Δευ12172018

Last updateΔευ, 17 Δεκ 2018 2pm

SeaNation790X90

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκπτώσεις στις χρεώσεις διέλευσης από το Σουέζ

0kanali suezΕκπτώσεις έως και της τάξης του 65% που θα ισχύσουν μέχρι και τα τέλη Ιουνίου του 2019 έχει ανακοινώσει η αρχή της Διώρυγας του Σουέζ η οποία επεκτείνει την τακτική παραχώρησης εκπτώσεων για σειρά διελεύσεων πλοίων ανά κατηγορία.

Η Co-CEO της Tototheo Maritime στη λίστα Lloyd’s List Top 100 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

0ΤΟΤΟΤΕΟΗ Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Co-CEO της Tototheo Maritime έχει συμπεριληφθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη ναυτιλιακή ειδική έκδοση της Lloyd's List με τα κορυφαία 100 ονόματα της ναυτιλίας κατατάσσοντάς την στην 96η θέση της λίστας, με τη μεγαλύτερη επίδραση στη ναυτιλιακή βιομηχανία παγκοσμίως.

Φ. Κουβέλης: θα γίνουν προσλήψεις στο Λιμενικό -Προσπαθούμε όλοι για την αναβάθμιση του Σώματος

0KOYBELISΣτην ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Λιμενικού Σώματος, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Συμφωνία με τον Russian Maritime Register of Shipping

russian maritimeΥπεγράφη την 14/12/2018 μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εκπροσωπήθηκε από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, κατόπιν εξουσιοδότησης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αναγνωρισμένου Οργανισμού Russian Maritime Register of Shipping, με έδρα την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, συμφωνία εξουσιοδότησης, που διέπει την ανάθεση σε Αναγνωρισμένο Οργανισμό υπηρεσιών προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία, για πλοία που φέρουν την Ελληνική Σημαία, καθώς και τις εταιρείες αυτών.

Παρουσίαση της CSIC για τα Scrubber στο «Scrubbers 360ο»

0scrubberΤο σύστημα καθαρισμού καυσαερίου (Exhaust Gas Cleaning System – EGCS), ευρύτερα γνωστό ως Scrubber, του Shanghai Marine Diesel Research Institute (SMDERI) που αντιπροσωπεύεται από την Glafcos Marine ΕΠΕ, παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης «Scrubbers 360ο» που διοργάνωσε ο κινεζικός κολοσσός CSIC, και επιμελήθηκε η Glafcos, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Σκεπτική» η Αυστραλία για τα open loop scrubber

aerioi rypoi 0Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Αυστραλία να απαγορεύσει στα χωρικά της ύδατα τη χρήση open loop scrubber καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των αρμοδίων φορέων.

Μεγάλη εκδήλωση των Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών

vradies vivliou largeΤο Δίκτυο Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ. διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ: Συμμαχία Γνώσης στο ναυτιλιακό χώρο» η οποία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:00 – 19:00 στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ακτή Μιαούλη 65, Πειραιάς).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter