Τετ01292020

Last updateΤρι, 28 Ιαν 2020 11pm

«Θωρακισμένο» υγειονομικά το λιμάνι του Πειραιά

0arthytreΙκανοποιήθηκε αίτημα του ΥΝΝΠ για την υγειονομική «θωράκιση» του λιμανιού του Πειραιά καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. Cosco Shipping κ. Yu Zenggang με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ανακοινώθηκε η σύναψη σύμβασης με το Metropolitan και το Υγεία .

Yu Zenggang: Ο Πειραιάς θα εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης

0mark Επαναβεβαίωση της πρόθεσης της ΟΛΠ-COSCO να εξελιχθεί ο Πειραιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης καταγράφηκε κατά τη διάρκεια συνάντηση του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Πρόεδρο της ΟΛΠ – COSCO κ. Yu Zenggang.

Νέα «ρότα» χαράζει ο Yu Zenggang

KAR 0590Νέα «ρότα» σε βασικά θέματα που αναφέρονται στο επιχειρησιακό κομμάτι του λιμανιού του Πειραιά ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να χαράξει ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ- COSCO κ. Yu Zenggang .

Υπέρ της ανάπτυξης του λιμένα Πειραιά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

0Πατούλης Υπέρ της ανάπτυξης του λιμένα Πειραιά τάχθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος επισκέφθηκε τον ΟΛΠ εστιάζοντας μεταξύ των άλλων και στο θέμα της κρουαζιέρας.

Με ορίζοντα διετίας

Cosco AsiaΗ ολοκλήρωση των έργων ( υποχρεωτικών επενδύσεων) που εμπεριέχονται στο master plan του ΟΛΠ- COSCO θα "ξεκλειδώσει", σύμφωνα με εκτιμήσεις, τη διαδικασία για τη μεταβίβαση του λοιπού 16% του μετοχικού πακέτου που τώρα είναι υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ξεκινούν τα έργα για την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων

kroyziera pireas 053«Πέρας συζητήσεων» για το αν θα πρέπει, πως, γιατί και πότε να γίνει η νέα προβλήτα που θα εξυπηρετεί μελλοντικά τα γιγαντιαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια που ως γνωστόν βρίσκονται υπό κατασκευή.

Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα «Children Included

0Photo 2Με την υπογραφή Μνημονίου νωρίτερα σήμερα στις εγκαταστήσεις του ΟΛΠ-COSCO μεταξύ του COSCO SHIPPING Charity Foundation και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενεργοποιήθηκε το δωδεκάμηνης διάρκειας πρόγραμμα «Children Included.

Deloitte: Στη δεκάδα των επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κέρδους η ΟΛΠ- COSCO

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandlerΜεταξύ των δέκα εταιριών με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κέρδους φιγουράρει η ΟΛΠ- COSCO στη λίστα των 100 εταιριών με δυναμική ανάπτυξη με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Deloitte.

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και COSCO SHIPPING Charity Foundation για τη στήριξη 2.180 παιδιών ευάλωτων οικογενειών

0ΕρΣταυρΛίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο σύσφιξης των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το COSCO SHIPPING Charity Foundation, συνεργάζονται και υλοποιούν το πρόγραμμα «Children Included», με σκοπό την υποστήριξη 2.180 παιδιών, που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, απειλούμενες με κοινωνικό αποκλεισμό.

Επανεκκινούν προσεχώς συζητήσεις περί του master plan

krouaziera OLPΚινητικότητα περί το master plan της ΟΛΠ-COSCO, με επίκεντρο τα θέματα που άπτονται της κρουαζιέρας, αναμένεται να καταγραφεί το προσεχές διάστημα καθώς ήταν προγραμματισμένο να ληφθούν κάποιες αποφάσεις μετά τις εορτές.

Πέρασε την Βαλένσια ο Πειραιάς- Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. TEU

0COSCO koutiΜπροστά από την Βαλένσια βρίσκεται πλέον ο Πειραιάς όσον αφορά στις κινήσεις εμπορευματοκιβωτίων και απομένει να «κλείσει» και τυπικά το έτος για να επικυρωθεί το γεγονός.

Με την 25η θέση στην παγκοσμία κατάταξη «φλερτάρει» ο Πειραιάς

Cosco AsiaΉταν «στόχος» η τριακοστή και φαίνεται ότι θα πάει στην... εικοστή πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης το λιμάνι του Πειραιά που το 2019 είναι η χρονιά κατάρριψης των ρεκόρ όσον αφορά στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην κατάταξη των λιμένων της Μεσογείου.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της COSCO SHIPPING Charity Foundation

0COSCO Charity Foundation Ειδική εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της COSCO SHIPPING Charity Foundation

ΟΛΠ: Χριστουγεννιάτικες Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

0olp1Όπως κάθε χρόνο, η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. οργάνωσε μια σειρά από ενέργειες και δράσεις ενόψει των Χριστουγέννων:
- Σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των γειτονικών Δήμων διανεμήθηκαν τρόφιμα σε οικογένειες και δώρα σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής.

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας στην ΟΛΠ Α.Ε.

0Oykr OLPΣυνάντηση γνωριμίας του Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Sergii Shutenko με τον Deputy CEO Capt. Weng Lin και τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, Μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

«Ζήλεψε» την Κυλλήνη ο Πειραιάς

0Κυλλήνη ρεύμα«Πράσινο» λιμάνι σχεδιάζει να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά η νέα ηγεσία της ΟΛΠ-COSCO η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως σχεδιάζει την ανάπτυξη του συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα πλοία με στόχο αυτά να παράγουν μηδενικούς ρύπους κατά την παραμονή τους στο λιμάνι.

Μητσοτάκης- Σι Τζίνπινγκ στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά

0σιμιΟ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Peng Liyuan, επισκέφθηκαν το απόγευμα τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά.

Σε ρότα προσέγγισης ΟΛΠ-COSCO με την επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά

001688379 δεξαμενές ΟΛΠΣτη συμφωνία μεταξύ κινεζικής και ελληνικής κυβέρνησης να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία του Πειραιά οι υπεραξίες από τη λειτουργία του λιμανιού αποδίδεται η «στροφή» που επιχειρεί η διοίκηση του ΟΛΠ-COSCO.

Ο Πειραιάς στο επίκεντρο

cosco 887654Στραμμένο στο λιμάνι του Πειραιά έχει το «βλέμμα» η διεθνής αλλά κυρίως η ευρωπαϊκή «λιμενική βιομηχανία» καθώς και ο τομέας των boxships καθώς η επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στις εγκαταστάσεις της PCT SA πέραν της σημειολογίας αποτελεί και ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» περί των Κινεζικών προθέσεων να καταστεί ο Πειραιάς το ισχυρότερο Ευρωπαϊκό λιμάνι.

«Home port» προσεχώς ο Πειραιάς για την MSC Cruises

0MSCΤον Πειραιά ως κύριο λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης, «home port», για όλη τη σεζόν το 2021 θα χρησιμοποιήσει η MSC Cruises.

Δάνειο 100 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην COSCO

0europeaninvestmentbankΗ Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ προς την COSCO για την χρηματοδότηση του master plan , που «τρέχει» για το λιμάνι του Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter