Κυρ03072021

Last updateΣαβ, 06 Μαρ 2021 10am

Πειρατεία: Ειδική ομάδα εργασίας του ΙΜΟ για τον Κόλπο της Γουινέα

somali pirate 1Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός πρόκειται να σχηματίσει ομάδα εργασίας για την πειρατεία στον Κόλπο της Γουινέας εν μέσω «βαθιάς ανησυχίας» για τις πρόσφατες επιθέσεις.
Θα συσταθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Για την Ασφάλεια στη Θάλασσα τον Μάιο και θα αποτελέσει φόρουμ για τα κράτη και τους οργανισμούς για να συζητήσουν περαιτέρω δράση, ανέφερε σε εγκύκλιο.

Πειρατική επίθεση δέχθηκε το Sea Phantom

0Sea PhantomΠειρατική επίθεση η οποία απέτυχε δέχθηκε το δεξαμενόπλοιο Sea Phantom που ανήκει στην Perosea Shipping στον Κόλπο της Γουινέα.

Πειρατική επίθεση ανοικτά της Γκάνα

0ROWAYTON EAGLEΝέα πειρατική επίθεση η οποία ωστόσο απέτυχε να λάβει ομήρους μέλη του πληρώματος σημειώθηκε στο 63.500 dwt Rowayton Eagle της EAGLE Bulk 200 ναυτικά μίλια νότια της Άκρα στη Γκάνα.

Άλλη μία πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουινέα

0mv mozartΝέα πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουινέα. Πειρατές επιτέθηκαν σε φορτηγό πλοίο υπό σημείο Λιβερίας, το MV «Mozart», στον Κόλπο της Γουινέας, σκότωσαν ένα μέλος του πληρώματός του κι απήγαγαν άλλους 15 ναυτικούς, ενημέρωσε η ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Dryad Global μέσω του ιστοτόπου της.

Αυξήθηκαν οι πειρατικές επιθέσεις το 2020

0IMB 2020 Annual report 1 696x392Σύμφωνα με στοιχεία του International Maritime Bureau οι πειρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Ειδικότερα καταγράφηκαν επίσημα 195 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας σε πλοία σε όλο τον κόσμο, σε σύγκριση με 162 το 2019.

Πειρατική επίθεση σε πλοίο της MAERSK

piracy 4rfΝέο περιστατικό πειρατικής επίθεσης σημειώθηκε στον Κόλπο της Γουινέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας διπλή επίθεση με διαφορά ωρών δέχθηκε το υπό σημαία Σιγκαπούρης πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Cardiff στα ανοικτά της Νιγηρίας, ενώ κατευθυνόταν από την Γκάνα στο Καμερούν.

Πειρατεία: Στο «κάδρο» και πάλι η Ασία

piracy 4rfΑύξηση σημείωσαν οι πειρατικές επιθέσεις στις θαλάσσιες ζώνες της Ασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Regional Co-operation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery, που είδαν το φώς της δημοσιότητας το 2020, αναφέρθηκαν συνολικά 97 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας στην Ασία, τα οποία περιλαμβάνουν 95 πραγματικά περιστατικά και δύο απόπειρες συμβάντων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ