Δευ10232017

Last updateΣαβ, 21 Οκτ 2017 10am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πλοία μέλη της HELMEPA λαμβάνουν τη νέα διάκριση E-Zero της USCG

helmepaΤέσσερα πλοία μέλη της HELMEPA περιλαμβάνονται στα 40 πρώτα πλοία που έλαβαν πρόσφατα από την Αμερικανική Ακτοφυλακή τη νέα διάκριση E-Zero στο πλαίσιο του θεσμού Qualship 21. Τα πλοία αυτά επιβραβεύονται καθώς είχαν μηδενικές περιβαλλοντικές ελλείψεις και παραβάσεις (Zero Environmental Deficiencies or Violation).

Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός "Piraeus Μaritime Hackathon" που οργάνωσε το "Bluegrowth" και η "SetelHellas"

IMG 8691Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, το τελικό στάδιο με τις παρουσιάσεις των ομάδων που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία του «Piraeus Maritime Hackathon» για καινοτόμες ιδέες στον τομέα της τεχνολογίας με θέμα: «Ξεκλειδώστε την επιχειρηματική αξία του ψηφιακού πλοίου» και που βασίστηκε στην εξελιγμένη πλατφόρμα της SetelHellas’ SmartBox-V™ NID(Network Intelligence Device). Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Bluegrowth σε συνεργασία με τη SetelHellas.

Το έρμα στα πλοία ελληνικής σημαίας

ploia pontoporos nautiliaΔεν απαιτείται γνωμοδότηση του υπουργείου Υγείας σε περιπτώσεις συστημάτων διαχείρισης έρματος (Ballast Water Management System), που είτε έχουν λάβει πιστοποιητικό έγκρισης τύπου πριν την ημερομηνία (8/5/2017) θέσης σε ισχύ του κυρωτικού νόμου, είτε έχουν λάβει τελική έγκριση (Final approval) από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), ή έχουν λάβει βασική έγκριση (Basic Approval) και πρόκειται να λάβουν τελική έγκριση κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης από έτερο πλην της Ελλάδος κράτος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες του ΙΜΟ.

Ναυτιλιακά δάνεια 250 εκατ. δολ μεταβίβασε η Alpha Bank!

MatzounisΗ Alpha Bank ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δεύτερη συναλλαγή χρηματοδοτήσεως ύψους USD 250 εκατ., μέσω τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων σε συνεργασία με τη Citi, σε συνέχεια της αρχικής εκδόσεως τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών δανείων ύψους USD 500 εκατ. το 2014, αναφέρει η Alpha Bank σε σχετική ανακοίνωση της.

Ο Βίκτωρ Ρέστης στην Globus Maritime, του Γιώργου Φειδάκη

774O έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Globus Maritime του Γιώργου Φειδάκη με αγορές μετοχών και δικαιωμάτων. δολ.

Ανησυχία για την πειρατεία

piracy 4rfΒενεζουέλα αλλά και Λιβύη φαίνεται να ανησυχούν το International Maritime Bureau αναφορικά με τις πειρατικές επιθέσεις επί πλοίων. Με βάση τα στοιχεία καταγράφηκαν μέχρι τώρα μέσα στο τρέχον έτος 121 περιπτώσεις πειρατικών επιθέσεων έναντι 141 επιθέσεων που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πέρσι.

Εως και 60 εκατ. ευρώ το κόστος της πετρελαιοκηλίδας του Αγία Ζώνη ΙΙ

20s10affected areas thumb largeΣχέδιο για την εκταμίευση 56,1 εκατομμύριων ευρώ από τα υπόχρεα μέλη του θα θέσει σε ψηφοφορία στα διοικητικά του όργανα στα τέλη του μήνα το Διεθνές Κεφάλαιο Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο, γνωστό ως IOPC Funds, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να αποζημιώσει τους πληγέντες από την πετρελαιοκηλίδα του Αγία Ζώνη ΙΙ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha