Δευ06242019

Last updateΔευ, 24 Ιουν 2019 6pm

Χαιρετίζει η ΕΕΕ απόφαση επιτροπής του ΙΜΟ για την υιοθέτηση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας και ευθύνης για τα αποθειωμένα καύσιμα

veniamis 770Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) χαιρετίζει θερμά την απόφαση της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (Λονδίνο, 5-14 Ιουνίου 2019) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UN IMO) να εγκρίνει σχέδιο δράσης για υποχρεωτικά μέτρα με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων αναφορικά με τη χρήση καυσίμων, καθώς και τη σχετική Απόφαση [MSC.465(101)], η οποία συνιστά στις κυβερνήσεις των κρατών, ως θέμα προτεραιότητας, να αναλάβουν, μεταξύ άλλων, δράση κατά των προμηθευτών πετρελαϊκών καυσίμων σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παράδοσης πετρελαίου, το οποίο δεν συμμορφώνεται με το ελάχιστο απαιτούμενο από τη Διεθνή Σύμβαση (ΔΣ) SOLAS σημείο ανάφλεξης.

Είκοσι νεότευκτα LNG boxships δρομολογεί η CMA CGM

cma cgm 05688Είκοσι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα οποία χρησιμοποιούν για καύσιμο πρόωσης LNG θα έχει σταδιακά δρομολογήσει μέχρι το 2022 η CMA CGM.

Σλοβενία - Κροατία: "Σύμπραξη" δυτών για τον καθαρισμό θαλάσσιας περιοχής

0δύτεςΔύτες από την Κροατία και τη Σλοβενία ένωσαν δυνάμεις για τον καθαρισμό του κόλπου Savudrija που "μοιράζονται" οι δύο χώρες. Ο καθαρισμός του βυθού της θάλασσας στο συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι ωκεανοί, οι πνεύμονες του πλανήτη, θύμα της κλιματικής αλλαγής

0uyweΆνοδος της θερμοκρασίας, οξίνιση, νεκρές ζώνες... Ο ωκεανός είναι ένα από τα πρώτα θύματα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), όμως μας προστατεύει επίσης από το αέριο αυτό απορροφώντας το -- ένας ζωτικής σημασίας ρόλος που οι υπερασπιστές των ωκεανών ελπίζουν πως θα ληφθεί επιτέλους υπόψη στις πολιτικές για το κλίμα.

Η HELMEPA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με νέο Τηλεοπτικό Σποτ

0TVΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, που φέτος κλείνει 37 χρόνια λειτουργίας, ετοίμασε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς το μείζονος σημασίας θέμα των πλαστικών απορριμμάτων.

H ΗELMEPA γίνεται 37 ετών!

0helΤριάντα επτά χρόνια προσφοράς για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος συμπληρώνει η HELMEPA. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρονται τα ακόλουθα:

Τα καύσιμα «νέας» τεχνολογίας πονοκεφαλιάζουν την ναυτιλία

veniamis 770Η διαθεσιμότητα και η ασφαλής χρήση των ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, η χρήση των οποίων καθίσταται υποχρεωτική από την ποντοπόρο ναυτιλία, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2020, εξακολουθούν να αποτελούν εστίες προβληματισμού για τον κλάδο, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι το πρόσθετο κόστος για την παγκόσμια ναυτιλία υπολογίζεται σε περίπου 50 δισ. δολάρια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ