζοντα

0kroyazieroploioΜε ορίζοντα το 2027 ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων , και με βάση τα μέχρι ώρας γνωστά στοιχεία από τα orderbooks θα αριθμεί 520 πλοία και σύμφωνα με εκτιμήσεις το annual global passenger capacity θα αγγίζει τα 41 εκατομμύρια επιβάτες.

Εικοσιπέντε νεότευκτα κρουαζιερόπλοια στην ενεργό δράση

0carnivals mardi grasΕικοσιπέντε νεότευκτα κρουαζιερόπλοια όλων των μεγεθών θα περάσουν μέσα στο τρέχον έτος στην ενεργό δράση.

«Πρόσω ολοταχώς» η κρουαζιέρα στην Ελλάδα

krouaziera OLPΘετική είναι η αποτίμηση και της περσινής χρονιάς για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία από ελληνικά λιμάνια-προορισμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΙΜΕ με το λιμάνι του Πειραιά να βρίσκεται στην κορυφή για δέκατη συνεχή χρονιά .

38.000 κρεβάτια…

0carnivals mardi grasΚοντά στα 38.000 κρεβάτια εκτιμάται ότι θα προστεθούν συνολικά στον ξενοδοχειακό τομέα του στόλου της κρουαζιέρας με την είσοδο πάνω από 25 νεότευκτών κρουαζιερόπλοιων φέτος.

Μια «συναρπαστική» δεκαετία

0Kapitaen Nicole LangoschΜια «συναρπαστική» δεκαετία «έκλεισε» απόψε ο τομέας της κρουαζιέρας με τον παγκόσμιο στόλο από τα 281 πλοία του 2010 να ξεπερνά τα 400 το 2019 και τα βιβλία παραγγελιών γεμάτα για παραδόσεις νεότευκτων ως το 2027.

Χρονιά ρεκόρ το 2019 για την expedition cruise market

0nat geo enduranceΉταν μία χρονιά ρεκόρ για την expedition cruise market το 2019. Νέα πλοία, νέες προτάσεις για το «ειδικό επιβατικό κοινό» που διπλασιάστηκε, νέες προσεγγίσεις, περισσότερη πολυτέλεια αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κρουαζιέρα :Με πέντε drydocking «κλείνει» η χρονιά

010 ντοκΜε πέντε drydocking για αντίστοιχο αριθμό κρουαζιερόπλοιων «κλείνει» η χρονιά για τις ναυπηγικές μονάδες που έχουν αποκτήσει «εξειδίκευση» στην αναμόρφωση των εσωτερικών χώρων αλλά και την επιμήκυνση κρουαζιερόπλοιων.

Κρουαζιέρα: Στον ορίζοντα οι… νέοι

0ποταμΘεαματική μεταστροφή στις πολιτικές προσέγγισης του πελατειακού δυναμικού της κρουαζιέρας παρατηρείται και στον τομέα των ποτάμιων κρουαζιέρων.

Χρονιά ορόσημο το 2020 για τις ποτάμιες κρουαζιέρες

0ποταμΜετά τις κρουαζιέρες περιπέτειας οι ποτάμιες κρουαζιέρες «αναδύονται» στον ορίζοντα του τομέα της παγκόσμιας κρουαζιέρας που γνωρίζει πρωτόγνωρη ανάπτυξη. Το προσεχές έτος αναμένεται να είναι χρονιά ορόσημο για τις ευρωπαϊκές ποτάμιες κρουαζιέρες καθώς επιχειρήσεις που διατηρούν στόλο ποταμόπλοιων εισέρχονται σε νέες παραγγελίες για σκάφη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κυρίως με υβριδικά συστήματα πρόωσης κατ αναλογία αυτού που συμβαίνει με τα κρουαζιερόπλοια περιπέτειας.

Το μέγεθος… μετράει

0MeinSchiffΤελικώς το μέγεθος μετράει για την... κρουαζιέρα. Τα υπό κατασκευή ευρισκόμενα στις ναυπηγικές κλίνες κρουαζιερόπλοια στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πλοία με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες σε επιβάτες άρα και μεγέθους ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι υπό επιμήκυνση παλαιότερες μονάδες στις οποίες προστίθενται χώροι ενδιαίτησης και ψυχαγωγίας.

«Βάζει φωτιά» στα orderbooks το innovation

0ΝαζέρΧάρη στην «καινοτομία» τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγικών μονάδων στην Ευρώπη αλλά και της «σειράς» των drydocks θα διατηρούν ένα σημαντικό αριθμό εγγραφών.

Το «παράδειγμα» της Καρθαγένης…

0kroyazieroploioΜε κάπου 170 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και 260.000 από-επιβιβάσεις θα κλείσει η φετινή σεζόν για την Ισπανική πόλη της Καρθαγένης.

Θα «ταρακουνήσει» την Ελευσίνα το drydock;

002001 ploti deksameni peramatos olpΑναμφίβολα οι εργασίες drydock που εκτελούν τα κρουαζιερόπλοια στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδίων εκσυγχρονισμού τους είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας που απασχολεί τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο και το cluster του στη Μεσόγειο.

«Αγάπη μου μεγέθυνα» το… κρουαζιερόπλοιο- Όχι το λιμάνι…

0μήκοςΚοντά στις 2.500 κλίνες πρόκειται να προστεθούν με ορίζοντα την προσεχή διετία σε μονάδες του υφιστάμενου στόλου των κρουαζιερόπλοιων δια της μεθόδου της «μεγέθυνσης» στα ναυπηγεία.

Περισσότερο «πράσινος» και νεότερος ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων

0kroyazieroploioΠρωταγωνιστής στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης είναι ο κλάδος της κρουαζιέρας σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από την Seatrade Europe στο Αμβούργο.

Τρείς στην κορφή…

0MSCΤρείς εταιρίες που διαθέτουν στόλο κρουαζιερόπλοιων φαίνεται ότι «κυριαρχούν» στην πολλά υποσχόμενη και ταχέως ανερχόμενη αγορά της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας.

«Πρασινίζει» ο παγκόσμιος στόλος της κρουαζιέρας

0ΠΛοίο μπρίζαΦιλικότερος προς το περιβάλλον όσον αφορά στις εκπομπές αέριων ρύπων με βάση τα δεδομένα που έχουν τεθεί για τα καύσιμα από τον ΙΜΟ θα είναι μέχρι το 2025 ο παγκόσμιος στόλος της κρουαζιέρας.

Ποιος είναι που…

0msc 600Το «μοίρασμα» των αγορών και η παρουσία των μεγάλων εταιριών που ελέγχουν στόλους κρουαζιερόπλοιων είναι σε εξέλιξη.

Από τα internet cafe… στα ολογράμματα

0kroyazieroploioΜια συναπτή εικοσαετία από την πρώτη εμφάνιση internet cafe... σε κρουαζιερόπλοιο συμπληρώνεται φέτος όσον αφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Θα ελέγχει το 36% της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας η MSC

0msc 600Ένα ποσοστό της τάξης του 36% της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας θα καλύπτει το 2027 ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων της MSC σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και υπολογισμούς που αφορούν στην είσοδο των νεότευκτων μονάδων των μεγάλων εταιριών της κρουαζιέρας.

«Απούσα» η Ελλάδα από το drydocking της κρουαζιέρας

0kroyazieroploio«Απούσα» καταγράφεται η Ελλάδα από τις διαδικασίες drydocking που εκτελεί ο παγκόσμιος στόλος της κρουαζιέρας μονάδες του οποίου είναι «καλοί πελάτες» των Ιταλικών και Γαλλικών ναυπηγικών μονάδων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter