Δευ08192019

Last updateΚυρ, 18 Αυγ 2019 10pm

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο να συνοδεύσει το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya στον Κόλπο

0adrianΤο Ιράν είναι έτοιμο να στείλει τον ναυτικό στόλο του για να συνοδεύσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya-1, το οποίο βρίσκεται τώρα στο Γιβραλτάρ, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν.

Ένταλμα σύλληψης του Grace 1 εξέδωσαν Αμερικανικές αρχές

0grace 1Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που μετατράπηκε σε ένα από τα αντικείμενα της διένεξης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση άλλαξε θέση χθες Παρασκευή, αλλά παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Γιβραλτάρ και είναι ακόμα ασαφές εάν αναχωρεί σύντομα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ επέτρεψε στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 να αναχωρήσει

0Grace1Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ επέτρεψε σήμερα στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έχει κατασχεθεί από τις αρχές Ιουλίου να εγκαταλείψει την περιφέρεια, που αποτελεί βρετανικό έδαφος, παρά το αμερικανικό αίτημα να παραταθεί η κράτηση του σκάφους, που φέρεται πως ήθελε να παραδώσει το φορτίο του στη Συρία.

Νέες κινήσεις στα LNG Carriers από τους έλληνες εφοπλιστές

lng carrierΣύμφωνα με πληροφορίες από ναυλομεσιτικούς οίκους αναφέρουν ότι ελληνικά ναυτιλιακά συμφέροντα τοποθέτησαν παραγγελίες σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής για την ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers).

Τα scrubbers και πως θα επηρεάσουν την αγορά των δεξαμενοπλοίων το τέταρτο τρίμηνο του 2019

tanker2Σύμφωνα με τον Brian Gallagher, Head of Investor Relations and Communications της Euronav το τέταρτο τρίμηνο του 2019 υπολογίζεται ότι 73,5 VLCC θα απομακρυνθούν από την αγορά προκειμένου να τοποθετήσουν scrubbers.

Γ.Πλακιωτάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μείζονα προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ασφάλεια στη θάλασσα-Εντατικοποίηση των ελέγχων στα σκάφη

0Πλακιωτάκης Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων ανδρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, εξέφρασε το πρωί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΔΑΛ: Απομακρύνθηκε το εγκαταλελειμμένο ιπτάμενο δελφίνι ΤΑΡΤΙ

TARTI 1 300x225Για σχεδόν μια δεκαετία το εγκαταλελειμμένο ιπτάμενο δελφίνι ΤΑΡΤΙ και ρύπαινε τη θάλασσα στη Σαλαμίνα και εμπόδιζε την ομαλή άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των παρακείμενων ναυπηγείων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ