Δευ11232020

Last updateΔευ, 23 Νοε 2020 10pm

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η δύναμη του στόλου το Σεπτέμβριο

elliniki nautilia1Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020.

Πλεονάζοντα καύσιμα σε πλωτές «αποθήκες»

0Tanker deckΤο lockdown του δεύτερου κύματος της πανδημίας οδηγεί εκ νέου σε κατάσταση πλεονασματικών ποσοτήτων καυσίμων λόγω της πτωτικής ζήτησής τους από τον τομέα των μεταφορών.

Σε… αναζήτηση «πράσινης» ναυτιλίας

ship emissions 12Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπροστά της δύσκολο έργο καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φλέγον ζήτημα της μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων άνθρακα στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διάρκεια του Greener Shipping Summit 2020, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από τη Newsfront / Naftiliaki κλείνοντας τη σειρά των συνεδρίων Posidonia Web Forums, ‘It’s Time to Talk’.

Σουέζ: Μείωση διέλευσης δεξαμενόπλοιων καταγράφει η BIMCO

tanker nautilia Μείωση του αριθμού διελεύσεων δεξαμενόπλοιων από τη Διώρυγα του Σουέζ της τάξης του 27% για τον Οκτώβριο κατέγραψε η BIMCO λόγω της υποτονικής ανάγκης για μεταφορά πετρελαίου μετά την πτώση του Απριλίου στις τιμές του πετρελαίου που ενίσχυσε τη ζήτηση για δεξαμενόπλοια.

Έκθεση του ICS για το γυναικείο «αποτύπωμα» στη ναυτιλία

0WomenΤο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο δημοσίευσε το ICS Diversity Tracker, την πρώτη έκθεση που εξετάζει την κατάσταση της πολυμορφίας και της ένταξης στο παγκόσμιο ναυτιλιακό εργατικό δυναμικό.

Σε διαφορετικές ρότες

0NAYTILIAΑποκαλυπτική του χάσματος της αντίληψης που έχουν οι νέοι για την ναυτιλία και του τι πραγματικά απαιτείται από τη ναυτιλία ήταν η συζήτηση η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια των εργασιών του YES to Shipping Forum 2020.

Μια δύσκολη εξίσωση…

rupoi ploion6Η δύσκολη εξίσωση με τους πολλούς «συντελεστές» το αποτέλεσμα της οποίας οδηγεί στα «πράσινα» πλοία και τη ναυτιλία των μηδενικών ρύπων

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ