Πεμ04252019

Last updateΠεμ, 25 Απρ 2019 10am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Wall Street Journal : Συνομιλίες HMM με 2Μ

maersk msc 670x400Προσχώρηση στη «συμμαχία 2Μ (Maersk- MSC) της HMM (Hyundai Merchant Marine) μέσα στο 2020 «βλέπει» η Wall Street Journal η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρεται στην περιοδεία στην Ευρώπη του CEO & President Jae-hoon Bae.

Η ΑΕΝ πλοιάρχων Ύδρας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

0AENΤο Ίδρυμα Ευγενίδου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 οι σπουδαστές της Ακαδημίας Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Σχολής Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Δανόπουλο, τον Διευθυντή Σπουδών κ. Χρήστο Κοτζιά και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Σπουδών κ. Βασίλη Σταυρόπουλο.

«Πληγή» για τα Bulk Carriers οι «υγροποιήσεις» φορτίων

Bulk carrier 1Σε μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τα Bulk Carrier αναδεικνύεται η «υγροποίηση» φορτίων σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έχει συλλέξει η INTERCARGO την τελευταία δεκαετία.

Υποβολή υποψηφιότητας της Ελλάδος για επανεκλογή στην κατηγορία “Α” του Συμβουλίου του IMO τη διετία 2020-20121

imoΗ εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ για τη περίοδο 2020-2021 θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 31ης συνόδου της Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο, το χρονικό διάστημα από 25 Νοεμβρίου έως 05 Δεκεμβρίου 2019.

Δομικές αλλαγές στη ναυτιλία με πλοία νέας γενιάς

Bulk carrier 1Χαρακτήρα δομικών αλλαγών αναμένεται να λάβει η στροφή της παγκόσμιας ποντοπόρου ναυτιλίας σε ένα προφίλ φιλικότερο προς το περιβάλλον, με αφορμή και τα ψηφίσματα που έχουν συμφωνηθεί από την διεθνή κοινότητα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) του ΟΗΕ.

INSB Class : Ίδρυση Γραφείου στην Αίγυπτο

0EgyptΤην Κυριακή 07 Απριλίου, παρουσία στελεχών του Κεντρικού Γραφείου και του Περιφερειακού Γραφείου INSB MEA που εδρεύει στην Βηρυτό, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου γραφείου υπηρεσιών του Νηογνώμονα INSB Class στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το οποίο δραστηριοποιείται πλέον με την επωνυμία INSB Egypt.

Προχωρά το “e-ναυλοσύμφωνο”

0hristos lampridis 0Ευρεία σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων αλλά και εκπροσώπων των επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου του yachting πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter