Τετ10232019

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2019 9pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Οι ΗΠΑ ήραν κυρώσεις που είχαν επιβάλλει σε δεξαμενόπλοια LNGτης Yamal LNG

0LNGΗ εταιρεία TC LNG Shipping L.L.C που είναι καναδο-κινεζική κοινοπραξία των εταιρειών Teekay LNG και China LNG Shipping, ενημέρωσε την εταιρεία παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Yamal LNG, ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις από την εταιρεία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία Novatec.

Αυτόνομο ρυμουλκό από την ΑΒΒ και την KMDTech

0ABBΣτα τέλη του προσεχούς έτους ένα μετασκευασμένο ρυμουλκό θα είναι το πρώτο αυτόνομο πλοίο της συγκεκριμένης κατηγορίας και καθηκόντων στην νοτιοανατολική Ασία που θα λειτουργεί στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Εγκαινιάστηκε νέα υπηρεσία συνδυασμένων μεταφορών στο λιμάνι της Ριέκα

0portrijekaΗ νέα συνδυαστική υπηρεσία μεταφορών Rijeka Land Sea Express, η οποία συνδέει το λιμάνι της Ριέκα στη βόρεια Αδριατική με την κεντρική Ευρώπη, εγκαινιάστηκε επίσημα στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Brajdica.

Στηρίζει η Ρωσία τον NSR

0Αρκτικές ρότεςΈτοιμη να συνεισφέρει σε βοήθεια η Ρωσία για την αξιοποίηση της αρκτικής ρότας για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και όχι μόνο.

Πραγματοποιήθηκε η 7η Ετήσια συνάντηση HELMEPA - USCG στην Washington, DC

0CommemorativeΤην Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, εκπρόσωποι επτά διαχειριστριών εταιρειών Μελών της HELMEPA, συνοδευόμενοι από το Γενικό Διευθυντή της, Δημήτρη Μητσάτσο και την Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ, συναντήθηκαν στο Αρχηγείο της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στην Washington με τον επικεφαλής του Prevention Policy, Υποναύαρχο Richard Timme και επιτελείς του.

Αγορά Ε/Κ: Πτώση μετά από μεγάλο διάστημα κερδών

0CMAΙάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για τον Οκτώβριο, οι ναυλωτές δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι, αλλά οι προβλέψεις για τη διαθεσιμότητα των πλοίων τους επόμενους μήνες είναι ευοίωνες.

American Hellenic Hull: Η πρώτη Διεθνής Συμφωνία με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση στη ναυτασφάλιση!

americanhullΤην πρώτη διεθνή συμφωνία συνεργασίας για την εκπαίδευση στη ναυτασφάλιση υπέγραψε η American Hellenic Hull Insurance Company Ltd (AHHIC) με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University-WMU).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter