Κυρ04212019

Last updateΔευ, 22 Απρ 2019 1am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συρρικνώθηκαν οι παραγγελίες νεότευκτων το πρώτο τρίμηνο του 2018

naypigeiaΟι παραγγελίες πλοίων παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων, καθώς οι πλοιοκτήτες είναι αντιμέτωποι με την υπερπροσφορά χωρητικότητας.

Η διεθνής και ελληνική ναυτιλία γυρίζει στην Ελλάδα μέσω Νεωρίου της Σύρου, μετά από δεκαετίες

0NEORIOΣε ρεκόρ πληρότητας όλων των εποχών το Νεώριο της Σύρου με εννέα πλοία ταυτόχρονα στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, και έχοντας σπάσει το φράγμα των εβδομήντα πλοίων από την έναρξη της επαναλειτουργίας υπό την Αμερικανική Onex Shipyards.

Ναυπηγήσεις: Κτίζεται το… ψηφιακό «Code Kilo»

0Fincantieri GenoaΣτην ψηφιακή εποχή περνούν οι ναυπηγικές μονάδες της Ευρώπης οι οποίες και «κτίζουν» μία ψηφιακή πλατφόρμα με την επωνυμία «Code Kilo».

Εκπαίδευση στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με θέμα: «Χειριστής Πληροφοριακών Συστημάτων του FRONTEX (FIMO)»

0ΦρόντεξΣτο πλαίσιο της καταβαλλόμενης προσπάθειας από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου επιμόρφωσης των στελεχών του Σώματος, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία από την Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (Υ.Ο.Θ.Ε.), με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η 1η εκπαιδευτική σειρά στο θεματικό αντικείμενο “Χειριστής Πληροφοριακών Συστημάτων του FRONTEX (FIMO)”.

Ειδική εκδήλωση για τη ναυτική εκπαίδευση

0ΝεκπαίδευσηΣτην ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Ευγενίδη, για την παρουσίαση της ετήσιας έρευνας του περιοδικού “Ναυτικά Χρονικά” για τη Ναυτική Εκπαίδευση, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσης Τεμπονέρας.

Ελαφρά άνοδο παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Φεβρουάριο.

capesizeΕλαφρά άνοδο παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Φεβρουάριο.

Η Keppel και ο DNV GL σε συνεργασία για την προώθηση του LNG ως καύσιμο στον τομέα της ναυτιλίας

lng 66Ο νηογνώμονας DNV GL και η Keppel Marine and Deepwater Technology (KMDTech), θυγατρική εταιρία της Keppel Offshore & Marine (Keppel O&M), ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός συμφωνητικού συνεργασίας, προκειμένου να ενισχύσουν την υιοθέτηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) ως καύσιμο στον τομέα της ναυτιλίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter