Κυρ09202020

Last updateΚυρ, 20 Σεπ 2020 10am

ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικό και οικονομικό έγκλημα η πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ

syriza-300x237

Εθνικό και οικονομικό έγκλημα χαρακτηρίζει την επιχείρηση πώλησης των δύο μεγάλων λιμένων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δυο λιμάνια, οι συνδικαλιστικοί φορείς των οποίων αντιδρούν στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Στη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

¨Η δικομματική κυβέρνηση, επιχειρεί να διαπράξει ένα μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα: την πώληση των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και την παράδοσή τους σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη νησιωτική Ελλάδα, τις τοπικές οικονομίες, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, την εθνική οικονομία, αλλά και την Εθνική Άμυνα.

Η δικομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορεί για τις αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών, φορέων και των εργαζόμενων, μόνο και μόνο για να παραδώσει τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας σε προεπιλεγμένα συμφέροντα, που θα τα μετατρέψουν σε ιδιωτικά μονοπώλια, χωρίς καμία κοινωνική αναφορά.

Γνωρίζουν, μάλιστα, ότι το αντάλλαγμα που θα πάρουν, θα είναι λίγα «ψίχουλα», καθώς η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, έχει «βυθιστεί». Γι' αυτό, επιχειρούν να «χρυσώσουν το χάπι» με την επίκληση διαφόρων επενδύσεων, όπως η κατασκευή νέων προβλητών, που μοναδικό σκοπό έχουν να αυξήσουν τα κέρδη των αγοραστών.

Αυτό το έγκλημα, δεν θα το επιτρέψουμε!

Χαιρετίζουμε τον αγώνα όλων των εργαζόμενων στα λιμάνια, ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Είμαστε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των τοπικών κοινωνιών, στο κοινό αίτημα για να παραμείνουν ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ στο Δημόσιο και να παίξουν τον αναπτυξιακό ρόλο τους, προ όφελος της Εθνικής Οικονομίας και των τοπικών οικονομιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα ακυρωθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες για τη ζημιά, που προκαλείται στους δύο Οργανισμούς από την πολιτική της συγκυβέρνησης των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter