Δευ12172018

Last updateΔευ, 17 Δεκ 2018 2pm

SeaNation790X90

Πειρατεία: Αλλαγή τακτικών σε επιθέσεις προβληματίζει

somali pirates 86151882Προβληματισμό έχει προκαλέσει σε αναλυτές και όχι μόνο του «φαινόμενου» των πειρατικών επιθέσεων η αλλαγή στις τακτικές επίθεσης που έχει καταγραφεί μέσα στο τρέχον έτος.

ΚΥΑ για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε εμπορικά πλοία

pirates nigiriaΔημοσιοποιήθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας με την οποία τροποποιείται προγενεστέρα απόφαση του 2012 που καθόριζε τις προϋποθέσεις έκδοσης αδείας παροχής υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία από ενόπλους φρουρούς.

Απετράπη πειρατική επίθεση στη Σομαλία

piratis 45678Χάρη στην παρέμβαση της ένοπλης συνοδείας εμπορικού σκάφους τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά απετράπη πειρατική επίθεση 339 μίλια ανοικτά του Mogadishu.

Πειρατεία: Στατιστική πτώση-Πραγματική αύξηση

Pirates Approaching Container ShipΣε χαμηλά δεκαετίας έπεσαν τα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων στην Ασία κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου αλλά σε ετήσια βάση αυξήθηκαν φτάνοντας τα 64 που αντιστοιχεί σε αύξηση 3% σε σχέση με το 2017.

Πλοίο υπό σημαία Ελβετίας δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Νιγηρίας

piratis 45678Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Ελβετίας υπέστη επίθεση στα ανοικτά της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι 12 μέλη του πληρώματός του απήχθησαν.

Εντοπίστηκε κοντά στο Κονγκό το εξαφανισμένο δεξαμενόπλοιο Pantelena

0PANTELENA TANKERΤο δεξαμενόπλοιο Pantelena που είχε εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα στον Κόλπο της Γουινέας εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Κογκό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Γεωργίας, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στα «χέρια» πειρατών στον Κόλπο της Γουινέας

piratis 45678Μεγάλος είναι ο φόβος πως ένα δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων έχει πέσει «θύμα» πειρατείας στον κόλπο της Γουινέας στην δυτική ακτή της Αφρικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ