Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς συγχώνευση DNV και GL ;

GL

Στενότερη συνεργασία, η οποία ως φαίνεται κινείται στα όρια της συγχώνευσης αποφάσισαν δύο από τους σημαντικότερους διεθνώς νηογνώμονες, ο Νορβηγικός Νηογνώμονας DNV και ο Γερμανικός Νηογνώμονας Germanischer Lloyd, σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation.

Αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με την σημαντική αυτή εξέλιξη αναμένεται να δοθούν και από τις δύο νηογνώμονες εντός των επομένων 48 ωρών και σε κάθε περίπτωση και εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου, πριν το τέλος του έτους 2012.

 

Προς το παρόν όμως δεν είναι ξεκάθαρο το αν η συνένωση αυτή αφορά το σύνολο των εργασιών τους ή επιμέρους δραστηριότητες. Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, όπως επίσης δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί, αλλά και σειρά άλλων κρίσιμων στοιχείων ικανών να μας δώσουν μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα.

Πάντως, εφόσον οι πληροφορίες του TheSeaNation ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η συνένωση των δύο παραπάνω νηογνωμόνων ακόμη και σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, ακόμη και τους όποιους άλλους περιορισμούς, εκ των πραγμάτων δημιουργεί μια νέα κατάσταση στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Αυτή η νέα κατάσταση εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά προς την κατεύθυνση της αύξησης των επιπέδων ασφάλειας σε όλες τις εργασίες που συνδέονται με το υγρό στοιχείο και αποτελούν πεδίο στο οποίο αναπτύσσουν δραστηριότητα οι δύο παραπάνω διεθνείς νηογνώμονες.

Ο Νορβηγικός Νηογνώμονας Πλοίων (DNV) ιδρύθηκε το 1864 στη Νορβηγία προκειμένου να καλύψεις τις ανάγκες του νορβηγικού εμπορικού στόλου.

Από τότε μέχρι και σήμερα ο DNV έφτασε το 2011 να διαθέτει 300 γραφεία σε 100 χώρες, ενώ απασχολεί άμεσα ή έμμεσα περί των 10.000 εργαζομένων παγκοσμίως.

Ο Γερμανικός Νηογνώμονας Πλοίων Germanischer Lloyd αν και είναι κατά πολύ νεώτερος του DNV, ωστόσο κατάφερε στην διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών να διανύσει μια ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση σε όλα τα επίπεδα ώστε να φτάσει στην δεκαετία του 2000 να αποτελεί έναν από τους πλέον σύγχρονους και εξελιγμένους νηογνώμονες σε διεθνές επίπεδο.

Ο Γερμανικός Νηογνώμονας διαθέτει 200 γραφεία σε 80 χώρες και απασχολεί και αυτός άμεσα ή έμμεσα, περί των 7.000 περίπου εργαζομένων παγκοσμίως.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter