Τετ02202019

Last updateΤετ, 20 Φεβ 2019 4am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Υπερασπιστής» των open-loop scrubbers η Ιαπωνία

0scrubberΠαρά το γεγονός ότι πολλές χώρες ήδη έχουν απαγορεύσει την χρήση open-loop scrubbers στα χωρικά τους ύδατα η Ιαπωνία αναμένεται να φέρει στον ΙΜΟ στοιχεία μελέτης που «κατασιγάζουν» τους φόβους για μετάθεση της ρύπανσης από τον αέρα στη θάλασσα και εν γένει τη ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Στα logistics για χημικά επένδυσε η MOL

0ΑμβέρσαΣτον εξειδικευμένο τομέα των logistics για χημικά επένδυσε η MOL Chemical Tankers με την απόκτηση του 20% των μετοχών της Den Hartogh Holdings.

Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου

0Isthmos KorinthosΚλειστή θα παραμείνει για την διέλευση πλοίων μέχρι τις 18.00 απόψε 18 τρέχοντος η διώρυγα της Κορίνθου.

Πιέσεις για απαγόρευση του heavy fuel oil (HFO) στην Αρκτική

0Αρκτικές ρότεςΠιέσεις στον ΙΜΟ ασκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Clean Arctic Alliance (CAA), με στόχο να απαγορευτεί η χρήση heavy fuel oil (HFO) στις αρκτικές ρότες.

Αυξήθηκε κατά 0,2% η δύναμη του εμπορικού στόλου

Capesize VesselsΑύξηση κατά 0,2% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 ΚΟΧ και άνω) τον Δεκέμβριο πέρυσι σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Δεκεμβρίου 2017, έναντι αύξησης 1,3% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016, και πλέον αριθμεί 1.857 πλοία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Tsakos Energy Navigation: Έσοδα μέχρι 300 εκατ. δολ. απο δυο πλοία!

TENΣτην ναυπήγηση δυο δεξαμενοπλοίων suezmax θα προχωρήσει η Tsakos Energy Navigation (TEN) τα οποία αμέσως μετά την παραλαβή τους θα ναυλώσει για 12 χρόνια σε μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία.

Ένα ακόμη LNG Carrier για τον Γιάννη Αγγελικούση

aggelikousisΤα κορεάτικα ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) επιβεβαίωσαν ότι η Maran Gas Maritime του Γιάννη Αγγελικούση τοποθέτησε παραγγελία για ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter