Τετ09232020

Last updateΤετ, 23 Σεπ 2020 8pm

Ικανοποίηση Πλακιωτάκη για την απελευθέρωση του ναυτικού

0plakiwtakis3

Την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση του 20χρονου Έλληνα δόκιμου ναυτικού του πετρελαιοφόρου πλοίου «Elka Aristotle», μετά από 40ημέρες κράτησης από ένοπλους πειρατές στη Δυτική Αφρική, και πολυήμερες διαπραγματεύσεις, αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Είχε προηγηθεί το «χαρμόσυνο άγγελμα της απελευθέρωσης του ναυτικού» από την διαχειρίστρια εταιρεία, Εuropean Product Carriers LTD.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η απαγωγή του Δημήτρη Γκιάτη, του δόκιμου μηχανικού έληξε και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και ακολουθώντας τις εντολές του πρωθυπουργού, παρακολουθήσαμε την υπόθεση, προκειμένου να συμβάλλουμε στο αίσιο τέλος της. Θέλω να ευχηθώ στον Δημήτρη να συνεχίσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του και να αφήσει πολύ γρήγορα πίσω του το συγκεκριμένο περιστατικό» τόνισε σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο υπουργός.
Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησης του ναυτικού ο υπουργός δήλωσε ότι σύντομα πρόκειται να καλέσει τον Δημήτρη Γκιάτη στο υπουργείο για να μάθει περισσότερα και για τη διαδικασία της απαγωγής, αλλά και για όσα μεσολάβησαν όλες αυτές τις 40 ημέρες που εξελισσόταν η συγκεκριμένη υπόθεση.
«Το σημαντικό είναι ότι ο Δημήτρης είναι καλά στην υγεία του. Είναι ένα νέο παιδί με όλη τη ζωή και το μέλλον μπροστά του. Εμείς, ως υπουργείο Ναυτιλίας, θα σταθούμε δίπλα του και σε αυτόν και στην οικογένειά του και βεβαίως θα είμαστε παρόντες όπου μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. Με τον Δημήτρη δεν έχω ακόμα μιλήσει μαζί του και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες για τον επαναπατρισμό του» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter