Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποκαλυπτικό της σημασίας του ΟΛΘ το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον

OLTH-77

Μπορεί το «who is who» των υποψηφιοτήτων για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης να παρουσιάζει το δικό του ενδιαφέρον αλλά σημειολογικά η εκδήλωση ενδιαφέροντος αυτή καθ εαυτή από οκτώ συνολικά σχήματα αποκτά τη δική της σημασία.

Και αυτό γιατί ο αριθμός των υποψηφιοτήτων ουσιαστικά άφησε άφωνους ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους παρατηρητές κύκλων των χρηστών και των παραγωγικών τάξεων που υποστήριζαν ότι θα υπάρξει «χλιαρό ενδιαφέρον». Ωστόσο η εκδήλωση ενδιαφέροντος από οκτώ σχήματα ουσιαστικά επαναφέρει στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου επενδυτικού ενδιαφέροντος προοιωνίζοντας μία θετική έκβαση προσεχώς και για την κατάταξη- θέση του ΟΛΘ ανάμεσα στα ευρωπαϊκά λιμάνια και όχι μόνο. Κατ αναλογία αυτού που συνέβη με τον ΟΛΠ που πλέον διεκδικεί πρωτιές από μεγάλα ευρωπαϊκά εμπορικά λιμάνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημασία του ΟΛΘ που βρίσκεται στο «μαλακό υπογάστριο» της Βαλκανικής και των αγορών της επανήλθε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας του αναπροσδιορισμού, που είναι σε εξέλιξη των εμπορευματικών ροών, αλλά και της αναθεώρησης τακτικών στις συνδυασμένες μεταφορές. Όπου πλέον το ενδιαφέρον αυξάνει και για τις ποτάμιες μεταφορές με τον ΟΛΘ να εμφανίζει τα μελλοντικά θετικά του λόγω θέσεως αλλά και της δυνατότητάς του να δημιουργήσει επίσης μελλοντικά «δίπολα» με άλλα λιμάνια στο Αιγαίο αλλά και τη Μ. Θάλασσα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Ουσιαστικά το εκδηλωθέν ενδιαφέρον «αποκαθιστά» και «αποκαλύπτει» την αξία του βορειο-ελλαδικού λιμένα προοιωνίζοντας δυναμική ανάπτυξη που θα έχει, όπως υπολογίζεται, θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας υπό την προϋπόθεση ότι θα αναπτυχθεί και το πολυσυζητημένο cluster των λιμενικών υπηρεσιών.
Οι οκτώ είναι οι ακόλουθοι:
• APM Terminals, B.V.
• Deutsche Invest Equity Partners, GmbH
• Duferco Particiption Holding, SA
• International Container Terminal Services, Inc
• Mitsui & Co., Ltd.
• P&O Steam Navigation Company (DP World)
• Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.
• Yilport Holding, Inc

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter