Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Συναρπαστικό» το 2017 για λιμενικές επενδύσεις

1800738

«Συναρπαστικό» εκτιμάται ότι θα είναι το εντός 48ώρου εισερχόμενο 2017 για τα ανά τον κόσμο λιμάνια όσον αφορά στο επενδυτικό μέρος. Εκ των στοιχείων που ήδη έχουν δει το φώς της δημοσιότητες μεγάλοι λιμενικοί διαχειριστές ετοιμάζονται να αυξήσουν τα μερίδια συμμετοχών σε λιμάνι που «αναδύεται» η κομβικής τους σημασία αλλά και σε άλλα που ήδη αποτελούν κόμβους σε Ευρώπη, Ασία ΗΠΑ και Αφρική. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2017 είναι προγραμματισμένες να τρέξουν οι εξελίξεις με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) επί ευρωπαϊκού εδάφους που αποτελεί και την πλέον προβεβλημένη περίπτωση ενώ επί Αφρικανικού εδάφους οι εξελίξεις σε λιμάνια της Δυτικής Αφρικής είναι σε εξέλιξη.

Στις ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά επίσης είναι σε εξέλιξη μεγάλα επενδυτικά πλάνα ενώ στην Ασία το κλείσιμο της χρονιάς (2016) η είδηση αφορά στην αύξηση της συμμετοχής της DP World στο λιμάνι του Pusan στην Ν. Κορέα. Να σημειωθεί επίσης ότι η DP World εξελίσσει μία πλατφόρμα συνεργασίας με ένα από τους μεγαλύτερους fund managers με στόχο τις επενδύσεις σε στρατηγικής σημασίας λιμάνια διεθνώς.

Όσον αφορά δε στην ανατολική Ευρώπη και τη Μ. Θάλασσα η Hutchison Ports υπέγραψε Memorandum of Understanding (MoU) με την Ουκρανική κυβέρνηση για ανάπτυξη του Chornomorsk Port στην Μ. Θάλασσα.

Τέλος η χρονιά που έρχεται επίσης θα «σημαδευτεί» από τις περιβαλλοντικού χαρακτήρα επενδύσεις των λιμένων της Ε.Ε. αλλά και , όπως έχει αναφέρει το “theseanation” από τον ανταγωνισμό των λιμένων της Β. Ευρώπης με εκείνων της Μεσογείου σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter