Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέντε "νέα" υπουργεία δια χειρός Αλέξη Τσίπρα

tsipras 2323

Πέντε νέα και μετονομαζόμενα υπουργεία αλλά και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων καταπολέμησης της Διαφθοράς, στο οποίο προΐστατο ο Παν. Νικολούδης) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνει ο κυβερνητικός χάρτης, όπως προκύπτει από τα δυο προεδρικά διατάγματα που υπογράφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τα νέα και μετονομαζόμενα υπουργεία είναι:

1) υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
2) υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
3) υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,
4) υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
5) υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

-Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

-Ακόμη, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

-Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

-Επίσης, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται σε υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

-Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανασυνιστάται και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διαφθορά στο Δικαιοσύνης

Μια από τις σημαντικότερες διαφορές είναι πως η γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ υπουργός τέτοια ζητήματα μέχρι πρότινος ο κ. Νικολούδης) νοείται πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter