Παρ12062019

Last updateΠεμ, 05 Δεκ 2019 5pm

Ψηφιακή ανάλυση “μειώνει” τους αέριους ρύπους

co emissions 4324Η αξιοποίηση- ανάλυση των δεδομένων (data) από τα πλοία μπορεί να συμβάλουν στην προσπάθεια μείωσης των αέριων ρύπων που επιδιώκει ο ΙΜΟ.

Θα πάρει δεκαετίες…

0smart ships navigationΘα πάρει δεκαετίες για να συγχρονιστεί η ναυτιλιακή βιομηχανία στο σύνολό της στο πλαίσιο που είναι σε αρχικά υπό δημιουργία στάδια όσον αφορά στα αυτόνομα πλοία.

Μια καλή… πενταετία

cma cgm bougainville Αισιόδοξα μηνύματα εκπέμφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου του ΟΗΕ για το εμπόριο και την ανάπτυξη για τον τομέα της ναυτιλίας.

Είκοσι τρία εκατομμύρια TEU’s

0MSC GulsunΕίκοσι τρία εκατομμύρια TEU’s δυναμικότητας συμπλήρωσε ο παγκόσμιος στόλος πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τους «κατάπλους» των νεότευκτων μονάδων στα τέλη Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον Alphaliner.

Reuters: «Αποπλέουν» από το Λονδίνο ναυτιλιακές λόγω Brexit

0BRITAINΜονακό και Κύπρος είναι τα δύο «ναυτιλιακά κέντρα» τα οποία φαίνεται ότι θα ωφεληθούν από το Brexit καθώς δεν είναι λίγες οι ναυτιλιακές εταιρείες που αναζητούν έδρα σε αυτά σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.

Με μέλλον…

0logismikoΤέσσερεις από τις έντεκα συνολικά ειδικότητες που ο ΣΕΒ κατονομάζει σε έρευνα του, που παρουσιάστηκε σήμερα, και στην οποία επισημαίνεται πως παρότι η ζήτηση για τεχνικά επαγγέλματα είναι σημαντική, θα αφορούν στο άμεσο μέλλον και τη ναυτιλία και την εφοδιαστική.

Δεν «βλέπει» balance στα «κουτιά»

0koytiΔύσκολο τελείωμα του έτους αλλά και ένα δύσκολο 2020 «βλέπει» για τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων ο BIMCO στο ισοζύγιο που διαμορφώνει η επιβράδυνση των αγορών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ