Δευ12172018

Last updateΔευ, 17 Δεκ 2018 2pm

SeaNation790X90

Παρουσίαση της CSIC για τα Scrubber στο «Scrubbers 360ο»

0scrubberΤο σύστημα καθαρισμού καυσαερίου (Exhaust Gas Cleaning System – EGCS), ευρύτερα γνωστό ως Scrubber, του Shanghai Marine Diesel Research Institute (SMDERI) που αντιπροσωπεύεται από την Glafcos Marine ΕΠΕ, παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης «Scrubbers 360ο» που διοργάνωσε ο κινεζικός κολοσσός CSIC, και επιμελήθηκε η Glafcos, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Σκεπτική» η Αυστραλία για τα open loop scrubber

aerioi rypoi 0Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Αυστραλία να απαγορεύσει στα χωρικά της ύδατα τη χρήση open loop scrubber καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των αρμοδίων φορέων.

Σχέδιο εφαρμογής sulphur cap δημοσιοποίησε η Κίνα για το 2019

rupoi ploion6Σχέδιο για την εφαρμογή του sulphur cap στα χωρικά της ύδατα και ένα μεγάλο μέρος των ποταμών Yangtze και Περλ δημοσιοποίησε η Κίνα για το 2019.

Σύμπλευση CMA CGM –MAERSK στο zero-carbon plan

CMA CGM alaskaΥπέρ του zero-carbon plan της MAERSK τάχθηκε η CMA CGM εν αντιθέσει με την MSC που είναι μέλος της 2Μ (MAERSK, MSC) .

Το ΕΛΙΝΤ βραβεύει τη HELMEPA

0ELINTΤην 4η και 5η Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η 12η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας του ΕΛ.Ι.Ν.Τ - Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας, με τίτλο: “MARINE TECHNOLOGY IN 2020: SMARTER & GREENER”.

Αποκτά ιδιότητα μέλους στο Οικονομικό Συμβούλιο της Αρκτικής η Ε.Ε.Ε.

eeeΗ Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αποδοχή της ως μέλους του Οικονομικού Συμβουλίου της Αρκτικής (Arctic Economic Council - AEC), του ανεξάρτητου οργανισμού που ενεργεί ως το βασικό φόρουμ επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Αρκτικού Συμβουλίου και των ευρύτερων επιχειρηματικών κοινοτήτων της Αρκτικής αλλά και περιοχών εκτός αυτής.

Ετοιμάζει αντεπίθεση το scrubber lobby- «Εμφύλιος» για τα open or closed loop

rupoi ploion6Ενδιαφέρουσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό, τεχνικό και ναυτιλιακό επίπεδο ύστερα από την γνωστοποίηση της απόφασης της Σιγκαπούρης να απορρίψει τα open loop scrubbers χάρη στην οποία «αναδύθηκε» η είδηση ότι και άλλες χώρες και περιοχές έχουν προβεί στην ίδια απαγόρευση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ