Τετ09232020

Last updateΤρι, 22 Σεπ 2020 11pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αγορά ξηρού φορτίου: καλύτερη η εικόνα των μικρότερων μεγεθών

bulk ships 000Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, το 2020 είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά, όπου ναυτιλία περνά από διάφορες φουρτούνες, λόγω Covid-19.

Στο στόλο της CMA CGM το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με LNG

0JS CMAΤο πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 23.000 TEU που τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) εντάχθηκε στον στόλο της CMA CGM.

Μειώθηκε η δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου

greek shipping05346Η Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου τον μήνα Ιούλιο 2020, σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δύναμη του Ιουλίου 2019, παρουσίασε μείωση κατά 2,0%, ενώ αύξηση κατά 1,1% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 προς το 2018, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Αφιερωμένη στην Crew Change Crisis η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

0UNGAΕιδική διαδικτυακή εκδήλωση θα διοργανωθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας αυτή την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, κατά την εναρκτήρια εβδομάδα της 75ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ειδικά για την τρέχουσα παγκόσμια κρίση αλλαγής πληρώματος.

Επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

0ΕλευσίναO Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης είχαν παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού των ΗΠΑ International Development Finance Corporation (DFC), κ. Adam Boehler, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, κ. Matthew Zais, την Πρόεδρο της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών- Εξαγωγών, κ. Kimberly Reed, την Υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, κ. Bonnie Glick και στελέχη συνολικά έξι κρατικών οργανισμών και υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Στο «μικροσκόπιο» του FMC γραμμές εμπορευματοκιβωτίων

0koytiΜετά τις «ανησυχίες» της Κίνας όσον αφορά στις πρακτικές των συμμαχιών εταιριών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και το Αμερικανικό Federal Maritime Commission έβαλε στο «μικροσκόπιο» τις γραμμές Ασίας-ΗΠΑ.

INETRCARGO: Η ένταξη της ναυτιλίας στο EU ETS αγνοεί τις εκκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας για συνεργασία

rypoi naftilia 057288Αντιδράσεων συνέχεια στην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει την ευρωπαϊκή ναυτιλία στο σύστημα εμπορίας ρύπων που ουσιαστικά τορπιλίζει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας με ένα «μέτρο» περιφερειακού χαρακτήρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter