Τετ06242026

Last updateΤετ, 24 Ιουν 2026 3pm

Σταθερή αύξηση της ναυτικής απασχόλησης στην Ελλάδα δείχνει η 4η Ετήσια Έκθεση του ΝΑΤ

0NAT26H σταθερή αύξηση του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων Ελλήνων ναυτικών και το 2025, η χαμηλή μέση ηλικία του ελληνικού ναυτικού δυναμικού και η θεαματική αύξηση της γυναικείας απασχόλησης στον κλάδο την τελευταία 6ετία, είναι τα βασικά συμπεράσματα της 4ης Ετήσιας Έκθεσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) για τη Ναυτική Απασχόληση, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, και εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας.

Ελλάδα 2027: Γεωπολιτική Στρατηγική Επιβίωσης και Αναβάθμισης σε έναν Ασταθή Κόσμο

0Bulk CarrierΤου Ιάκωβου (Jack) Αρχοντάκη

Στρατηγικού Συμβούλου Ναυτιλιακών Επενδύσεων – Ναυλώσεων & Εμπορικού Διευθυντή της TMC Shipping

Η Ελλάδα του 2027 δεν θα αποφασιστεί πραγματικά στις κάλπες, όσο κι αν όλοι επιμένουν να πιστεύουν το αντίθετο. Θα αποφασιστεί πολύ πριν, μέσα σε εκείνη τη σιωπηλή περιοχή όπου οι κοινωνίες σταματούν να ρωτούν “ποιος κυβερνά” και αρχίζουν να ρωτούν, σχεδόν χωρίς να το καταλάβουν, “τι χώρα είμαστε όταν κανείς δεν μας κοιτάζει”.

Xclusiv Shipbrokers Inc.: Οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων ξηρού χύδην αυξάνονται καθώς η διαφοροποιημένη ανάπτυξη του εμπορίου αναδιαμορφώνει την αγορά

0bulk carriers25Η αγορά χύδην ξηρού φορτίου S&P ενισχύθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, υποστηριζόμενη από τους υγιέστερους ναύλους, τη βελτιωμένη χρήση των πλοίων και την αυξανόμενη ζήτηση εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης. Σε σύγκριση με το 2025, τα ισχυρότερα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς ενίσχυσαν το αγοραστικό κλίμα και ώθησαν τις αξίες των μεταχειρισμένων περιουσιακών στοιχείων υψηλότερα σε όλα σχεδόν τα τμήματα πλοίων ξηρού χύδην φορτίου.

Αύξηση κατά 1,9% στο εθνικό νηολόγιο

0σημαία19 SmallΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 ΚΟΧ1 και άνω) για τον μήνα Απρίλιο 2026.

Ορμούζ: Το ερώτημα εάν τα πλοία θα χρεωθούν με νέα διόδια παραμένει άλυτο…

0TANKER1Το ερώτημα εάν τα πλοία θα χρεωθούν με νέα διόδια για τη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα άλυτο ζήτημα στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν. Το Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που υπογράφηκε τόσο από τον Πρόεδρο Τραμπ στο Εβιάν στις 17 Ιουνίου όσο και από τον Πρόεδρο Masoud Pezeshkian την επόμενη μέρα δεσμεύει το Ιράν να καθαρίσει τα στενά από νάρκες και εμπόδια εντός των επόμενων 30 ημερών και να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση χωρίς διόδια έως και 60 ημέρες μετά τη συμφωνημένη ημερομηνία έναρξης.

Ο Ασκός του Αιόλου…

0TANKER1Σχεδόν με «κομμένη την ανάσα» η διεθνής ναυτιλία αναμένει την αυριανή «επίσημη» υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν με την οποία προβλέπεται μεταξύ των άλλων και το «άνοιγμα» των Στενών του Ορμούζ.

Xclusiv Shipbrokers Inc.: Οι Έλληνες ιδιοκτήτες έχουν διατηρήσει κυρίαρχη παρουσία στην αρένα της S&P

0tanker"Πέρα από τα Ποσειδώνια: Παρακολουθώντας τον παλμό των συναλλαγών των ελληνικών δεξαμενόπλοιων: Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάλυσής μας για τη δραστηριότητα Αγοραπωλησιών και νεότευκτων πλοίων ξηρού χύδην φορτίου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2026, με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των ελληνικών συμφερόντων, στρέφουμε τώρα την προσοχή μας στην αγορά δεξαμενόπλοιων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ