Κυρ01172021

Last updateΚυρ, 17 Ιαν 2021 1pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τι θα κάνει η κυβέρνηση το 2021 στο Υπουργείο Ναυτιλίας-Όλο το πρόγραμμα

yen neaΟι βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής στο τομέα του Υπουργείου Nαυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περιλαμβάνονται στο «Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021» που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα.

Πειρατική επίθεση σε πλοίο της MAERSK

piracy 4rfΝέο περιστατικό πειρατικής επίθεσης σημειώθηκε στον Κόλπο της Γουινέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας διπλή επίθεση με διαφορά ωρών δέχθηκε το υπό σημαία Σιγκαπούρης πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Cardiff στα ανοικτά της Νιγηρίας, ενώ κατευθυνόταν από την Γκάνα στο Καμερούν.

Ενημερωτικό για το BWM εξέδωσε το UK MCGA

0έρμαΤο UK Maritime and Coast Guard Agency (MCA) δημοσιοποίησε επικαιροποιημένο ενημερωτικό έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονται οι συχνότερες ερωτήσεις και συνακόλουθα οι απαντήσεις τους σχετικά με την διαχείριση του θαλασσίου έρματος (BWM).

Πειρατεία: Στο «κάδρο» και πάλι η Ασία

piracy 4rfΑύξηση σημείωσαν οι πειρατικές επιθέσεις στις θαλάσσιες ζώνες της Ασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Regional Co-operation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery, που είδαν το φώς της δημοσιότητας το 2020, αναφέρθηκαν συνολικά 97 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας στην Ασία, τα οποία περιλαμβάνουν 95 πραγματικά περιστατικά και δύο απόπειρες συμβάντων.

Οι αρμοδιότητες του Υφυπουργού Ναυτιλίας Κωνσταντίνου Κατσαφάδου

KATSAFADOSNEOΣύμφωνα με το ΦΕΚ Β/24/2021 στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Κωνσταντίνο Κατσαφάδο ανατέθηκαν (άρθρο 1) από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη «η άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής»

Συνάντηση Μώραλη- Κατσαφάδου

0Μωρ ΚατσαΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο στο Υπουργείο.

Νέα κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η MAERSK

a p moller maersk 886Νέα κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η MAERSK.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter