Πεμ06292017

Last updateΚυρ, 02 Ιουλ 2017 11am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δικαστικό «απαγορευτικό» στα σχέδια για τα ΕΝΑΕ

naupigeia skaramagkaΑναβάλλονται τα σχέδια της κυβέρνησης να οδηγήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) σε νέα εποχή με νέο ιδιοκτήτη, μέσω τοποθέτησης ειδικού διαχειριστή, που θα διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό εντός 12 μηνών.

Κυβερνοεπιθέσεις VS digitalisation

kivernoepithesi«Βούτυρο στο ψωμί» των «πολέμιων» της εκτεταμένης ψηφιοποίησης σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων αποτέλεσε η γνωστοποιηθείσα χθες κυβερνοεπίθεση στην μεταξύ των άλλων θυμάτων ευρισκόμενη MAERSK.

Εμπορευματοκιβώτια: Στα ύψη οι τιμές για διαλύσεις

anakyklosi ploion 000Στα ύψη διατηρούνται σύμφωνα με στοιχεία αναλυτών οι τιμές για διαλύσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενώ εικάζεται ότι οι τιμές αυτές θα διατρέξουν και το υπολειπόμενο έτος.

Ρεκόρ δυτικού ημισφαιρίου

999999 PortofLAandEvergreenΡεκόρ δυτικού ημισφαιρίου σημείωσε το λιμάνι του Los Angeles που κατέγραψε 9 εκατομμύρια TEU’s χάρη στο πλοίο Ever Sigma της Evergreen Line’s από το οποίο κατέβηκε το «κουτί» που χάρισε στο λιμάνι το ρεκόρ έτους (1η Ιουλίου 2016-30 Ιουνίου 2017).

«Θύμα» κυβερνοεπίθεσης η Maersk(;)

Triple EΚυβερνοεπίθεση φαίνεται πως δέχθηκε η Maersk σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters αλλά και μερίδα μέσω ενημέρωσης της Δανίας. Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «κατάρρευση» των συστημάτων σε Βρετανία, Παναμά και Βενεζουέλα νεότερες εκτιμήσεις ήθελαν το πρόβλημα να είναι εκτεταμένο.

Ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος στην εποχή του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου -ΥΦΑ

DSC 0844Το παρόν και κυρίως το μέλλον των Ελληνικών ναυπηγείων στην εποχή του Υγροποιημένου Φυσικού Αρείου αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ εκπροσώπων από τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο και εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Poseidon Med II καθώς και στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά στα πλαίσια του Poseidon Med II, την 26η Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Δέκα νεότευκτα tanker για την COSCO

cosco 520x290Δάνειο ύψους 543,5 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η COSCO Shipping Energy Transportation από την China Exim Bank για την απόκτηση δέκα συνολικά νεότευκτων δεξαμενόπλοιων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha