Κυρ01192020

Last updateΚυρ, 19 Ιαν 2020 10am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα HELMEPA 2020

Μια νέα δεκαετία μόλις ξεκίνησε με ανανεωμένες ελπίδες και προσδοκίες για όλους μας.0HelmepaTrPr2020 Η παγκόσμια ναυτιλία μπαίνει στη νέα εποχή έχοντας να αντιμετωπίσει ένα πολύπλοκο και απαιτητικό θεσμικό πλαίσιο για την επίτευξη του στόχου για «Ασφαλή και Αποδοτικά Πλοία σε Καθαρές Θάλασσες».
Συνδράμοντας τους Εθελοντές και Μέλη της –Εταιρείες, Πλοία και Ναυτικούς– να ανταποκριθούν επιτυχώς σε αυτές τις προκλήσεις, η HELMEPA τους προσφέρει ένα νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του 2020.
Ως πιστοποιημένο «Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για την Πρόληψη της Ρύπανσης, την Ασφάλεια στη Θάλασσα και την Περιβαλλοντική Ενημέρωση» και με την αρωγή της Εκπαιδευτικής της Επιτροπής, η HELMEPA διαμόρφωσε το νέο Πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες των Εταιρειών Μελών της, σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς που μπαίνουν ή θα μπουν σε ισχύ στο άμεσο μέλλον.
Το 38ο Ετήσιο Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απαρτίζεται από τα ακόλουθα 7 διαφορετικά θεματικά Σεμινάρια:
A. Safety First
B. Compliance with Air Emission and GHG Regulations
C. Avoiding Pitfalls during PSC Inspections
D. Marine Environmental Awareness
E. Emergency Preparedness and Response
F. TMSA Implementation and Preparation for Vetting Inspections
G. Safe Carriage of Dangerous Solid Bulk Cargoes
Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζουμε τη βαθιά μας εκτίμηση και τις θερμές μας ευχαριστίες στους ειδικούς από 17 Εταιρείες Μέλη και Οργανισμούς και τους αξιωματικούς της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που μαζί με στελέχη της HELMEPA συνεισφέρουν εθελοντικά ως Εισηγητές στην υλοποίηση του φετινού Προγράμματος.
Το Πρόγραμμα ξεκινά με το νέο διήμερο Σεμινάριο Safety First στις 21 και 22 Ιανουαρίου.

«Κάτω» τα νερά, «πάνω» τα τέλη διέλευσης

0panama canalΑπό τις 15 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που έλαβε η διώρυγα του Παναμά εξ αιτίας της πτώσης της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Gatun.

Πειρατεία: «Πάνε καλά οι δουλειές» σε Σιγκαπούρη και Κόλπο της Γουινέα

piracy ransomΑύξηση καταγράφουν τα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων στα στενά της Σιγκαπούρης και τις θαλάσσιες ζώνες εκτός Μαλαισίας αλλά και τα αντίστοιχα περιστατικά στον Κόλπο της Γουινέα.

Καταγράφονται μικτές τάσεις στην Αγορά Ξηρού Φορτίου

Bulk carrier 1Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η άνοδος των εξαγωγών των βραζιλιάνικων σιτηρών, ήταν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του 2019.

ZEOLOGIC S.A.: Συμφωνία για μονάδα διαχείρισης ναυτιλιακών αποβλήτων

petreleokilida 708Η θυγατρική εταιρεία της MYTILINEOS, ZEOLOGIC S.A. ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρία FAIRDEAL MARINE SERVICES FZE, για την κατασκευή της πρώτης μονάδας επεξεργασίας απόβλητων πετρελαιοειδών ιλύων, καθώς και ιλύων που προκύπτουν από συστήματα επεξεργασίας αέριων ρύπων.

Προς απαγόρευση το HFO στην Αρκτική

rupoi ploion6Προς μια μεγάλη «νίκη» βαδίζουν περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και η ομάδα των χωρών-υποστηρικτών της απαγόρευσης της χρήσης heavy fuel oil στις Αρκτικές ρότες καθώς το θέμα εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια υποεπιτροπή του ΙΜΟ.

Τιμητικές διακρίσεις σε στελέχη του Λ.Σ. για την προσφορά τους απονεμήθηκαν κατά την κοπή της πίτας του ΥΝΝΠ

0FotorΕπιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και σημαντικών παρεμβάσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού νηολογίου, αλλαγή της λιμενικής διακυβέρνησης, εκμετάλλευση των λιμένων της χώρας και παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό του Λιμενικού Σώματος προανήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter