Δευ08192019

Last updateΚυρ, 18 Αυγ 2019 10pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο να συνοδεύσει το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya στον Κόλπο

0adrianΤο Ιράν είναι έτοιμο να στείλει τον ναυτικό στόλο του για να συνοδεύσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya-1, το οποίο βρίσκεται τώρα στο Γιβραλτάρ, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν.

Ακριβά ναυτιλιακά καύσιμα από το 2020

0BunkeringΑκριβότερα κατά περίπου 20% με 25% θα είναι τα ναυτιλιακά καύσιμα από 01/01/2020, λόγω εφαρμογής νέου τύπου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, από το 3,5% στο 0,5% που έχει θέσει ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός ΙΜΟ.

Δύο πειρατικές επιθέσεις στον Κόλπο της Γουινέα

piratis 45678Δύο περιστατικά πειρατικών επιθέσεων καταγράφηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Κόλπο της Γουινέα.

Ένταλμα σύλληψης του Grace 1 εξέδωσαν Αμερικανικές αρχές

0grace 1Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που μετατράπηκε σε ένα από τα αντικείμενα της διένεξης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση άλλαξε θέση χθες Παρασκευή, αλλά παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Γιβραλτάρ και είναι ακόμα ασαφές εάν αναχωρεί σύντομα.

Αύξηση κυρώσεων για την ΟΡΑ90 αποφάσισε η USCG

petrelaiokilida 0005Ποσοστιαία αύξηση των κατωφλίων των κυρώσεων που προβλέπει η Oil Pollution Act 1990 (ΟΡΑ90) αποφάσισε η Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ επέτρεψε στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 να αναχωρήσει

0Grace1Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ επέτρεψε σήμερα στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έχει κατασχεθεί από τις αρχές Ιουλίου να εγκαταλείψει την περιφέρεια, που αποτελεί βρετανικό έδαφος, παρά το αμερικανικό αίτημα να παραταθεί η κράτηση του σκάφους, που φέρεται πως ήθελε να παραδώσει το φορτίο του στη Συρία.

Συνάντηση ΠΣΕΠΕ με Ι. Πλακιωτάκη

0ΠΣΕΟ Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων (ΠΣΕΠΕ) κ. Νικόλαος Μαυρίκος, είχε προχθές συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των εφοδιαστών πλοίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter