Τετ10232019

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2019 9pm

Θεαματική αύξηση 18,2% του homeporting στο λιμάνι του Πειραιά

0υποδοχηΘεαματική χαρακτηρίζεται η αύξηση κατά 18% του homeporting στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΛΠ. Ειδικότερα με αφορμή τον κατάπλου του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου “SKY PRINCESS” ο ΟΛΠ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εννιαμήνου 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Επισημαίνεται ότι και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021 η θετική τάση συνεχίζεται για το λιμάνι του Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Η υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου

Όπως προαναφέρθηκε ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το “SKY PRINCESS” το οποίο υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου. Το “SKY PRINCESS”, έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, χωρητικότητα 3.660 επιβατών, είναι το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης.

Ν. Σαντορινιός : «Νίκη της νομιμότητας»

CAR TERMINAL«Η χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ αποτελεί μια νίκη της νομιμότητας. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και την εφαρμογή νόμιμων όρων λειτουργίας της επένδυσης της ΟΛΠ ΑΕ, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Ένταση στη συζήτηση του master plan της ΟΛΠ- COSCO – Εν αναμονή της νέας γνωμοδότησης

cosco olp provlitaΤα επόμενα 24ωρα αναμένεται η «γνωμοδότηση» ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων)επί του τροποποιημένου master plan της ΟΛΠ- COSCO δηλαδή εκείνου που είχε εγκρίνει η ΕΣΑΛ στην τελευταία συνεδρίασή της.

Συνάντηση Zenggang- Πλακιωτάκη- Ξεκινάει μία εμβληματική επένδυση

0συνάντησηΜια εμβληματική επένδυση για την Ελλάδα, που ταλανίζονταν καθηλωμένη επί σειρά ετών, ξεκινά άμεσα μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ να εγκρίνει το master plan της ΟΛΠ Α.Ε. το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 611,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Προβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά από την κινητοποίηση των λιμενεργατών

00 1075885 κουτίΠροβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, προκλήθηκαν σήμερα, από την κινητοποίηση της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ και της Ένωσης Εργαζομένων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Σε φάση υλοποίησης το master plan της ΟΛΠ- COSCO

cosco eksagogesΣτις κινήσεις της ΟΛΠ- COSCO την «επόμενη ημέρα» από της συνεδρίασης της ΕΣΑΛ η οποία «έκλεισε» το θέμα του master plan θέτοντας εκτός τα δύο νέα έργα που προτάθηκαν από στα τέλη Αυγούστου στρέφεται το ενδιαφέρον.

Στο επίκεντρο το master plan του ΟΛΠ

cosco 520x290Αναλυτικές εξηγήσεις - διευκρινήσεις επί όσων προβλέπει το νέο master plan του ΟΛΠ , προτίθεται να ζητήσει στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), ο δήμαρχος Πειραιάς , Γιάννης Μώραλης , που συμμετέχει σ΄αυτήν με τη θεσμική του ιδιότητα .

Εκτός δύο έργα του master plan

car terminal 655Δεν θα υλοποιηθούν τελικά τα δύο έργα που είχε συμπεριλάβει στο νέο master plan στις αρχές Αυγούστου ο ΟΛΠ.

Εισέρχεται προς συζήτηση στην ΕΣΑΛ το βελτιωμένο master plan της ΟΛΠ-COSCO

099COSCO AriesΤο βελτιωμένο master plan (επενδυτικό σχέδιο) του ΟΛΠ για το λιμάνι του Πειραιά, που περιλαμβάνει την κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το κέντρο εξυπηρέτηση επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας με καταστήματα χωρίς δασμούς (Duty Free Shops), αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας, την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

D day για το master plan της ΟΛΠ-COSCO

cosco1 3 thumb largeD day η αυριανή για το master plan της ΟΛΠ-COSCO καθώς το μεσημέρι έχει προσδιοριστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) προκειμένου να αποφασίσει τελικά επί των δύο εκκρεμούντων θεμάτων ένα εκ των οποίων η τέταρτη προβλήτα.

ΟΛΠ: Αποφάσεις έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 23/9/2019

eboriko limani olp 55H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/9/2019 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στα γραφεία της Εταιρείας.

«Πετάει» ο Πειραιάς με ανάπτυξη 33,8%

car terminal 655Ανάλυση των στοιχείων εξαμήνου του τρέχοντος έτους για τα ποσοστά ανάπτυξης των δεκαπέντε μεγαλύτερων container ports της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζουν τον Πειραιά να ηγείται μακράν με ανάπτυξη της τάξης του 33,8%.

Συνάντηση του ΥΝΝΠ Ι. Πλακιωτάκη με τον Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. κ. YU Zenggang

0συνάντησηΤην πεποίθηση τους για την ξεχωριστή σημασία που έχει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κίνα η επένδυση ύψους 800 εκατ. Ευρώ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά εξέφρασαν από κοινού ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο νέος Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. – Cosco Shipping κ. YU Zenggang.

Στις 9 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η ΕΣΑΛ

0μολοςΤην προσεχή Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει τελικά Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για την έγκριση του Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε αντί της 4ης Οκτωβρίου που είχε αρχικά οριστεί.

«Διάδοχος» του κάπτεν Φου ο Yu Zenggang

0Κινέζος1Ο Yu Zenggang εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΠ θα είναι ο νέος «ισχυρός άνδρας» της ΟΛΠ- COSCO καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα διαδεχθεί τον κάπτεν Φου ο οποίος και κατόρθωσε να φέρει το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου στην τέταρτη στην Ευρώπη και προς την τριακοστή της παγκόσμιας κατάταξης.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν Μώραλη για το Master Plan του Ο.Λ.Π.

cosco eksagogesΟ Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από αίτημά τους.

Προς εμπορική σύνδεση- συνεργασία ΟΛΠ- Duisburg

0duisburgΠαρουσιάζεται σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, το πλαίσιο εμπορικής σύνδεσης-συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠ και του κομβικής σημασίας ποτάμιου λιμένα Duisburg της Γερμανίας.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ στην έγκριση του master plan ΟΛΠ

0santoriniosv1Ανακοίνωση- δήλωση με την οποία σημειώνει ότι :«η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει υπό όρους το master plan της Cosco και είχε βάλει κανόνες στα ζητήματα περιβάλλοντος» εξέδωσε ο τομεάρχης για θέμα αναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Σαντορινιός στην οποία σημειώνεται ότι : η κυβέρνηση της ΝΔ ενέκρινε όσα είχαμε εγκρίνει αλλά χωρίς κανόνες. Το αίτημα για διαβούλευση αναδείχθηκε από όλους τους φορείς»

Αναλαμβάνει η ΤΕΚΑΛ την κατασκευή του νέου προβλήτα στον ΟΛΠ στο cruise terminal

krouaziera OLPΌταν ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης του προβλήτα κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί να υποδέχεται και εξυπηρετεί ταυτόχρονα ακόμη τέσσερα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς.

Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2019 δημοσιοποίησε η ΟΛΠ ΑΕ- Αύξηση κερδών

CAR TERMINAL oll 11Το Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του α΄ εξαμήνου 2019. Τα βασικά μεγέθη είναι τα ακόλουθα:

Ι. Πλακιωτάκης για το master plan του ΟΛΠ: «… η επένδυση αυτή αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για την χώρα…»

0Πλακιωτάκης Δήλωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για το κατατεθημένο πλεόν βελτιωμένο master plan της ΟΛΠ-COSCO έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης ο οποίος σημειώνει ότι η επένδυση αυτή αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για την χώρα καθώς στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές, τόσο στην Κίνα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter