Παρ07242026

Last updateΔευ, 27 Ιουλ 2026 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δύο Ινδικά διαλυτήρια πλοίων προστέθηκαν στον ευρωπαϊκό κατάλογο – Χαιρετίζει η ECSA

scrap 009Η ECSA χαιρετίζει θερμά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προστεθούν δύο ινδικά ναυπηγεία στον επικαιροποιημένο ευρωπαϊκό κατάλογο εγκαταστάσεων ανακύκλωσης πλοίων.

Ορμούζ: Ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα

0TANKER1Το Reuters ανέφερε ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου πολέμου για την κάλυψη του Κόλπου ανήλθαν στο 3% της αξίας του κύτους στις αρχές Ιουλίου και μετά από πιο πρόσφατες επιθέσεις, ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι η τιμολόγηση πιθανότατα θα ήταν 5% ή περισσότερο.

Στην πρωτοβουλία KUSPC εισήλθε το ABS

0Hudong ZhonghuaΤο ABS εισήλθε σε κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της Κορέας και των ΗΠΑ με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MOU) για την προώθηση της τεχνικής καινοτομίας και της συνεργασίας στους τομείς της ναυπηγικής και της ναυτιλίας ως μέρος του ανοίγματος της συμφωνίας Korea-U.S. Shipbuilding Partnership Center (KUSPC).

Β. Κικίλιας στη βράβευση της Σ. Κασπίρη: «Οι ναυαγοσώστες μας βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή – Θα ενισχύουμε και θα δυναμώνουμε τον θεσμό της ναυαγοσωστικής κάλυψης»

0Βραβ3Τη ναυαγοσώστρια, Σοφία Κασπίρη, βράβευσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, στο πρόσωπο της οποίας τιμήθηκαν όλοι οι ναυαγοσώστες και ναυαγοσώστριες που ασκούν με αυταπάρνηση τα καθήκοντά τους, υπό αντίξοες συνθήκες σε όλη τη χώρα.

Εθιμοτυπική συνάντηση

0Εθυμο2Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική συνάντηση της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Propeller Club Πειραιά με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανο Γκίκα.

Η Π.Ε.Π.Ε.Ν. για το ναυτικό περιστατικό στο λιμάνι της Σούδας

0ΠΕΠ1Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν.), με αφορμή το ναυτικό περιστατικό που σημειώθηκε στο λιμάνι της Σούδας με την εμπλοκή του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ» και του Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΙΩΣΗΦ Κ.», με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός και παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις.

Το Ιράν σταμάτησε τρία δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ - «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», το μήνυμα Αραγτσί προς τις ΗΠΑ

0ΑραγτσιΟι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης έκαναν γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες ότι «σταμάτησαν» τρία πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια τα οποία προσπάθησαν να διασχίσουν το στενό του Ορμούζ, χωρίς να ξεκαθαρίσουν πότε ακριβώς, με δελτίο Τύπου του σώματος το οποίο αναμετέδωσαν η κρατική τηλεόραση και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter