Δευ11232020

Last updateΔευ, 23 Νοε 2020 10pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέος ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-6 για τη χαρτογράφηση των ωκεανών

0SentinelΟ νέος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-6 "Michael Freilich" μοιάζει με ιπτάμενο...σπιτάκι σκύλου, αλλά πρόκειται για έναν από τους πιο εξελιγμένους δορυφόρους παρατήρησης της Γης. Εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Σάββατο από την Καλιφόρνια με ένα αμερικανικό πύραυλο SpaceX Falcon 9.

Κλειστή και πάλι η Διώρυγα της Κορίνθου

0isthmos Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης βάθους στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, μετά την νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο πρανές της Πελοποννήσου.

Κυβερνοασφάλεια στην θάλασσα

0CyberSecurityRequirements 696x392Όλα τα ζητήματα που αφορούν στην συμμόρφωση σε κανονισμούς για την κυβερνο-ασφάλεια στην θάλασσα θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2021ωστε κάθε Safety Management System να τεκμηριώνεται ότι περιλαμβάνει τη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα Διαχείρισης Ασφάλειας (International Safety Management Code).

Θεόδωρος Βενιάμης: Οι ήρωες της θάλασσας πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για το Covid-19

veniamistheodorosΝα ενταχθούν και οι ναυτικοί στην ομάδα των εργαζομένων «της πρώτης γραμμής» που θα επιλεγούν από τους ειδικούς να εμβολιασθούν πρώτοι κατά του κορoνοϊού ζητά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών(ΕΕΕ).

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η δύναμη του στόλου το Σεπτέμβριο

elliniki nautilia1Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020.

Αποχώρηση Δ. Μητστάτσου από την HELMEPA

0helmepa logoΑλλαγή σκυτάλης στην γενική διεύθυνση της HELMEPA σηματοδοτεί η αποχώρηση του Δ. Μητσατσου.

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε ο RINA

0CyberΚυβερνοεπίθεση δέχθηκε ο RINA.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter