Κυρ01192020

Last updateΚυρ, 19 Ιαν 2020 10am

Πειρατεία: «Πάνε καλά οι δουλειές» σε Σιγκαπούρη και Κόλπο της Γουινέα

piracy ransomΑύξηση καταγράφουν τα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων στα στενά της Σιγκαπούρης και τις θαλάσσιες ζώνες εκτός Μαλαισίας αλλά και τα αντίστοιχα περιστατικά στον Κόλπο της Γουινέα.

Κόλπος Γουινέα: Με πειρατικές επιθέσεις «κλείνει» το 2019

0Attack30Dec19darkΆλλο ένα περιστατικό πειρατικής επίθεσης στον Κόλπο της Γουινέα ήρθε στο φώς της δημοσιότητας σχεδόν ένα 24ωρο μετά από εκείνο την αποτυχημένης επίθεσης σε πλοίο μεταφοράς υγροποιημένων αερίων.

Απετράπη πειρατική επίθεση σε LNG carrier

somali pirate 1Απετράπη, χάρη στις προσπάθειες του πληρώματος και τους ελιγμούς διαφυγής, πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουινέα ,που εκδηλώθηκε περίπου 65 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Σάο Τομέ στις 28 Δεκεμβρίου στο LNG carrier «Lakoja».

Κόλπος Γουινέα: Πειρατικών επιθέσεων και απαγωγών ναυτικών συνέχεια…

piratis 45678Πειρατές επιτέθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε τέσσερα πλοία που στέκονταν αρόδο στο λιμάνι της Λιμπρεβίλ, σκότωσαν έναν Γκαμπονέζο πλοίαρχο και πήραν ομήρους τέσσερις Κινέζους ναύτες, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Γκαμπόν.

Νέα πειρατική επίθεση σε tanker στη Νιγηρία

somali pirate 1Εικοσιένα μέλη του πληρώματος ( 20 Ινδοί και 1 Νιγηριανός)του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς χημικών προϊόντων απήχησαν σε μία ακόμη πειρατική επίθεση που δέχθηκε χθες το υπό σημαία Marshall Islands δεξαμενόπλοιο "Duke" περίπου 110 μίλια νοτιοανατολικά του Λομέ στο Τόγκο.

Ικανοποίηση Πλακιωτάκη για την απελευθέρωση του ναυτικού

0plakiwtakis3Την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση του 20χρονου Έλληνα δόκιμου ναυτικού του πετρελαιοφόρου πλοίου «Elka Aristotle», μετά από 40ημέρες κράτησης από ένοπλους πειρατές στη Δυτική Αφρική, και πολυήμερες διαπραγματεύσεις, αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Είχε προηγηθεί το «χαρμόσυνο άγγελμα της απελευθέρωσης του ναυτικού» από την διαχειρίστρια εταιρεία, Εuropean Product Carriers LTD.

Ελεύθερος αφέθηκε από τους πειρατές ο Έλληνας ναυτικός του «Elka Aristotle»

0ELKA ARISTOTLE1Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη με τρία ακόμα μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου, από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ