Παρ04202018

Last updateΠαρ, 20 Απρ 2018 10pm

poseidonia 2018

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη»

0PosterΚάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι πλαστικών και άλλων απορριμμάτων ρυπαίνουν θάλασσες, ακτές, ποτάμια, δάση και γενικά το φυσικό περιβάλλον.

Αντιδράσεις εφοπλιστών σε δηλώσεις Κουρουμπλή για ΙΜΟ

panagiotis kouroumplis 4«Άστραψαν και βρόντηξαν» στην Ακτή Μιαούλη διαβάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με την «ιστορική συμφωνία» στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Πτώση τιμών «φρενάρει» το σκραπ

scrap 434Με φόντο τις επισημάνσεις αναλυτών για το ενδεχόμενο διαταραχής του ισοζυγίου προσφοράς- ζήτησης στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων από το τονάζ που θα προστεθεί νέα στοιχεία έφεραν στο φώς μία «νέα» πιθανή αιτία για το «φρενάρισμα» των διαλύσεων.

Με κοινωνική συνεισφορά το Propeller Club

0ΠροπελερΓια να τιμήσει τις εταιρείες που υποστήριξαν το έργο του Club πέρσι, αλλά και τα νέα μέλη που ενεγράφησαν τη περσινή χρονιά, η διοίκηση του International Propeller Club of United States of America - Piraeus, διοργάνωσε χθες μια βραδιά βραβεύσεων στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Λιμάνι Σιγκαπούρης: Συνεργασία SMU, Fujitsu και IHPC για ηλεκτρονικό έλεγχο κυκλοφορίας πλοίων

0Σιγκαπούρη χαρτηςΜε στόχο την ανάπτυξη ενός νέου εξελιγμένου τεχνολογικά συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας πλοίων ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ των Fujitsu, Singapore Management University (SMU), και A*STAR's Institute of High Performance Computing (IHPC).

Επιλογή ΜΑΝ για τα 23άρια της MSC

0MAN ENGINEΜια G-type μηχανή MAN B&W 11G95ME-C9.5 επέλεξε η MSC για κύρια μηχανή που θα τοποθετηθεί στα έντεκα συνολικά υπό κατασκευή πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεταφορική ικανότητα 23.000 TEU’s.

Π. Κουρουμπλής: «Ιστορικής σημασίας η συμφωνία στον ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων της ναυτιλίας»

kouroumplis 6665Η 72η σύνοδος της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) έλαβε χώρα στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 13 Απριλίου 2018 με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 150 Κρατών Μελών του Οργανισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha