Τετ02202019

Last updateΤετ, 20 Φεβ 2019 4am

Επίναυλοι, συνενώσεις και… λουκέτα

0BunkeringΟ επίναυλος στα εμπορευματοκιβώτια λόγω της αύξησης της τιμής των αποθειωμένων καυσίμων έχει αναγγελθεί και αποτιμηθεί, αλλά τώρα το πεδίο της συζήτησης μεταφέρεται στις πιθανές συνενώσεις και στα λουκέτα μικρών ναυτιλιακών επιχειρήσεων του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων λόγω του κόστους των καυσίμων το 2020.

Εμπορευματοκιβώτια: Ισορροπία στο ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης το 2019

container shipClarksons και Drewry φαίνεται να συμφωνούν σε γενικές γραμμές μέσα από την παράθεση στοιχείων αναλύσεών τους ότι η φετινή χρονιά θα διατηρήσει το ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης σε ανεκτά επίπεδα παρά το γεγονός της εισόδου νεότευκτων μονάδων.

Αγορά Εμπορευματοκιβωτίων: Συνεχίζουν θετικά τα μεγαλύτερα μεγέθη

0koytiΙάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η μειωμένη ζήτηση στην αγορά φαίνεται πως θα ενταθεί τις επόμενες μέρες λόγω των διακοπών στην Άπω Ανατολή για την κινέζικη πρωτοχρονιά. Ωστόσο, οι προμηθευτές χωρητικότητας ευελπιστούν πως με το νέο έτος θα δουν την ζήτηση για πλοία εμπορευματοκιβωτίων να επανέρχεται.

Πτωτικά κινήθηκε η Αγορά Ξηρού Φορτίου

bulk carriers 55Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων αλλά και των υποδομών στην Κίνα προκάλεσε άνοδο στην παραγωγή χάλυβα, κατά 82 εκατ. τόνους (αντιστοιχεί σε αύξηση 10%), το 2018. Αξίζει να σημειωθεί πως το 18% της κινέζικης παραγωγής χάλυβα προέρχεται από ορυχεία που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια και ανακυκλωμένο χάλυβα.

Αγορά Εμπορευματοκιβωτίων: Στάσιμη η Ασία, Ανάκαμψη στον Ατλαντικό

00 1075885 κουτίΙάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Παλιές και νέες προκλήσεις για τους box carriers

00 1075885 κουτίΗ «καθετοποίηση» στα logistics και ο εκσυγχρονισμός του ψηφιακού τους κόσμου φαίνεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους box carriers το υπολειπόμενο ενδεκάμηνο αυτής της χρονιάς.

2019: «Ποδαρικό» με ναυτικά ατυχήματα και πειρατική επίθεση

0MSC ZoeΜε δύο ναυτικά ατυχήματα  τα πρώτα 24ωρα σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Hapag- Lloyd και της MSC αλλά και μία πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουινέα επίσης σε πλοίο της MSC, όπου και απήχθηκαν μέλη του πληρώματος, έκανε «ποδαρικό» το έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ