Πεμ08132020

Last updateΠεμ, 13 Αυγ 2020 6pm

325 πλοία, 38 σέρβις , 3,8 εκατομμύρια TEU’s

099COSCO Aries

Υπεγράφη χθες η νέα συμφωνία μεταξύ CMA CGM, Cosco Shipping, Evergreen και OOCL οι οποίες ως γνωστόν απαρτίζουν την Ocean Alliance που αποτελεί το «επόμενο βήμα» της συμφωνίας του περασμένου έτους.

Με βάση τα στοιχεία τα 38 σέρβις θα καλυφθούν από ένα στόλο 325 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με δυναμικότητα 3,8 εκατομμύρια TEU’s και σε σύγκριση με την προηγούμενη συμφωνία η διαφορά είναι πέντε λιγότερα πλοία που θα δραστηριοποιηθούν φέτος ενώ ο ορίζοντας ισχύος παραμένει το 2027. Στις δηλώσεις που επακολούθησαν της συμφωνίας η πλευρά της Cosco αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ρόλο του Πειραιά για την ανάπτυξη της διακίνησης μεταξύ Ευρώπης- Ασίας. Ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζει στην σιδηροδρομική αναφορά για σύνδεση της Ευρώπης της Τσεχίας και Ουγγαρίας αλλά και περί των συνδέσεων με Αίγυπτο, Ισραήλ και Β. Αφρική με feeder που ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τον Πειραιά ο ρόλος του οποίου αναβαθμίζεται περαιτέρω.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter