Τρι07072020

Last updateΤρι, 07 Ιουλ 2020 7am

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΟΛΠ

car terminal 655Τον ορισμό του κ. Zhang Anming ως Αναπληρωτή του Διευθύνοντος Συμβούλου και της κας Li Jin ως Επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρώτριας του Διευθύνοντος Συμβούλου, ανακοίνωσε ο ΟΛΠ.

Παράταση ισχύος Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΟΛΠ Α.Ε.

cosco olp 04lΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. YU Zenggang υπέγραψε με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων της ΟΛΠ Α.Ε. παράταση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οριστικός Ανάδοχος για το επισκευαστικό έργο στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ

0αεροφωτόΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο Διαγωνισμός για το έργο «Επισκευή Δαπέδων και Σιδηροτροχιών των Γερανογεφυρών Στοιβασίας (RMG Cranes) Προβλήτα Ι Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων» στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 02 ολοκληρώθηκε και Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΑΜΩΝ Α.Τ.Ε. - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. – Σ. ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ Α.Τ.Ε.» με συνολικό προσφερόμενο τίμημα 6.800.474,91€ (πλέον ΦΠΑ).

Γιάννης Πλακιωτάκης: Γιατί η κυβέρνηση λέει "ΟΧΙ" στην ίδρυση ναυπηγείου από τον ΟΛΠ

plakiotakisvouliΤην διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν μελετά μια πιθανή τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα του Πειραιά ώστε να δοθεί άδεια κατασκευής ναυπηγείου στην ΟΛΠ Α.Ε. παρείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας το βράδυ στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτή του Μέρα25 κυρίας Φωτεινής Μπακαδήμα.

Περιφέρεια Αττικής: «Ναι» υπό όρους στο έργο για την κατασκευή νέου cruise terminal

0ollll«Ναι» υπό όρους στο έργο για την κατασκευή νέου cruise terminal «είπε» το Περιφαρειακό Συμβούλιο Αττικής που συνεδρίασε χθες προκειμένου να εξετάσει σειρά περιβαλλοντικών και άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την εν λόγω κατασκευή.

ΟΜΥΛΕ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ- Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις

COSCO olp 3Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ η ΟΜΥΛΕ με τον ΟΛΠ αλλά διατηρεί και την ετοιμότητα για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν υπάρξει κατάληξη.

Δωρεά υγειονομικού υλικού από την ΟΛΠ Α.Ε. σε Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών

0δωρεαΟΛΠΗ ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες και γάντια) στους Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα στους ακόλουθους Δήμους: Περιστερίου, Πετρούπολης, Ιλίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Διευκρινίσεις ΟΛΠ για την ΣΣΕ

car terminal 655Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τύπο, σχετικά με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των υπαλλήλων της Εταιρείας, αντί της τρέχουσας που λήγει στις 30.06.2020 μετά την παράταση που δόθηκε από την Κυβέρνηση, η ΟΛΠ Α.Ε. έχει να δηλώσει τα ακόλουθα:

Προς αποφυγή παρερμηνειών …

krouaziera OLPΕνόψει της  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ Α.Ε. η Hill International εκτελώντας τα καθήκοντα του Ανεξάρτητου Μηχανικού για τα έργα των Υποχρεωτικών Επενδύσεων της 1ης Επενδυτικής Περιόδου απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττικής «προς αποφυγή παρερμηνειών» σημειώνοντας ότι το κατασκευαστικό έργο της Υποχρεωτικής Επένδυσης με αριθμό 01 «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα (Νότια Ζώνη, Φάση Α) έχει αδειοδοτηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία με την άδεια εκτέλεσης έργου από τη ΓΓΛΛΠΝΕ, λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες Περιβαλλοντικούς Όρους του έργου.

Νέα “κόντρα” για το master plan της ΟΛΠ-COSCO

CAR TERMINALΝέα κόντρα στον ορίζοντα για ένα τμήμα του εγκεκριμένου και μέχρις εξαντλήσεως πολυσυζητημένου master plan της ΟΛΠ-COSCO. Αυτή τη φορά για περιβαλλοντικούς κυρίως όρους τους οποίους θα επικαλεστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική αρχή του Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ.

Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2019 για τον ΟΛΠ

0olpΠραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2019 παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και του κ.Tian Chao, Επίκουρο Διευθύνοντος Συμβούλου & CFO της Εταιρείας.

Θέμα υπογραφής ΣΣΕ για τον Πειραιά θέτει η ΟΜΥΛΕ- Απειλή κινητοποιήσεων

0γερανοΘέμα υπογραφής ΣΣΕ για τον Πειραιά θέτει η ΟΜΥΛΕ με ανακοίνωσή της στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο και για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που το αίτημά της δεν ικανοποιηθεί. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Αλώβητος» ο Πειραιάς από την πανδημία

0ΤΑΥΡΟΣ«Μικρές» ποσοστιαία είναι οι απώλειες στην κίνηση εμπορευματοκιβωτίων κυρίως για το λιμάνι του Πειραιά παρά την επέλαση της πανδημίας η οποία στέρησε από άλλα μεγάλα ανταγωνιστικά προς τον Πειραιά λιμάνια σημαντικό μέρος της κίνησής τους.

Με επίκεντρο το master plan

0ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ι ΙΙΙΣε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράδοση ψηφίσματος στο υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησαν σήμερα το πρωί, φορείς της Ναυπηγοεπισκευής, που αντιτίθενται στην ανάπτυξη ναυπηγείου από την ΟΛΠ-COSCO στην επισκευαστική ζώνη ευθύνης του Οργανισμού.

Που θα γίνει το νέο cruise terminal του ΟΛΠ

kroyziera pireas 053Ένα χαρακτηριστικό βίντεο με παρουσιαστή τον γενικό διευθυντή της ΔΗΡΑΠ κ. Ν. Παρασκευά παρουσιάζει την περιοχή όπου ήδη εκτελούνται έργα στο λιμάνι του Πειραιά για την ανάπτυξη του νέου cruise terminal του ΟΛΠ.

Τρείς γερανογέφυρες για τον Πειραιά

0PiraeusΤρείς γερανογέφυρες ικανές να εξυπηρετήσουν τα μεγαλύτερα σε μεταφορική ικανότητα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα προμηθευτεί ο ΟΛΠ-COSCO ύστερα από συμφωνία που επήλθε μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας ZPMC της COSCO και του λιμένα του Πειραιά.

ΟΛΠ: Υποχρεωτική επένδυση πλήρως αδειοδοτημένη η Νότια Επέκταση του Επιβατικού Λιμένα

kroyziera pireas 053Με αφορμή άρθρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε δήθεν ελλείψεις αδειοδοτήσεων κατά την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος της ΟΛΠ Α.Ε., η Διοίκηση της Εταιρείας εφαρμόζοντας πιστά τους νόμους της Ελλάδας και της Ε.Ε καθώς και τις προβλεπόμενες διατάξεις για τις εισηγμένες εταιρείες ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Δωρεά υγειονομικού υλικού από την ΟΛΠ Α.Ε. στο πρόγραμμα “ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”

0doreaΗ ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, προέβη σε μια ακόμα δωρεά υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά), στο πρόγραμμα “ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”.

«Πράσινο φώς» για ναυπηγοεπισκευές στον ΟΛΠ

dexamenes 0056olpΣτις επόμενες κινήσεις της διοίκησης της ΟΛΠ-COSCO για θέματα ναυπηγοεπισκευής στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον επιχειρήσεων του τομέα που βρίσκονται στον Πειραϊκό χώρο.

Εγκώμια Handellblatt για τον Πειραιά

cosco 520x290Στα στοιχεία τριμήνου από την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και στις αντοχές του στην πανδημία εστιάζει μεταξύ άλλων δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handellblatt που πλέκει το εγκώμιο του Πειραιά.

Πλακιωτάκης: Πλήρως αδειοδοτημένο το έργο του ΟΛΠ για την κρουαζιέρα

0plakiwtakis3Επιστολή – απάντηση προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την εκτέλεση εργασιών επέκτασης προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter