Κυρ04212019

Last updateΚυρ, 21 Απρ 2019 11pm

Πραγματοποιήθηκε η 37η Γενική Συνέλευση των Μελών της HELMEPA

0ΧελΤην Τετάρτη 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 37η Τακτική Γενική Συνέλευση της HELMEPA, την οποία φιλοξένησε και πάλι η Εταιρεία CERES.

Τα στρουμφάκια πρωταγωνιστές της νέας καμπάνιας της ΕΕ για τον καθαρισμό των ακτών

0SmurfsΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή «προσέλαβε» τα στρουμφάκια για να... βοηθήσουν στον καθαρισμό των ακτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

H HELMEPA στα ακριτικά νησιά, Αστυπάλαια, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο και Σύμη

0ΧάλκηΗ HELMEPA συμμετείχε στον 7ο διάπλου της Axion Hellas, 7 - 13 Απριλίου, σε Αστυπάλαια, Τήλο, Χάλκη και Καστελόριζο

Πετρελαιοφάγα μικρόβια βρέθηκαν στο μεγαλύτερο βάθος των ωκεανών, στην Τάφρο των Μαριανών

0υποβρύχιοΟι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μοναδικά βακτήρια που «τρώνε» πετρέλαιο, ζουν σε μεγάλους πληθυσμούς στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης, στην Τάφρο των Μαριανών, στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος περίπου 11.000 μέτρων (συγκριτικά το Έβερεστ έχει ύψος 8.848 μέτρων).

Παρουσίαση Γαλλικής Μελέτης «ECAMED»

0ΓάλλοιΤην 09.04.2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διμερής συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ναυτιλιακής Αρχής της Γαλλίας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υποδιευθυντής Ναυτικής Ασφάλειας του Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης και Αλληλεγγύης της Γαλλίας, κ. Vincent Denamur.

EMSA: Ιπτάμενα «sniffer» για την μέτρηση εκπομπών θείου των πλοίων στη Δανία

0DroneΤην ενεργοποίηση στη Δανία Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS) εφοδιασμένων με «sniffer» για την μέτρηση εκπομπών θείου των πλοίων γνωστοποίησε το European Maritime Safety Agency (EMSA).

HELMEPA και Εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» 3 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2019

0posterΗ Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA, Εθνικός Συντονιστής της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας, μας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να πάρουμε μέρος στη φετινή εξόρμηση και να εκφράσουμε με έναν συμβολικό καθαρισμό την ευαισθησία μας για το περιβάλλον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ