Παρ02262021

Last updateΠαρ, 26 Φεβ 2021 11am

Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας : «Αισιοδοξία για το 2021 με την πιθανή ανάσχεση της Πανδημίας»

Bulk carrier 1

Τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας έκοψαν τη βασιλόπιτά τους αλλά φέτος με έναν ιδιαίτερο αλλά αρκούντος σεβαστό τρόπο αφού η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας της κοινωνίας λόγω της πανδημίας COVID-19. Tα μέλη της Ένωσης παρακολούθησαν τον Aγιασμό και την ευλογία της Bασιλόπιτας που τελέστηκε από τον πατέρα Δημήτριο στα γραφεία της Ένωσης στην Ακτή Μιαούλη. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους Νικόλαο Βουγιούκα, (Πρόεδρο), Βασίλη Μαντζαβίνο (Αντιπρόεδρο Α), Κωνσταντίνο Οικονόμου (Αντιπρόεδρο Β), Γιώργο Ξηραδάκη (Γενικό Γραμματέα), Κατερίνα Φίτσιου (Ταμία), Γιώργο Λάιο (Αν. Γεν. Γραμματέα) και Κωνσταντίνο Ιωάννου (Μέλος) ευχήθηκε στα μέλη για τη νέα χρονιά και στάθηκαν ιδιαίτερα στις προκλήσεις που επιφέρουν οι ιδιαιτερότητες της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις αυτής.
Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Πρόεδρος κ. Βουγιούκας απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε όλους για την πολυπληθή προσέλευση και τόνισε «οι στιγμές που περνά η παγκόσμια κοινωνία είναι πραγματικά δύσκολες και η διατήρηση της τροφοδοτικής αλυσίδας είναι σπουδαία υπόθεση. Εδώ βρίσκεται και ο ρόλος της παγκόσμιας ναυτιλίας, η ομαλή χρηματοδότηση της οποίας καθίσταται επιτακτική και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ίσως η περασμένη δεκαετία να μείνει στην ιστορία ως οδυνηρή για τις χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις στη ναυτιλία, τα σημάδια για τα χρόνια που έρχονται όμως είναι πραγματικά ευοίωνα.» και επεσήμανε πως «Πάνω από όλα όμως πρέπει να προσέχουμε να είμαστε υγιείς και να βλέπουμε με πίστη την αγορά».
Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας κ. Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC όπου στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε πως «είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η αγορά της Τραπεζικής Χρηματοδότησης έχει αρχίσει να ανακάμπτει σε παγκόσμιο επίπεδο και πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω ανάκαμψη μόλις ξαναρχίσουν οι έντονες δραστηριότητες στις αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων και ναυπηγήσεις νεότευκτων παράλληλα με την προβλεπόμενη ανάπτυξη της ναυλαγοράς που θα έρθει με την επιτυχή αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ρευστότητα προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία παραμένει υψηλή ενώ σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά χρηματοδότησης ναυτιλίας είναι ο σταθερός ρυθμός ανάπτυξης των εργασιών των ελληνικών τραπεζών και αυστηρός περιορισμός των κόκκινων δανείων (NPL) του κλάδου».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την διαδικασία της κοπής της βασιλόπιτας όπου αντί για κομμάτια της πίτας μοιράστηκαν διαδικτυακά λαχνοί πρώτα σε όλους τους οργανισμούς και τις εταιρείες μέλη της Ένωσης που παραβρέθηκαν και εν συνεχεία στα 195 μέλη που κέρδισαν 32 δώρα που πρόσφεραν στην Ένωση οι δωροθέτες. Ο τυχερός Ναυτιλιακός οργανισμός που του έπεσε το φλουρί του 2021 είναι η Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων της Tsakos Shipping&Trading/ Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η XRTC Business Consultants και η Searock Insurance Brokers ενώ δώρα για τους νικητές της λαχειοφόρου που πραγματοποιήθηκε προσέφεραν οι εταιρείες Blue Star Ferries, Minoan Lines, Seajets, Kallichoron Art Boutique Hotel, Economia Publishing, Elnavi, Nafs, Newsfront Naftiliaki, Smoke Cigars, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter