Τρι06022020

Last updateΤρι, 02 Ιουν 2020 7pm

SEA Europe : Αν δεν ληφθούν μέτρα κινδυνεύουν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

nafpigeia

Αν δεν ληφθούν μέτρα κινδυνεύουν να χαθούν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας προειδοποιεί η SEA Europe η οποία εστιάζει στα «απόνερα» της πανδημίας του κορωνοϊού για τις ναυπηγικές βιομηχανίες της Ευρώπης και τις επιχειρήσεις ναυτιλιακού εξοπλισμού. Ειδικότερα σημειώνει ότι πρέπει να ληφθούν tailor made μέτρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διασφαλιστεί ο ρόλος της βιομηχανίας αυτής.
Ο τομέας ναυτιλιακής τεχνολογίας της Ευρώπης έχει πληγεί πολύ σκληρά από την επιδημία COVID-19 σύμφωνα με την SEA Europe η οποία και σημειώνει ότι θα αισθανθεί τις πραγματικές αρνητικές συνέπειες από την πανδημία πιο έντονα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Και τούτο, γιατί όπως παρατηρεί η ναυπηγική βιομηχανία και η κατασκευή θαλάσσιου εξοπλισμού είναι ουσιαστικά επιχειρήσεις προσανατολισμένες στις εξαγωγές και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις παγκόσμιες μακροοικονομικές τάσεις, τον όγκο του εμπορίου και τη συμπεριφορά της αγοράς. Στο σημείο αυτό η Ένωση υπενθυμίζει την αλυσίδα εφοδιασμού σημειώνοντας ότι το 70-80% της αξίας του πλοίου προέρχεται από αυτή.
Επίσης επισείει τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει τις δραστηριότητές της από την Ασία σε περίπτωση που η ΕΕ δεν υιοθετήσει προσαρμοσμένες τομεακές πολιτικές και λάβει οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων κρατικών ενισχύσεων, για τη στήριξη του τομέα ναυτιλιακής τεχνολογίας της Ευρώπης εκτιμώντας ότι το ενδεχόμενο να προκληθεί ζημιά θα οδηγούσε σε απώλεια περισσότερων από ένα εκατομμύριο θέσεων εργασίας αλλά επίσης απώλειας 120 δις ευρώ προστιθέμενης αξίας που έχει δημιουργηθεί από επιχειρήσεις ναυτιλιακού εξοπλισμού ενώ θα οδηγούσε σε πλήρη εξάρτηση από τα ναυπηγεία της Ασίας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter