Κυρ09202020

Last updateΣαβ, 19 Σεπ 2020 8pm

Ο νέος κανονισμός ΕΕ στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΕΛΙΜΕ

elime-sinedriasi-2014

Σύγκλιση απόψεων των ελληνικών λιμένων-μελών της ΕΛΙΜΕ με τις προωθούμενες εθνικές θέσεις τις οποίες και θα στηρίξει η ΕΛΙΜΕ στη Γενική Συνέλευση της ESPO την προσεχή εβδομάδα διαπιστώθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ.

Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Με τα θέματα της Πρότασης Κανονισμού της Ε.Ε. για την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τις θέσεις που θα υποστηριχθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕSPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης), ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Mε βάση τα κείμενα της Επιτροπής Διακυβέρνησης Λιμένων (Port Governance Committee) της ESPO για όλα τα σημαντικά θέματα του υπό ψήφιση νέου Κανονισμού (τιμολόγηση, κρατικές ενισχύσεις, βυθοκόρηση, πλοήγηση, συμβάσεις παραχώρησης, περιορισμοί πρόσβασης στην αγορά, λιμενικά τέλη κ.ά.) και μετά από την τεκμηριωμένη εισήγηση του ειδικού συνεργάτη της Γενικής Γραμματείας ΛΛΠΝΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κρίτωνα Βαλλερά, το Δ.Σ. διαπίστωσε σύγκλιση απόψεων των θέσεων της λιμενικής βιομηχανίας με τις προωθούμενες εθνικές θέσεις, τις οποίες και θα στηρίξει η ΕΛΙΜΕ στη Γενική Συνέλευση της ESPO την επόμενη εβδομάδα (3 και 4.11.2014).

Το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ αποφάσισε επίσης την ανασύνθεση της εκπροσώπησής της στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ», καθώς και τη συγκρότηση δύο επιτροπών εκ των μελών του: (α) Επιτροπή για τις σχέσεις Λιμένων και τοπικής Αυτοδιοίκησης και (β) Επιτροπή Λειτουργικών θεμάτων Λιμένων".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter