Κυρ09202020

Last updateΚυρ, 20 Σεπ 2020 10am

«Τροχιοδεικτικές βολές» από την ECSA…

rypoi naftilia 057288«Τροχιοδεικτικές βολές» από την ECSA στην απόφαση της Ε.Ε. να εντάξει την Ευρωπαϊκή ναυτιλία στο σύστημα εμπορίας ρύπων.

«Τρέχουν» το NextGen MPA και IMO

rupoi ploion6«Επιταχύνεται» η συνεργασία μεταξύ της Ναυτιλιακής-Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για την προώθηση του NextGen που αποτελεί πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη συνεργασιών σε παγκόσμια κλίμακα για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Στο σύστημα εμπορίας ρύπων η Ευρωπαϊκή ναυτιλία

rypoi naftilia 057288Αλλο ένα ισχυρό κτύπημα , εκ των έσω, δέχθηκε η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας.Στο σύστημα εμπορίας ρύπων εντάσσεται η Ευρωπαϊκή ναυτιλία καθώς η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την πρόταση της βουλευτή των Πρασίνων Jutta Paulus σχετικά με τις αλλαγές στον κανονισμό παρακολούθησης, υποβολής εκθέσεων και επαλήθευσης που καλύπτει τις εκπομπές και τη συλλογή δεδομένων στην ΕΕ για πλοία 5.000 τόνων και άνω.

Επιτυχής δοκιμή βιοκαυσίμων από την ExxonMobil

rupoi ploion6Στο λιμάνι του Ρότερνταμ θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους το μείγμα βιοκαυσίμων που παρήγαγε η ExxonMobil και το οποίο δοκιμάστηκε επιτυχώς σε πλοίο της Stena Bulk.

Έξι τρισεκατομμύρια δολάρια…

rypansi 987Επενδύσεις ύψους έξι τρισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμά έκθεση του International Energy Agency για να οδηγηθεί η παγκόσμια ναυτιλία στην επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

30 χρόνια Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών στην Ελλάδα: Συμμετέχουμε και φέτος, ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

0StepsforSafety HelmepaΟ Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο είναι η παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών για τα απορρίμματα σε ακτές και θάλασσα και αποτελεί πρωτοβουλία του μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy.

Ρυμουλκό με καύσιμο πρόωσης την αμμωνία

0amoniaΗ Nippon Yusen Kaisha (NYK) υπέγραψε συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης με την IHI Power Systems και τον Nipon Kaiji Kyokai (ClassNK) για το σχεδιασμό, κατασκευή και χρήση του πρώτου στον κόσμο ρυμουλκού που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο πρόωσης την αμμωνία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ