Παρ12062019

Last updateΠεμ, 05 Δεκ 2019 5pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αγορά Ξηρού Φορτίου: Τα Capes τράβηξαν και τα υπόλοιπα μεγέθη

dry bulk 5mΙάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει ξεμπλοκαριστεί το εμπόριο μεταξύ Κίνας –Αμερικής, αφού η πρώτη ήδη έκλεισε τα πρώτα φορτία σόγιας και μάλιστα κάποια εξ’ αυτών άνευ δασμών.

Νέα σελίδα από σήμερα για το Νεώριο Σύρου

0παιατΚαι επίσημα πλέον, το ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου σηματοδοτεί την «νέα εποχή» της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας αλλά και την αρχή μιας καλπάζουσας -όπως φαίνεται- ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στον κλάδο που θα επεκταθεί και σε άλλα ναυπηγεία με πρώτο εκείνο της Ελευσίνας.

Ναυπηγήσεις: Σε ειδικές κατηγορίες πλοίων μεταφοράς υγροποιημένων αερίων στρέφει η Κίνα

0Ethane CrystalΝαυπηγικού ανταγωνισμού συνέχεια στις ασιατικές ναυπηγικές μονάδες συνέχεια.

Οι Έλληνες Χρηματοδότες της Ναυτιλίας τίμησαν το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα

0ΣτουρνΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή σημαντικών παραγόντων της Ελληνικής Ναυτιλιακής κοινότητας, η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας διοργάνωσε την κεντρική ετήσια εκδήλωσή της για την Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2019 στις 27 Νοεμβρίου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο-Απήχθησαν 19 ναυτικοί

0nave constelationΈνα ακόμη περιστατικό πειρατικής επίθεσης που καταλήγει στην απαγωγή-ομειρία μελών του πληρώματος σημειώθηκε,σύμφωνα με πληροφορίες, στη θαλάσσια ζώνης ανοικτά της Νιγηρίας 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό της Egina, νότια του νησιού Bonny.

Συνεχίζει στο «τιμόνι» του ΙΜΟ ο Kitack Lim

0Kitack Lim IMOΜέχρι το τέλος του 2023 θα «κρατά το τιμόνι» του ΙΜΟ ο γ.γ. Kitack Lim η θητεία του οποίου παρατάθηκε (δεύτερη θητεία) από την γ.σ. του Οργανισμού.

Ι. Πλακιωτάκης: Ενώπιον σοβαρών προκλήσεων η ναυτιλία

0DSC 7993rollΤις πολλές και σημαντικές προκλήσεις που θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει η ναυτιλία αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο Greek Economic Forum 2019.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter