Τετ02202019

Last updateΤετ, 20 Φεβ 2019 4am

«Υπερασπιστής» των open-loop scrubbers η Ιαπωνία

0scrubberΠαρά το γεγονός ότι πολλές χώρες ήδη έχουν απαγορεύσει την χρήση open-loop scrubbers στα χωρικά τους ύδατα η Ιαπωνία αναμένεται να φέρει στον ΙΜΟ στοιχεία μελέτης που «κατασιγάζουν» τους φόβους για μετάθεση της ρύπανσης από τον αέρα στη θάλασσα και εν γένει τη ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Πιέσεις για απαγόρευση του heavy fuel oil (HFO) στην Αρκτική

0Αρκτικές ρότεςΠιέσεις στον ΙΜΟ ασκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Clean Arctic Alliance (CAA), με στόχο να απαγορευτεί η χρήση heavy fuel oil (HFO) στις αρκτικές ρότες.

«Καμπανάκι» αφύπνισης «κτύπησε» η ExxonMobil

0BunkeringΟ εμπορικός πόλεμος είναι εδώ και ελέω αυτού δεν είναι δυνατόν να γνωστοποιηθούν πού, πότε και ποιες ποσότητες αποθειωμένων καυσίμων θα διατεθούν στην αγορά το 2020 λέει έμμεσα πλην σαφώς η ExxonMobil.

Προτεραιότητα του ICS η μείωση των sulphur και greenhouse gas

0PoulssonEsbenwebΤο θέμα των καυσίμων και της μείωσης των αέριων ρύπων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του International Chamber of Shipping (ICS) την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.

HELMEPA: “Αξέχαστη Κυρία Νίκη Γουλανδρή, σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε στην προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας”

helmepaΜε μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της Νίκης Γουλανδρή. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα θυμίζει στο μέλλον την αφοσίωση της σε αρχές που επίκεντρο τους είναι ο πλανήτης Γη και η προστασία του.

Wood Mackenzie : Λίγα τα πλοία με scrubbers το 2020

rupoi ploion6Κοντά στα 2000 πλοία υπολογίζει το Wood Mackenzie ότι θα έχουν τοποθετήσει scrubbers ενόψει της εφαρμογής από την 1-1-2020 της απόφασης του ΙΜΟ για τα αποθειωμένα καύσιμα.

Εναρμόνιση κανονισμών για τα scrubbers προτείνει η Ε.Ε.

Shipping emissions general 12Πρόταση συζήτησης για εναρμόνιση των κανονισμών για το πού και πως θα επιτρέπεται η χρήση των open loop scrubbers κατέθεσε η Ε.Ε. στον ΙΜΟ ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του MEPC τον προσεχή Μάιο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ