Τρι02102026

Last updateΤετ, 11 Φεβ 2026 7am

ΗΠΑ, ΙΜΟ και NZF: Πόλωση…

aerioi rypoi 0Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνονται αποφασισμένες να παραμείνουν στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και να προσπαθήσουν να κερδίσουν επιχειρήματα στο εσωτερικό, σε αντίθεση με την απόφασή τους να αποσυρθούν εντελώς από ορισμένους άλλους διεθνείς οργανισμούς - όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - που θεωρούν χαμένες υποθέσεις.

WSC: Διπλασιάστηκε ο στόλος των πλοίων διπλού καυσίμου

aerioi rypo 0098Ο αριθμός των πλοίων τακτικών γραμμών που χρησιμοποιούν πλοία διπλού καυσίμου σχεδόν διπλασιάστηκε το 2025, σύμφωνα με νέα στοιχεία του World Shipping Council.

Έναρξη του έργου LIFE SIP GR Blue – «Ολοκληρωμένη προσέγγιση για την εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική»

0ΥΠΕΝΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης Στρατηγικού Ολοκληρωμένου Έργου του έργου Life [Strategic Nature and Integrated Projects (SNAP/SIP)] με τίτλο «Ολοκληρωμένη προσέγγιση για την εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική», συνολικού προϋπολογισμού 14.954.311,29 Ευρώ και συνολικής διάρκειας 8 ετών.

Tη σκυτάλη της ηγεσίας του Κέντρου Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (Maritime Emissions Reduction Centre, MERC) αναλαμβάνει ο Νίκος Κακαλής

0Nikos KakalisΜε πολυετή εμπειρία στον Lloyd’s Register στη θέση του Global Bulk Carriers Segment Director, ο Νίκος Κακαλής διαδέχεται τον Στέλιο Κορκόδειλο στο τιμόνι του μη-κερδοσκοπικού Κέντρου με έδρα την Αθήνα, αναλαμβάνοντας να το οδηγήσει στην επόμενη φάση της αποστολής του.

Μηδενικοί ρύποι πλοίων: Στο «μικροσκόπιο» 700 θαλάσσιοι πυρηνικοί αντιδραστήρες

0BunkeringΣτο «μικροσκόπιο» της επιστημονικής κοινότητας που ασχολείται με το θέμα της πρόωσης εμπορικών πλοίων με μηδενικούς ρύπους βρίσκονται 700 θαλάσσιοι πυρηνικοί αντιδραστήρες που είναι σε λειτουργία σε ναυτικούς στόλους των πολεμικών ναυτικών παγκοσμίως.

Net Zero Framework: Κοινό μέτωπο Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας – ΗΠΑ

0ΡιαντΣυνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman Al Saud είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ριάντ.

Επικαιροποίηση του καταλόγου των διαχειριστικών αρχών για το EU ETS

aerioi rypoi 0Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την εκτελεστική απόφαση 2025/2452 — επικαιροποιημένο κατάλογο των ναυτιλιακών εταιρειών που υπάγονται στις EU Emissions Trading System (EU ETS) Administering Authorities (AA) με βάση τα τελευταία δεδομένα από την πλατφόρμα Thetis-MRV του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ