Δευ06242019

Last updateΔευ, 24 Ιουν 2019 5pm

ONEX: Συμφωνία – μαμούθ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

nafpieia elefsinas 056Yπεγράφη την περασμένη εβδομάδα η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Ταβουλάρη και της ONEX ELEFSIS SHIPYARDS LLC για την έναρξη εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Συντονισμού Κυβερνητικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις.

Διπλασιάστηκαν οι ναύλοι στα VLCC

vlccΔιπλασιάστηκαν οι ναύλοι στα VLCC στη γραμμή Περσικός Κόλπος – Κίνα το χρονικό διάστημα 13 με 20 Ιουνίου, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν τα δύο δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με την  BIMCO.

Λασκαρίδης: «Πρέπει οι εφοπλιστές να βάλουμε το χέρι στην τσέπη αν θέλουμε ναυτιλιακό lobby»

laskaridis 000Την επιτακτική ανάγκη να ευοδωθούν οι προσπάθειες της ναυτιλιακής κοινότητας στην Ευρώπη ώστε να η ναυτιλία να καταλάβει τη θέση που της αξίζει λόγω και της σημαντικότητάς της στην οικονομία της γηραιάς ηπείρου, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών, Πάνος Λασκαρίδης μιλώντας στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

«Έφυγε» από την ζωή ο Μάρκος Ι. Χατζηπατέρας

0Μ ΧατζηπατέραςΜία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλιακής διασποράς του Λονδίνου, αλλά και εν γένει της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, ο μεγάλος Αιγνουσσιώτης ναυτέλληνας Μάρκος Ι. Χατζηπατέρας, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,5% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Απρίλιο

eb stolosΑύξηση 0,5% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Απρίλιο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Απριλίου 2018, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017, και πλέον αριθμεί 1.873 πλοία.

Απόφαση: Πως θα δηλωθεί ο φόρος από τα μερίσματα ναυτιλιακών εταιρειών

ploia pontoporos nautiliaΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. Α.1223
Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης φόρου μερισμάτων, καθώς και εκτάκτων αμοιβών και ποσοστών (bonus) επιπλέον των μισθών, με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 43 του ν. 4111/2013 (Α΄18), όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους με το άρθρο 53 του ν. 4607/2019 (Α΄65), καθορισμός των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται με αυτή και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών.

Παναμάς: Στις 15 Ιουλίου οι νέες τιμές διέλευσης- 1η Ιανουαρίου του 2020 η εφαρμογή

0panamasΕυνοημένος φαίνεται ότι θα είναι ο τομέας των neo-panamax όσον αφορά στα τέλη διέλευσης την αναμόρφωση των οποίων εξετάζει η αρχή της Διώρυγας του Παναμά με στόχο να ανακοινώσει τα νέα τέλη στις 15 Ιουλίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ