Παρ10232020

Last updateΠεμ, 22 Οκτ 2020 11pm

Ένας «καλός» Σεπτέμβρης

cosco olp 04lΑύξηση της τάξης του 4,5% εμφάνισε στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το Σεπτέμβριο το λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSCO Shipping Ports.

Άδεια Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα απέκτησε η ΟΛΠ Α.Ε.

CAR TERMINAL oll 11Η Ο.Λ.Π. Α.Ε. ανακοινώνει ότι απέκτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Άδεια Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (ΑΕΟF – Authorised Economic Operator), στην υψηλότερη βαθμίδα του Θεσμού «Τελωνειακές Απλουστεύσεις / Ασφάλεια & Προστασία».

Το κοινωνικό αποτύπωμα του ΟΛΠ

00007ΠΑΓΌΔΑΤο κοινωνικό – οικονομικό αποτύπωμα του ΟΛΠ εκτιμάται ότι ανήλθε στο 0,68% του ΑΕΠ για το 2019. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η «Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας» του ΟΛΠ για το 2019, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Πτώση κερδών στο εξάμηνο για την ΟΛΠ ΑΕ

CAR TERMINAL oll 11Το Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του α΄ εξαμήνου 2020.

Παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ ΑΕ Capt Fu Chengqiu

0Φου1Ανασυγκροτήθηκε το δ.σ. του ΟΛΠ μετά την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Capt Fu Chengqiu. Ειδικότερα η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει:

Σε «κόντρα ρότα» Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. – ΟΛΠ-COSCO

ΖΩΝΗ thumb DSC35044Σε ρότα σύγκρουσης βρίσκονται φορείς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με τον ΟΛΠ-COSCO μετά το ναυάγιο στο οποίο κατέληξε η συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του ΟΛΠ και των αντιπροσωπευτικών φορέων των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων.

Αισιοδοξία για ανάκαμψη της κίνησης

Cosco AsiaΣτο δεύτερο εξάμηνο του έτους εστιάζει τώρα το λιμάνι του Πειραιά για την κάλυψη των απωλειών στην κίνηση του πρώτου εξαμήνου που έκλεισε με πτώση της τάξεως του 6,2% σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosco Shipping Ports.

«Κανάλι» διαλόγου για την ΝΕΖ διατηρεί ανοικτό ο ΟΛΠ

001688379 δεξαμενές ΟΛΠΑνακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι ο ΟΛΠ επιδιώκει διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την ανεύρεση των καλύτερων δυνατών επιχειρηματικών λύσεων με στενή συνεργασία και με σαφή στόχο η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία του Πειραιά να εξασφαλίσει σταδιακά περαιτέρω ευημερία με αμοιβαία οφέλη για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη εξέδωσε η ΟΛΠ ΑΕ.

ΟΛΠ: Δεξαμενισμός του πλωτού μουσείου «Θαλής ο Μιλήσιος»

0DSC 0351Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενέκρινε τον δεξαμενισμό του πλωτού μουσείου «Θαλής ο Μιλήσιος» χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου το ιστορικό αυτό πλοίο να παραμείνει αξιόπλοο και επισκέψιμο.

Επίσημη επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην ΟΛΠ Α.Ε.

0ολπ14Αντιπροσωπεία από την πρεσβεία της Ιταλίας επισκέφθηκε σημερα την ΟΛΠ Α.Ε όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας της Πρέσβειρας της Ιταλίας H.E. Patricia Falcinelli με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang και τον Deputy CEO Capt. Weng Lin.

Στο "κάδρο" ο τέταρτος προβλήτας…

0ολπΔεν αφίσταται των στόχων της η COSCO- ΟΛΠ σύμφωνα με τα όσα διημείφθησαν στην στη διάρκεια της σημερινής Γ.Σ. της COSCO- ΟΛΠ.

Συμμετοχή της ΟΛΠ Α.Ε. στο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Annual Greek Roadshow)

0COSCO koutiΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Annual Greek Roadshow) που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο λόγω των ειδικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εισηγμένων εταιρειών και επενδυτών.

Τετράωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή αποφάσισε η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ

CAR TERMINALΤην πραγματοποίηση προειδοποιητικής 4ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 17 Ιουλίου από την 1.00 μμ έως τις 5.00 μμ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Στάση εργασίας στο car terminal

CAR TERMINALΤετράωρη στάση εργασίας στο car terminal έχει προκηρύξει για αύριο η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ η οποία αντιτίθεται στην ανάθεση υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης εκτός ΟΛΠ.

Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports που υλοποιείται με τη συμμετοχή του λιμένα του Πειραιά

0J7q5lYOR 400x400Στο ευρωπαϊκό έργο Green C Ports απονεμήθηκε Βραβείο «Αειφορίας Λιμένων του Κόσμου 2020» της Διεθνούς Ένωσης Λιμένων (IAPH), σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή λιμενικών αρχών από όλο τον κόσμο και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του ίδιου του έργου. Συγκεκριμένα το Green C Ports διακρίθηκε στην κατηγορία που αφορά στην ανθεκτικότητα των υποδομών.

Παρέμβαση ΕΕΝΜΑ για τις χρεώσεις στη ζώνη

001688379 δεξαμενές ΟΛΠΠαρέμβαση στον ΟΛΠ αναφορικά με επιπρόσθετες χρεώσεις που επιβάλλονται σε πλοία που εκτελούν ναυπηγοεπισκευές έκανε η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ).

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΟΛΠ

car terminal 655Τον ορισμό του κ. Zhang Anming ως Αναπληρωτή του Διευθύνοντος Συμβούλου και της κας Li Jin ως Επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρώτριας του Διευθύνοντος Συμβούλου, ανακοίνωσε ο ΟΛΠ.

Ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Σταθμού Αυτοκινήτων της ΟΛΠ Α.Ε.

car terminal 655Η ΟΛΠ Α.Ε., μέλος του ομίλου της COSCO SHIPPING, στo πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατηγικής σημασίας του λιμένα Πειραιά στο διεθνές εμπόριο οχημάτων, προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση όσον αφορά την ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του Σταθμού Αυτοκινήτων (Car Terminal).

Παράταση ισχύος Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΟΛΠ Α.Ε.

cosco olp 04lΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. YU Zenggang υπέγραψε με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων της ΟΛΠ Α.Ε. παράταση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Πεισματικά» τέταρτο…

0Top 15 container port Eu 1170x480«Πεισματικά», και παρά τα ισχυρά απόνερα της πανδημίας, το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης των μεταξύ των 15 κορυφαίων λιμένων της Ευρώπης.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Γιατί η κυβέρνηση λέει "ΟΧΙ" στην ίδρυση ναυπηγείου από τον ΟΛΠ

plakiotakisvouliΤην διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν μελετά μια πιθανή τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα του Πειραιά ώστε να δοθεί άδεια κατασκευής ναυπηγείου στην ΟΛΠ Α.Ε. παρείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας το βράδυ στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτή του Μέρα25 κυρίας Φωτεινής Μπακαδήμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter