Πεμ05282020

Last updateΠεμ, 28 Μαϊ 2020 2pm

Συνάντηση του Προεδρείου του ΣΥΝΔΔΕ&L με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στ. Πιτσιόρλα

0συνάντηση

Το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, πραγματοποίησε επίσκεψη, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κύριου Στέργιου Πιτσιόρλα.
Η συνάντηση διενεργήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο που εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος μας, μεταξύ των οποίων το ζήτημα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων Logistics, ο εκσυγχρονισμός του στόλου των φορτηγών διεθνούς / εθνικής μεταφοράς, η ανάπτυξη των υποδομών ευρύτερα, το Θριάσιο πεδίο, η δυνατότητα παρέμβασης και βοήθειας από πλευράς της πολιτείας για την διαφήμιση-προώθηση των Ελληνικών Logistics στο εξωτερικό και τέλος συζητήθηκε το θέμα επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών προς τρίτες χώρες (εξαγωγές σε κράτη μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Το τελευταίο θέμα συζήτησης αναπτύχθηκε αναλυτικά, λόγω της έκδοσης συγκεκριμένου εγχειριδίου τον περασμένο Δεκέμβριο, από πλευράς της διεύθυνσης έμμεσης φορολογίας (τμήμα ΦΠΑ) και της σύγχυσης και αναστάτωσης που προκλήθηκε στην αγορά από το περιεχόμενο του.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες μας προς τον κύριο Υπουργό για την πραγματοποίηση και την φιλοξενία της συνάντησης και με την διαβεβαίωση για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας για επίλυση τυχόν μελλοντικών προβλημάτων του κλάδου καθώς και για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter