Σαβ01252020

Last updateΠαρ, 24 Ιαν 2020 1pm

Ξεκινά κινητοποιήσεις η ΟΜ.Υ.Λ.Ε.

omule-885

Αρχή κινητοποιήσεων από τη προσεχή εβδομάδα για τους εργαζόμενους στα λιμάνια ως μία πρώτη αντίδραση στη γνωστοποίηση της ημερομηνίας συζήτησης στη Βουλή, της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος έχει προγραμματίσει στάση εργασίας τη προσεχή εβδομάδα αλλά και μια σειρά άλλων κινητοποιήσεων οι οποίες θα κλιμακωθούν την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, πάντα με προοπτική την απόσυρση της όλης υπόθεσης και την παραμονή των λιμανιών στο υφιστάμενο status.

Σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

"Την Δευτέρα 24.02.2014 κηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλα τα Λιμάνια – Μέλη της Ομοσπονδίας μας, από την έναρξη του πρωινού ωραρίου έως την 11 η πμ και συγκεντρώσεις – μαζικές παραστάσεις στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών.

Η Κυβέρνηση και το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ προωθούν στη Βουλή, δήθεν για ενημέρωση, το ξεπούλημα των Λιμανιών, με πρώτο το Λιμάνι του Πειραιά. Με μια πρόσκληση προς τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία προσπαθούν να κρύψουν το έγκλημα που επιχειρούν, θέλουν να πάρουν το πράσινο φώς για να ξεκινήσουν την διαδικασία παράδοσης στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και στα
ιδιωτικά Funds την ναυαρχίδα των Λιμανιών, τον ΟΛΠ.

Παρά την γενικότερη αντίθεση πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση επιμένει να ξεκινήσει το ξεπούλημα των Λιμανιών. Αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα για τις επιπτώσεις που θα έχει η ενέργειά της αυτή στον Τουρισμό, το Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο, τις Μεταφορές, την Ακτοπλοΐα και την εξυπηρέτηση των ελληνικών νησιών.

Τώρα πλέον κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ. Η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα έχουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς επίσης και εκείνοι οι βουλευτές ξεχωριστά που δεν θα εμποδίσουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα.

Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα των Λιμανιών, όπως είχαμε προειδοποιήσει, προχωράμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Την Δευτέρα 24.02.2014 κηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλα τα Λιμάνια – Μέλη της Ομοσπονδίας μας, από την έναρξη του πρωινού ωραρίου έως την 11 η πμ και
συγκεντρώσεις – μαζικές παραστάσεις στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών.

Για τον ΟΛΠ συγκέντρωση στο κτίριο των κεντρικών στις 8 πμ. Θα κλιμακώσουμε με κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης στη Βουλή με μαζική διαμαρτυρία στη Βουλή των Ελλήνων. Καλούμε την Κυβέρνηση να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των Λιμανιών.

Καλούμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς σε συμπαράσταση στο αγώνα αποτροπής του εγκλήματος κατά των Λιμανιών".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter