Παρ12062019

Last updateΠεμ, 05 Δεκ 2019 5pm

Πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο-Απήχθησαν 19 ναυτικοί

0nave constelationΈνα ακόμη περιστατικό πειρατικής επίθεσης που καταλήγει στην απαγωγή-ομειρία μελών του πληρώματος σημειώθηκε,σύμφωνα με πληροφορίες, στη θαλάσσια ζώνης ανοικτά της Νιγηρίας 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό της Egina, νότια του νησιού Bonny.

Πειρατεία: Οι Χούδι κατέλαβαν τρία πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

somali pirate 1Οι αντάρτες Χούδι της Υεμένης κατέλαβαν τρία πλοία, μεταξύ των οποίων και ένα που ανήκει στη Σαουδική Αραβία, σε απόσταση τριών μιλίων από το νησί Ουκμπάν, στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah.

Καλά στην υγεία του ο απαχθείς ναυτικός

0τογκοΣύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, το κέντρο κρίσεων του οποίου παρακολουθεί από κοινού με το ΥΝΝΠ το θέμα της απαγωγής, ο 20χρονος απαχθείς από πειρατές ναυτικός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένειά του και τους διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, γεγονός που έδωσε μία μικρή ελπίδα στους οικείους του, ότι γρήγορα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο και θα μπει τέλος στην απόγνωσή τους.

Διαπραγματεύσεις υπό άκρα μυστικότητα

0peirateiaΕικάζεται ότι κάτω από άκρα μυστικότητα εξελίσσονται παρασκηνιακά κινήσεις της πλοιοκτήτριας εταιρείας του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «ΕΛΚΑ Αριστοτέλης» προκειμένου να απελευθερωθούν οι 4 ναυτικοί που έπεσαν θύματα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο.

«Πτώση» των πειρατικών επιθέσεων στον Κόλπο της Γουινέα

piratis 45678Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, μετά από το εν εξελίξει ευρισκόμενο πρόσφατο περιστατικό με την απαγωγή Έλληνα ναυτικού, προσλαμβάνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το International Maritime Bureau (IBM) για τις πειρατικές επιθέσεις στον Κόλπο της Γουινέα.

Πως έγινε;

0ελκαΔέσμη ερωτημάτων, που για την ώρα δεν μπορούν να απαντηθούν, θέτει ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές στο Τόνγκο.

Νέα πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουινέα

somali pirate 1Εννέα ναυτικοί απήχθηκαν το Σάββατο από το πλοίο Bonita σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Νορβηγική εταιρία JJ Ugland το οποίο βρισκόταν στο Cotonou.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ