Δευ11302020

Last updateΔευ, 30 Νοε 2020 4pm

Παρέμβαση με ιδιαίτερη σημασία

rypoi naftilia 057288«Βροντερό όχι» από Ιαπωνία και Ν. Κορέα στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει την ναυτιλία στο σύστημα εμπορία αερίων ρύπων.

«Στα σκαριά» Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα καταναλώνει υδρογόνο

0υδρογονοπλοίοΗ DFDS και οι εταίροι της έχουν υποβάλει αίτηση για στήριξη από την ΕΕ για την ανάπτυξη ενός επιβατηγού - οχηματαγωγού που τροφοδοτείται για την πρόωσή του από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου η οποία εκπέμπει μόνο νερό.

ESPO για MEPC75: Ανάγκη για πιο φιλόδοξα μέτρα…

rypoi naftilia 057288Θέση έναντι των αποφάσεων της MEPC75 του ΙΜΟ έλαβε ο ESPO ο οποίος και κάνει λόγο για την αναγκαιότητα λήψης πιο φιλόδοξων μέτρων για την μείωση των αέριων ρύπων

Νέος ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-6 για τη χαρτογράφηση των ωκεανών

0SentinelΟ νέος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-6 "Michael Freilich" μοιάζει με ιπτάμενο...σπιτάκι σκύλου, αλλά πρόκειται για έναν από τους πιο εξελιγμένους δορυφόρους παρατήρησης της Γης. Εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Σάββατο από την Καλιφόρνια με ένα αμερικανικό πύραυλο SpaceX Falcon 9.

Αποχώρηση Δ. Μητστάτσου από την HELMEPA

0helmepa logoΑλλαγή σκυτάλης στην γενική διεύθυνση της HELMEPA σηματοδοτεί η αποχώρηση του Δ. Μητσατσου.

Επιχείρηση «μηδενικοί ρύποι»

0aidanova1Επιχείρηση «μηδενικών ρύπων» με ορίζοντα το 2030 έχει ξεκινήσει η AIDA Cruises.

Στην επόμενη συνεδρίαση

0IMO33Στην επόμενη συνεδρίαση της MEPC τον Ιούνιο του 2021 αναμένεται να υιοθετήσει το πλαίσιο υβριδικού μέτρου που επιβάλλει τεχνικές και λειτουργικές απαιτήσεις απόδοσης στα πλοία που συμφωνήθηκε χθες στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Marine Environment Protection Committee.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ