Προβλημάτισαν οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι - UPD
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΝΕΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 12:15
Περίπου 850 εμπορευματοκιβώτια φαίνεται προς ώρας ότι μπλοκάρισαν και από τις δύο πλευρές του λιμανιού εξαιτίας της κινητοποίησης της ΟΜΥΛΕ η οποία ως γνωστόν από το πρωί έχει αποκλείσει πύλες του λιμανιού.
Στο πλαίσιο της ύστατης κινητοποίησης για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ το γεγονός καταγράφεται με τα πλέον μελανά χρώματα από εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων που σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι πλήττεται το μικρεμπόριο εισαγωγικό και εξαγωγικό σε χρονική συγκυρία όπου η λοιπή Ελλάδα είναι κατακερματισμένη από τα αγροτικά μπλόκα.
Στο μεταξύ όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή» απερρίφθη από το ΣτΕ προσφυγή που είχαν κάνει φορείς που συμπαρατάχτηκαν με την ΟΜΥΛΕ προσφυγής κατά της ιδιωτικοποίησης.
12:15 μ.μ.
Καταφανώς εκνευρισμένοι καταγράφηκαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του πειραϊκού χώρου και όχι μόνο, από τον ιδιότυπο αποκλεισμό της πύλης του λιμανιού στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΟΜΥΛΕ που οδηγεί στις εγκαταστάσεις της COSCO.
Ο αποκλεισμός δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή ροή στο τοπικό εμπόριο εισαγωγικό και εξαγωγικό, καθώς δεν υπήρξε πρόβλημα με τη διακίνηση προϊόντων μέσω της σιδηροδρομικής οδού.
Απορίας άξιον ήταν η μη παρέμβαση του λιμενικού παρά το γεγονός ότι υπήρξε η κινητοποίηση η οποία πέραν των άλλων είχε στόχο να πλήξει την COSCO.
Κύκλοι των χρηστών σχολίαζαν με καυστικό τρόπο αφενός της στάση του Λιμενικού και αφετέρου την προσπάθεια των συνδικαλιστικών φορέων των λιμενεργατών να δημιουργήσουν σκηνικό 2009 στο λιμάνι του Πειραιά καθώς πρακτικά δεν μπορούν να ανατρέψουν τη δρομολογημένη σε ανώτατο επίπεδο πλέον ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την κατακύρωση του λιμανιού στην COSCO.
Να υπενθυμιστεί ότι το 2009 οι κινητοποιήσεις ήταν επεισοδιακές κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν δημιουργηθεί πλείστα προβλήματα τα οποία έπληξαν το μικρεμπόριο αλλά δεν επέτρεψαν την ανατροπή της και τότε δρομολογημένης παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένα Πειραιά.
Η εικόνα η οποία εμφανίζεται με τις κινητοποιήσεις σε όλα τα μέτωπα στην παρούσα φάση δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στο Μαξίμου το οποίο «μάχεται» να πείσει το κουαρτέτο ότι «όλα βαίνουν καλώς...», προκειμένου να επιτευχτεί ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην οποία εμπεριέχεται στα προαπαιτούμενα και το κεφάλαια των αποκρατικοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί και υπογραφεί από την κυβέρνηση ότι θα συμβούν στην τελευταία συμφωνία η οποία επήλθε με τους δανειστές.
Το κλίμα των κινητοποιήσεων δημιουργεί επίσης εικόνα στους επενδυτές διεθνώς την οποία απεύχεται η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό της υπάρχουν τάσεις αλλά και διχογνωμίες ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Κάτι που φάνηκε και στη περίπτωση των ορυχείων στη Β. Ελλάδα όσο και σε εκείνη των αεροδρομίων με πλέον πρόσφατα η της περίπτωση του "Ελ. Βενιζέλου".
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διεκδικούν από τη κυβέρνηση να επιστρέψει στις προεκλογικές της δεσμεύσεις κάτι όμως το οποίο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη βασική κυβερνητική γραμμή η οποία θέλει την επίσπευση των διαδικασιών αξιολόγησης.
Αύριο πάντως οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών σε μια υστάτη προσπάθεια θα επιχειρήσουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις τους.