Πεμ05282020

Last updateΤετ, 27 Μαϊ 2020 6pm

ICS: Τα περιστατικά μη συμμόρφωσης στους κανονισμούς μειώθηκαν κατά 25%

0watchkeeperΤα περιστατικά μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του ΙΜΟ και ILO επί των πλοίων έχουν μειωθεί κατά 25% το τελευταίο διάστημα , σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διενεργήθηκε από το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) εν μέσω πανδημίας.

Αλλαγές στην εφοδιαστική προβλέπει η BIMCO

0koytiΙδιαίτερης σημασίας για την εφοδιαστική προσλαμβάνει και η επισήμανση αναλυτή της Bimco, Peter Sand για τον μετά-πανδημικό κόσμο και τις επιπτώσεις στη ναυτιλία.

Το μέγεθος του στόλου επηρεάζει την οικονομική απόδοση, σύμφωνα με το Moore Maritime Index

0costas constantinouΗ Moore Greece, ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία που εξειδικεύεται στον κλάδο της ναυτιλίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των ξενοδοχείων, δημοσίευσε την πρώτη έκθεση Moore Maritime Index: “Shipping trends based on the fleet size” που εστιάζει στη μελέτη των πιθανών τάσεων και συσχετισμών μεταξύ των λειτουργικών εξόδων, του καθαρού εισοδήματος, της ηλικίας και της χωρητικότητας του πλοίου, και του μεγέθους του στόλου.

Στοιχεία για το νηολόγιο δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ

bulk ships 000Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Μάρτιο 2020.

Σε πτωτική τροχιά και το LNG

0LNGΣημεία των καιρών. Και το LNG καταγράφει πτώση σε βαθμό που μερίδα αναλυτών να κάνει λόγο για ιστορικά χαμηλά στην διαμόρφωση τιμών μεταφοράς ανά ημέρα.

Παγιδευμένοι και κουρασμένοι…

capesize 09Καθώς επί της ουσίας ,και παρά τις παραινέσεις φορέων της ναυτιλίας και των λιμένων, παραμένει «άλυτο» το θέμα της αλλαγής και επαναπατρισμού πληρωμάτων οι πρώτες ενδείξεις για τις επιπτώσεις δείχνουν ανησυχητικές...

INTERCARGO: Προβληματισμός από την υγροποίηση και μετατόπιση φορτίων

0765 ξηρό φορτίοΣτοιχεία της έκθεσης απωλειών της περιόδου 2010-2019 δημοσιοποίησε η INTERCARGO κατά την οποία χάθηκαν 39 πλοία και 173 ναυτικοί .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ