Τετ10232019

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2019 9pm

Πραγματοποιήθηκε η 7η Ετήσια συνάντηση HELMEPA - USCG στην Washington, DC

0CommemorativeΤην Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, εκπρόσωποι επτά διαχειριστριών εταιρειών Μελών της HELMEPA, συνοδευόμενοι από το Γενικό Διευθυντή της, Δημήτρη Μητσάτσο και την Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ, συναντήθηκαν στο Αρχηγείο της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στην Washington με τον επικεφαλής του Prevention Policy, Υποναύαρχο Richard Timme και επιτελείς του.

Πλούσια η “αλιευτική” προσπάθεια του «Τυφώνα»

plastika thalasses 570 800x533Ο «Τυφώνας», το πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, "σαρώνει" το Αιγαίο, καθαρίζοντας απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες ακτές από τη θαλάσσια ρύπανση. Στη διάρκεια ενός μήνα στον Σαρωνικό και στις Κυκλάδες, η ομάδα του συνέλεξε περισσότερους από 15 τόνους απορριμμάτων.

1η Προπαρασκευαστική Συνάντηση κατάρτισης Σχεδίου Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

0propΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 09 και 10 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η 1η Προπαρασκευαστική Συνάντηση για την κατάρτιση Υπο-περιφερειακού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, στο πλαίσιο εφαρμογής της Τριμερούς Συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα του Περιβάλλοντος.

Κοντεϊνεράδικο με… πανιά

0karavellaΟύτε αέριοι ρύποι, ούτε μείγματα καυσίμων, ούτε τίποτα.

Συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης της HELMEPA με Καθαρισμούς Ακτών και Βυθού

0Photo 4Με σύμμαχο τον καιρό και την ενθουσιώδη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 μικρών και μεγάλων εθελοντών σε 60 μέχρι στιγμής καθαρισμούς ακτών και βυθού, συνεχίζεται ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2019 του Ocean Conservancy.

Συζητήσεις στο Reykjavík για το HFO

ship emissions 12Δύο «δράσεις» είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 10-12 Οκτωβρίου, 2019 στο Reykjavík για το HFO τις οποίες και διοργανώνει η Clean Arctic Alliance.

Βραζιλία: 100 τόνους πετρελαίου έχουν μαζέψει περιβαλλοντικές υπηρεσίες σε επιχείρηση καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων στη βορειοανατολική ακτογραμμή

petreleokilida 708Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Ρικάρντο Σάλες δήλωσε σήμερα ότι οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες μάζεψαν από τις 2 Σεπτεμβρίου περισσότερους από 100 τόνους πετρελαίου από την βορειοανατολική ακτογραμμή της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ