Τρι10222019

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2019 9pm

Αυτόνομο ρυμουλκό από την ΑΒΒ και την KMDTech

0ABBΣτα τέλη του προσεχούς έτους ένα μετασκευασμένο ρυμουλκό θα είναι το πρώτο αυτόνομο πλοίο της συγκεκριμένης κατηγορίας και καθηκόντων στην νοτιοανατολική Ασία που θα λειτουργεί στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Στηρίζει η Ρωσία τον NSR

0Αρκτικές ρότεςΈτοιμη να συνεισφέρει σε βοήθεια η Ρωσία για την αξιοποίηση της αρκτικής ρότας για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και όχι μόνο.

American Hellenic Hull: Η πρώτη Διεθνής Συμφωνία με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση στη ναυτασφάλιση!

americanhullΤην πρώτη διεθνή συμφωνία συνεργασίας για την εκπαίδευση στη ναυτασφάλιση υπέγραψε η American Hellenic Hull Insurance Company Ltd (AHHIC) με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University-WMU).

Αυξήθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

ellinik naftilia 5366Αύξηση 3,1% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Αυγούστου 2018, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017, και πλέον αριθμεί 1.884 πλοία.

Π. Λασκαρίδης: Η μείωση της ταχύτητας των πλοίων η πιο ρεαλιστική πρόταση

0panos laskaridisΗ εισήγηση της ελληνικής πλευράς για μείωση της ταχύτητας των πλοίων αποτελεί την πιο ρεαλιστική πρόταση, μέτρο που θα μπορούσε να περιορίσει το ναυτιλιακό αποτύπωμα στο περιβάλλον σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας από του βήματος του Economist στην Αθήνα, για τη βιώσιμη ανάπτυξη ο πρόεδρος της Ένωσης των εφοπλιστικών φορέων της Ευρώπης (ECSA) Πάνος Λασκαρίδης.

Αρκτικές ρότες: Εκτός και… η MSC

MSC ChicagoΜετά τις CMA CGM και Hapag-Lloyd και η MSC αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τις Αρκτικές ρότες.

Στο συνέδριο του Economist ο Ι. Πλακιωτάκης

0Πλακιωτάκης Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του συνέδριου “Third Economist Sustainability Summit for South East Europe and the Mediterranean”, στο οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα τη βιώσιμη ανάπτυξη η οποία καλύπτει όλο το φάσμα των ανθρώπινων δράσεων και εξετάζει κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ