Τετ01292020

Last updateΤρι, 28 Ιαν 2020 11pm

Περιβαλλοντικές και ρυθμιστικές προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας στο επίκεντρο του 2ου WSLF

0Palladian 2nd world shipping forumΗ Palladian Conferences, διοργανώνει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Αθήνα, το 2ND WORLD SHIPPING LAW FORUM (WSLF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας.

Εδραιώνουν τη συνεργασία τους IMO και Wista

0Despina Theodosiou Μνημόνιο με το οποίο εδραιώνεται η τεχνική συνεργασία IMO και Wista υπεγράφη πρόσφατα.

Βαρβιτσιώτης: Να κάνουμε την Ελλάδα Παγκόσμιο Κέντρο της Ναυτικής Τεχνογνωσίας

0varvitsiotisΣτην αξιοποίηση της ισχυρής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας, ώστε η χώρα να επανέλθει στον διεθνή διάλογο με αξιοπιστία, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στη διάρκεια του 5ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», με τίτλο «Η ναυτιλία στη δεκαετία των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων».

Άδωνης Γεωργιάδης: «Το κράτος βρίσκει πάντα τρόπο να ταλαιπωρεί…»

0COVERΜια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για την εμφανή αλλά και αφανή συνεισφορά της ναυτιλίας στην οικονομία και γενικότερα οικονομική ανάπτυξη της χώρας πυροδότησε η παρουσίαση της έρευνας της Deloitte που παρουσιάστηκε απόψε στο πλαίσιο του 5ου ναυτιλιακού συνεδρίου της «Ν».

Θ. Βενιάμης: «Όραμά μου η αναβίωση της ναυτοσύνης του λαού μας»

0ΘΒΣτις προκλήσεις της διεθνούς και ελληνικής ναυτιλίας με αφορμή τους στόχους που έχει θέσει ο ΙΜΟ για την προστασία του περιβάλλοντος αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης στην εναρκτήρια ομιλία του 5ου ναυτιλιακού συνεδρίου της «Ν».

Ανιχνεύσιμα τα «μαύρα πλοία»

0Dark Vessel DetectionΑνιχνεύσιμα θα είναι λίαν συντόμως τα «μαύρα πλοία» που απενεργοποιούν τους αναμεταδότες σήματος AIS.

Αύξηση εμπορικού στόλου

elliniki nautilia1Αύξηση 1,1% σημείωσε με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Νοέμβριο πέρυσι σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Νοεμβρίου 2018, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017, και πλέον αριθμεί 1.878 πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ