Σαβ12142019

Last updateΠαρ, 13 Δεκ 2019 7pm

Το Club of Rome βράβευσε την HELMEPA

0hel vravΤην Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, σε εκδήλωση στην Αθηναϊκή Λέσχη, το Ελληνικό Παράρτημα της Λέσχης της Ρώμης βράβευσε την HELMEPA για «τη διαχρονική ευαισθησία της και τις δράσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος». Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Γραμματέας της ένωσης κυρία Ειρήνη Νταϊφά.

ECSA : Η Ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία χαιρετίζει την Ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία

ECSA logo 1“Η Ευρωπαϊκή ναυτιλία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με τους θαλάσσιους εταίρους μας, για να μετατρέψουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας σε πραγματικότητα”. Τούτο επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ECSA Μάρτιν Ντόρσμαν με αφορμή την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λέιντεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συζητούν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία οι ευρωβουλευτές

rupoi ploion6Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η οποία στοχεύει να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος, σε έκτακτη σύνοδο ολομέλειας στις Βρυξέλλες. Μετά την ανακοίνωση από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 14.00 (τοπική ώρα) της ίδιας ημέρας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συζήτηση επί του θέματος με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον αρμόδιο Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Frans Timmermans, δηλώσεις του οποίου θα ολοκληρώσουν τη συζήτηση.

Στα βιοκαύσιμα «επενδύει» η MSC για μείωση των ρύπων

MSC 600 450Στη χρήση βιοκαυσίμων προχωρά η MSC σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση προκειμένου να περικόψει τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα πλοία της.

Πρωτοβουλία της CMA CGM για το κλίμα

cma cgm vessel 12Η CMA CGM προσχώρησε στην πρωτοβουλία του παγκόσμιου συμφώνου του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο της «δέσμευσής της για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή μετάβαση του κλάδου».

Επιτυχής η δοκιμή βιοκαυσίμων από την CMA CGM

cma cgm 05688Την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών χρήσης βιοκαυσίμου για πρόωση του πλοίου της 16,000 teu CMA CGM Alexander Von Humbolt ανακοίνωσε η CMA CGM στο πλαίσιο της συνεργασίας της στο πρόγραμμα GoodShipping με την IKEA Transport & Logistics Services.

Επανεξέταση αιτημάτων αποζημίωσης αλιέων και τουριστικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ναυάγιο του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» ζήτησε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

0Plakiwtakhs.R1Επανέρχεται με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη το θέμα της επαναξιολόγησης των αιτημάτων αποζημίωσης που αφορούν στους τομείς της αλιείας και του τουρισμού που επλήγησαν από την θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε στο Σαρωνικό Κόλπο, η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά της νήσου Αταλάντης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ