Σαβ07042020

Last updateΣαβ, 04 Ιουλ 2020 9am

Πάτρα: Σύγκρουση πλοίων χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί

limani patras

Δύο πλοία συγκρούστηκαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας, χωρίς να καταγραφούν τραυματισμοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το λιμεναρχείο, κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι το Ο/Γ - Φ/Γ «Eurogargo Trieste» σημαίας Μάλτας, το οποίο προερχόταν από την Νάπολι Ιταλίας, προσέκρουσε με την πρωραία δεξιά πλευρά του στην πρυμναία αριστερή πλευρά τού Ε/Γ -Ο/Γ «Hellenic Spirit», το οποίο ήταν παραβεβλημένο στη θέση Α της λιμενικής εγκατάστασης. Αμέσως μετά την πρόσκρουση το «Hellenic Spirit» βγήκε από το λιμάνι και παρέμεινε στο αγκυροβόλιο.
Από το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους και των δύο πλοίων, μέχρι να επιθεωρηθούν από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και να προσκομιστούν τα πιστοποιητικά διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας.
Μετά την κατάθεση του βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του «Hellenic Spirit», επετράπη ο απόπλους για την εκτέλεση του δρομολογίου του από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα και Ανκόνα Ιταλίας.
Στην συνέχεια, επετράπη και ο απόπλους του «Eurogargo Trieste», για την εκτέλεση του δρομολογίου του από Πάτρα προς Μαργιέρα και Ραβέννα Ιταλίας, αφού προηγουμένως είχε κατατεθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter