Σαβ12142019

Last updateΠαρ, 13 Δεκ 2019 7pm

Παρέμβαση Kitack Lim προκαλεί η «πράσινη συμφωνία»

0Lim IMOΕνώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την Ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία», στην οποία περιελήφθη και η ναυτιλία, σε παρέμβασή του ο γ.γ. του ΙΜΟ Kitack Lim επεσήμανε ότι ο ΙΜΟ έχει σημειώσει πραγματική πρόοδο όσον αφορά τα αέρια θερμοκηπίου και προειδοποίησε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Στις Βρυξέλλες το Φεβρουάριο η «Ευρωπαϊκή εβδομάδα ναυτιλίας»

cape 43433Η εμβληματικού χαρακτήρα εκδήλωση «Ευρωπαϊκή εβδομάδα ναυτιλίας» της ECSA θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες κατά το διάστημα 7-21 Φεβρουαρίου 2020.

Οδηγός κυβερνοασφάλειας από ICS και BIMCO

0CyberWorkbook2019ICS και BIMCO δημοσιοποίησαν ένα νέο cyber security workbook που απευθύνεται στους αξιωματικούς των πλοίων και στοχεύει στην προετοιμασία τους έναντι μίας ενδεχόμενης κυβερνοεπίθεσης.

PwC Ελλάδας: Διοργάνωση συνάντησης ανοιχτού διαλόγου με επίκεντρο την κυβερνοασφάλεια στον τομέα της ναυτιλίας

0PwC 681x429Η PwC Ελλάδας ανέδειξε το σημαντικό θέμα της κυβερνοασφάλειας για την ναυτιλία, καλώντας σε συνάντηση ανοιχτού διαλόγου COO, CIO και Εσωτερικούς Ελεγκτές ναυτιλιακών εταιρειών.

Γ. Ξηραδάκης: «Η Ελληνική ναυτιλία είναι σε θέση να επιλέξει πότε και πώς θα χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα προς επένδυση ή και χρηματοδότηση κεφάλαια»

0ξηραδακηςΤην Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ, επενδυτικό φόρουμ με θέμα «Επενδυτικά ταμεία και Ναυτιλία – Συνεργασία για το μέλλον μας». Το Φόρουμ διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Και η ναυτιλία στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία- Κτύπημα στην ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας της ΕΕ

rupoi ploion6Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απαντήσει στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, μέσω της υιοθέτησης ψηφίσματος κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ολομέλειας στις 13-16 Ιανουαρίου του 2020 όπου όλα θα κριθούν και για τη ναυτιλία.

Propeller Club και Moore συνδιοργάνωσαν το 8ο ετήσιο σεμινάριο λειτουργικού κόστους των πλοίων

0ΚωσταντίνουΗ 8η ετήσια παρουσίαση Ship Operation Moore-Propeller πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Yacht Club του Πειραιά. Όπως και κάθε άλλη χρονιά, την εκδήλωση παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον μέλη του ναυτιλιακού κλάδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ