Δευ12172018

Last updateΚυρ, 16 Δεκ 2018 9am

SeaNation790X90

Θεόδωρος Βενιάμης: Η ναυτιλία ανησυχεί από την επιβολή δασμών!

veniamis idryma

Με την ομιλία του πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, ξεκίνησε τις εργασίες του το 1ο Theseanation Conference με τίτλο ««Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας», στο ϊδρυμα Ευγενίδου.


Ο κ. Βενιάμης στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σπουδαίο γεωστρατηγικό  ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και στη σημασία του ελεύθερου εμπορίου. Τάχθηκε κατά των μέτρων προστατευτισμού και σημείωσε ότι η ελληνική και διεθνής ναυτιλία παρακολουθεί με ανησυχία τα μέτρα για τους δασμούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Επιπλέον ο πρόεδρος της ΕΕΕ τάχθηκε κατά των περιφερειακών πολιτικών και ζήτησε από την ΕΕ να διδαχθεί από το πώς στηρίζουν την ναυτιλία οι ελληνικές κυβερνήσεις. Αν η Ευρώπη θέλει μια ισχυρή ευρωπαϊκή ναυτιλία ας διδαχθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ναυτιλιακή πολιτική πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τι πράττουν οι βασικοί ανταγωνιστές..
Τέλος υπογράμμισε με νόημα ότι οι Έλληνες εφοπλιστές λόγω του μεγέθους τους και του πρωταγωνιστικού τους ρόλου παγκοσμίως, έχουν λόγο στη διαμόρφωση των θέσεων της διεθνούς ναυτιλίας και έχουν το δικαίωμα να ασκούν και κριτική σε θέσει που αντιβαίνουν στα καλώς εννοούμενα ναυτιλιακά συμφέροντα.
Πριν το κ. Βενιάμη χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης ενώ μετά τον πρόεδρο της ΕΕΕ μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Το συνέδριο συνεχίζεται με τις παρεμβάσεις των πρέσβεων  της Μ. Βρετανίας κυρίας Kate Smith CMG, των ΗΠΑ κ. Jeffrey R. Pyatt, της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro Shimizu, της Ν. Κορέας κ. AHN Youngjip και της Νορβηγίας κ. Jorn Gjelstad

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter