Τρι10162018

Last updateΤρι, 16 Οκτ 2018 8am

SeaNation790X90

«Τσακωμός» διυλιστηρίων στο ορίζοντα για τα ναυτιλιακά καύσιμα;

οoil 06Θα «τσακωθούν» προσεχώς τα ανά τον κόσμο διυλιστήρια για την παραγωγή ναυτιλιακών καυσίμων προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του ΙΜΟ για το 2020 και εντεύθεν;

Συνεχίζεται ο Mήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA

helmepa sxoiniasΜε τον καιρό σύμμαχο και την ενθουσιώδη συμμετοχή πάνω από 2.000 μικρών και μεγάλων εθελοντών σε 65 καθαρισμούς ακτών και βυθού συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον που συντονίζει η HELMEPA στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2018, με Στρατηγικό Συνεργάτη Επικοινωνίας το National Geographic.

Συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA

0ΣχινιάςΜε τον καιρό σύμμαχο και την ενθουσιώδη συμμετοχή πάνω από 2.000 μικρών και μεγάλων εθελοντών σε 65 καθαρισμούς ακτών και βυθού συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον που συντονίζει η HELMEPA στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2018, με Στρατηγικό Συνεργάτη Επικοινωνίας το National Geographic.

Αύξηση 60% στα «εξευγενισμένα» καύσιμα «βλέπει στον ορίζοντα» ο Drewry

aerioi rypoi 0Αύξηση της τάξης ακόμη και του 60% στις τιμές των καυσίμων που θα χρησιμοποιηθούν από το 2020 και μετά «βλέπει στον ορίζοντα» ο Drewry. Κάνοντας αναγωγή στους ρυθμούς συμμόρφωσης των πλοιοκτητών στα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν με την απόφαση του ΙΜΟ ο γνωστός για τι αναλύσεις του οίκος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι άγνωστες οι επιπτώσεις στο κόστος για τη ναυτιλιακή βιομηχανία είτε της προσαρμογής είτε λόγω των τιμών των νέων καυσίμων που υπολογίζει ότι θα διαμορφωθούν ανοδικά λόγω της ζήτησης.

Πλαστικό μπουκάλι ξεβράστηκε έπειτα από μισό αιώνα και δείχνει σαν καινούργιο

0plastiko mpoukaliΈνα πλαστικό μπουκάλι από απορρυπαντικό πιάτων, ηλικίας τουλάχιστον 47 ετών, ξεβράστηκε σε μια παραλία του Σόμερσετ, στη νότια Αγγλία και δείχνει σχεδόν καινούργιο, γεγονός που υπογραμμίζει το πρόβλημα με τα πλαστικά απορρίμματα, αναφέρουν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Κορσική: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα από σύγκρουση πλοίων

0shipsΤο τυνησιακό πλοίο Ulysse, το οποίο μετέφερε φορτηγά και εμπορεύματα, και το κυπριακό CLS Virginia μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συγκρούστηκαν την Κυριακή περί τις 07:30 (08:30 ώρα Ελλάδας) στα ανοικτά της Κορσικής στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη διαρροή καυσίμου, ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Ανησυχίες HELMEPA για πιθανές απορρίψεις θείου στη θάλασσα

aerioi rypoi 0Ανησυχίες εξέφρασε η HELMEPA για πιθανές απορρίψεις θείου στη θάλασσα από την χρήση “ανοικτών scrubbers” η οποία με ανακοίνωσή της ουσιαστικά επέστησε την προσοχή των αρμοδίων για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ