Κυρ03072021

Last updateΣαβ, 06 Μαρ 2021 10am

BIMCO: Να έχουν παγκόσμια εφαρμογή οι κανονισμοί για τους αέριους ρύπους

0Sadan Kaptanoglu BIMCOΗ BIMCO έχει συμμετάσχει σε εκκλήσεις για μέτρα εκπομπών που βασίζονται στην αγορά, αναφέροντας ότι η ναυτιλία και τα κράτη πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες για να θέσουν παγκόσμιους κανόνες τώρα, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τους πράσινους στόχους της.

Εξακριβώθηκε ότι το δ/ξ MINERVA HELEN δεν σχετίζεται με περιστατικό ρύπανσης

0MINERVA HELENΤην 28η Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώθηκε επισήμως από τις Αρχές του Ισραήλ ότι το Δ/Ξ MINERVA HELEN δεν έχει καμία σχέση με την πετρελαϊκή ρύπανση που πλήττει τις ακτές του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Η Μαρίνα Φλοίσβου «Πρεσβευτής Ασφάλειας» της HELMEPA

0flisv HELMEPAΗ Μαρίνα Φλοίσβου, Εταιρικό Μέλος της HELMEPA από το 2008, αποτελεί την πρώτη μαρίνα στην Ελλάδα που λαμβάνει τον τίτλο του «Πρεσβευτή Ασφάλειας».

Η Minerva Marine απορρίπτει ισχυρισμούς για ρύπανση στις ακτές του Ισραήλ

0Minerva HelenΥπό διερεύνηση από τις Ισραηλινές αρχές βρίσκεται η υπόθεση της θαλάσσιας ρύπανσης από δεξαμενόπλοιο που έφτασε στις ακτές της χώρας. Στην υπόθεση , σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μμε, ενεπλάκη το δεξαμενόπλοιο Minerva Helen που ανήκει στην Minerva Marine Inc.

Στη Δανία η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής αμμωνίας

0αμμωνιαΣτη Δανία αναμένεται να αναπτυχθεί η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής «πράσινης» αμμωνίας που μπορεί να αξιοποιηθεί ως καύσιμο για πλοία στο πλαίσιο της γενικευμένης προσπάθειας μείωσης των αέριων ρύπων από την ναυτιλία.

Π.Μήτρου στο Athens Energy Forum 2021: Η πρόκληση για την ναυτιλία είναι μεγαλύτερη

rupoi ploion6Η χρήση των καθαρών εναλλακτικών καυσίμων και η μετατροπή αποβλήτων σε ενέργεια ήταν το θέμα της όγδοης θεματικής, του 10ου Συνεδρίου Athens Energy Dialogues.

Μέτρα για την προστασία των θαλασσίων κητών λαμβάνει το ΥΝΑΝΠ

0ynnp1Σειρά μέτρων για την προστασία των απειλούμενων φυσητήρων από συγκρούσεις με διερχόμενα πλοία στην Ελληνική Τάφρο προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, έσπευσε να ικανοποιήσει σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν από την WWF Ελλάς, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ