Πεμ05282020

Last updateΤετ, 27 Μαϊ 2020 6pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αγορά ξηρού φορτίου: Βελτιώνονται τα μικρότερα μεγέθη

dry 00Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η Κίνα τα τελευταία χρόνια έχει θέσει εκτός λειτουργίας αρκετές από τους παλαιότερες μονάδες παραγωγής τσιμέντου, ακολουθώντας την περιβαλλοντική πολιτική της περί μείωσης των ρυπογόνων μονάδων. Αυτή, όμως, η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα η Κίνα να μειώσει σημαντικά την παραγωγή της και να μην καλύπτει πλέον τις εγχώριες ανάγκες της.

Το υδρογόνο «εξετάζει» η MAERSK

maersk triple e portoffelixstoweΤη χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα μεταφοράς της εφοδιαστικής «εξετάζει» η MAERSK.

Μνημόνιο Συνεργασίας HELMEPA και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

0helmepaΜε στόχο την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής συνεργασίας στους τομείς της Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και της Ασφάλειας στη Θάλασσα, η HELMEPA και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέλαβαν συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Βρετανία «Πράσινες» χρηματοδοτήσεις για «πράσινη ναυτιλία»

aerioi rypoi 0Συνολικά 1,4 εκατομμύρια λίρες έχουν διανεμηθεί σε 10 οργανισμούς στην Βρετανία στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την «πράσινη ναυτιλία», η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου (DfT).

Διαδικτυακό Σεμινάριο της HELMEPA, “Safety First” για αξιωματικούς ΕΝ σε Ελλάδα και Κύπρο

0Helmepa e learningΜετά την αναστολή των σεμιναρίων της, στις αρχές Μαρτίου, λόγω της πανδημίας και ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για εξ αποστάσεως συνέχιση του επιμορφωτικού της έργου προς τα Μέλη της, η HELMEPA προχώρησε άμεσα στην προσαρμογή και διεξαγωγή των εθελοντικών της σεμιναρίων σε μορφή webinar.

Το 2021 το Global Maritime Forum λόγω της πανδημίας

bulk carriers 55Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ έλαβε την απόφαση για την αναβολή της ετήσιας συνόδου κορυφής του 2020 στο Λονδίνο.

Στο λιμάνι ο ΥΝΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης

0PLa1Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που εκτελεί το δρομολόγιο για Χίο και Μυτιλήνη, βρέθηκε το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την σημερινή επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών προς όλα τα νησιά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter