Δευ04192021

Last updateΔευ, 19 Απρ 2021 12pm

Θετικές αποπληρωμές δανείων ανακοίνωσε η Seanergy Maritime Holdings Corp.

0Seanergy

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (η “Εταιρεία” ή “Seanergy”) (NASDAQ: SHIP) ανακοίνωσε σήμερα την συμφωνία πρόωρης αποπληρωμής δανείου ύψους 21,6 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε αρχική λήξη τον Ιούνιο του 2023.
Επίσης, η Εταιρεία από την αρχή του 2021 έχει προπληρώσει δάνεια ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία λήγουν το 2024. Το συνολικό χρηματοοικονομικό όφελος για την Εταιρεία αναμένεται να είναι περίπου 4,9 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος.
Τα ποσά προπληρωμής χρηματοδοτήθηκαν με διαθέσιμα μετρητά.
Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
“Η Seanergy συνεχίζει να βελτιστοποιεί την κεφαλαιακή της θέση με τις αναφερθείσες συναλλαγές. Η μείωση των χρηματοοικονομικού κόστους ενισχύει περαιτέρω την κερδοφορία της Εταιρείας με το αναμενόμενο όφελος για τη Εταιρεία να ανέρχεται στα 4,9 εκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον ετησίως.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι ναύλοι των Capesize πλοίων διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών δυναμώνοντας την πεποίθηση μας, πως τα επόμενα χρόνια θα είναι μια από τις πιο ευνοϊκές περιόδους για τον κλάδο μας. Η Seanergy θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συναλλαγές στρατηγικής σημασίας με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων για τους μετόχους της.”

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter