Πεμ10182018

Last updateΠεμ, 18 Οκτ 2018 10pm

SeaNation790X90

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μελέτη του ICS για την επιπτώσεις των αυτόνομων πλοίων στη ναυτεργασία

0αυτόνομο πλοίοΣτοιχεία μελέτης για τις πιθανές επιπτώσεις στη ναυτεργασία αλλά και το μελλοντικό της ρόλο λόγω των αυτόνομών πλοίων έδωσε στη δημοσιότητα το International Chamber of Shipping (ICS).

ΑΕΝ: Πίνακες εισαγομένων προς κάλυψη κενών θέσεων (2018-2019)

aenΠίνακες εισαγομένων προς κάλυψη κενών θέσεων (2018-2019) Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ): Από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι την 16 Οκτωβρίου 2018 ημέρα Τρίτη δημοσιεύτηκαν οι πίνακες εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) προς κάλυψη κενών θέσεων έτους 2018-2019, όπως προβλέπεται από το κεφάλαιο ΙΑ΄ παρ. 4 της σχετικής προκήρυξης.

Χρηματικά βραβεία από την Εστία Ναυτικών

0nautilia sinallagma Από το αρμόδιο τμήμα της Εστίας Ναυτικών ανακοινώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα χορηγηθούν χρηματικά βραβεία σε παιδιά ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) που φοίτησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Όπως στο Ξηρό φορτίο έτσι και στα Containers, ο Ατλαντικός κάνει τη διαφορά

Container Carriers Bringing Down Carbon Emission1Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Μια σημαντική συμφωνία μεταξύ Roll Royce και Intel με στόχο τα αυτόνομα πλοία

rollroycevesselsΗ Rolls-Royce και η Intel σκοπεύουν να συνεργαστούν πάνω σε σχέδια για περίπλοκα και έξυπνα συστήματα ναυτιλίας που θα κάνουν την εμπορική ναυτιλία ασφαλέστερη.

Συνάντηση του γ.γ. ΥΝΝΠ Δ. Τεμπονέρα με τη Συντονιστική Επιτροπή του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών

0ΤεμπονέραςΣυνάντηση με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Ε.Ν. Μηχανικών (ΚΕΣΕΝ Μ) πραγματοποίησε σήμερα  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, σε συνέχεια της από 03-10-2018 επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Θ. Βενιάμης: Καταγγέλλει εμπορικά παιχνίδια στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος

veniamis dioΕμπορικά παιχνίδια στο όνομα του περιβάλλοντος κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) μιλώντας στο διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο «Marine Money Greek Ship Finance Forum» στην Αθήνα. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter