Κυρ01192020

Last updateΚυρ, 19 Ιαν 2020 10am

Θωρακίζεται το ενετικό λιμάνι των Χανίων- Αποκαθίστανται οι σπηλαιώσεις

0Χανιά λιμάνιΣτη θωράκιση του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων προχωρούν μέσω προγραμματικής σύμβασης το Λιμενικό Ταμείο και ο δήμος.

Συμφωνία «χώρου» σε σέρβις της 2Μ συνήψε η Hapag-Lloyd

Hapag Lloyd 98Συμφωνία για την παραχώρηση «χώρου» για εναπόθεση εμπορευματοκιβωτίων συνήψε η Hapag-Lloyd με την 2Μ. Η συμφωνία αφορά στο Ασία- Β. Ευρώπη σέρβις και θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο.

Τα τρία πιο επικίνδυνα πλοία-ναυάγια απομακρύνονται άμεσα από την Ελευσίνα

0navagiaΑπομακρύνεται το πιο επικίνδυνο ναυάγιο μαζί με άλλα δύο επιβλαβή πλοία από τον κόλπο της Ελευσίνας μέχρι το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης και η εταιρεία Contralto Shiptrade Corp. που αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο.

Δ.Ν.Ε. : Ανασυγκροτήθηκε το δ.σ.

dne bigΑνασυγκροτήθηκε νωρίτερα σήμερα το δ.σ. της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως (Δ.Ν.Ε.) μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του.

Χαιρετίζει το EU Green Deal το λιμάνι του Ρότερνταμ

01ΡοτερνταμΤο λιμάνι του Ρότερνταμ χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το EU Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίως δε τις «επενδυτικές δεσμεύσεις» για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής και της ποτάμιας διακίνησης φορτίων.

«Σήκωσε» το Γκτανσκ το transhipment

00 1075885 κουτίΧάρη στην αύξηση των μεταφορτώσεων το λιμάνι του Γκτανσκ βρέθηκε φέτος στην πρώτη θέση των λιμένων της Βαλτικής που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια TEUs.

Αύξηση εν μέσω κρίσης

0koytiΑύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην συνολική αποτίμηση έτους εμφάνισε το λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Συγκρότηση Επιτροπής Τεχνικών Συμβούλων του ΟΛΕ ΑΕ για ανέλκυση επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων

0elefsina limaniΤεχνογνωσία στο δύσκολο και εξειδικευμένο έργο της ανέλκυσης των επικίνδυνων- επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας θα προσφέρει στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ τριμελής Ειδική Τεχνική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε από ειδικούς συμβούλους/εμπειρογνώμονες του ΕΜΠ και θα προσφέρει το έργο της αδαπάνως.

Δεκαετία ανόδου για την κρουαζιέρα στη Σούδα

0soudaΣε δυνατό χαρτί για το τουριστικό προϊόν της περιοχής των Χανίων εξελίσσεται την τελευταία δεκαετία η κρουαζιέρα καθώς το λιμάνι της Σούδας αποτελεί σταθερά έναν από τους βασικούς σταθμούς για την κρουαζιέρα στη χώρα μας.

«Ανεβάζει» Ισπανικά λιμάνια η Maersk

maersk triple e portoffelixstowe«Ανεβάζει» Ισπανικά λιμάνια η Maersk. Σύμφωνα με τα στοιχεία στις 23 τρέχοντος η Maersk θέτει σε ισχύ το νέο feeder service «Z03» διασυνδέοντας τα τρία λιμάνια Gijón-Bilbao-Algeciras.

Προβλήτες LNG προσεχώς στα λιμάνια Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου

gaspipe 390Η εταιρεία C&M Engineering είναι η ανάδοχος για την εκπόνηση μελετών σχεδιασμού των εγκαταστάσεων για την κατασκευή υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα λιμάνια της Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου.

«Ανεβάζει στροφές» η Αμβέρσα

0ΑμβέρσαΑύξηση στα διακινηθέντα φορτία καταγράφει για έβδομη συνεχή χρονιά το λιμάνι της Αμβέρσα που το 2019 κλείνει με 238 εκατομμύρια τόνους (αύξηση 1,3%).

«Έβαλε πρίζες» η Δουνκέρκη

0APLΣημαντική μείωση των αέριων ρύπων στην ευρύτερη λιμενική του ζώνη ευελπιστεί ότι θα επιτύχει το λιμάνι της Δουνκέρκης το οποίο και εγκαινίασε σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την ξηρά προς τα πλοία.

Αλλαγές στη λιμενική διακυβέρνηση προανήγγειλε ο Γ.Πλακιωτάκης

0plaΣημαντικές αλλαγές επί του πλαισίου της λιμενικής διακυβέρνησης θα επιφέρει το τρέχον έτος η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επίκεντρο με την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την αξιοποίηση των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.

Η πρώτη επίσημη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΟΛΕ ΑΕ για τα παιδιά

0ΚαμαρινάκηςΜετά από πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη, ο ΟΛΕ ΑΕ διοργάνωσε για πρώτη φορά επίσημη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του και τα παιδιά των χρηστών του λιμένα.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τον ετήσιο Διαγωνισμό Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας»

0vravefsiΟ Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών, προσκαλεί φοιτητές και νέους αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων που διαθέτουν Σχολές, Τμήματα, Τομείς ή Κατεύθυνση Σπουδών στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία, να συμμετάσχουν στον 4ο ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας»

BPA: Τα λιμάνια θα «κλέψουν» το ενδιαφέρον το 2020

0DoverΠαρά το γεγονός ότι τα αποθειωμένα καύσιμα και τα προβλήματά τους απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία το τρέχον έτος σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου ενδιαφέροντος περί τα περιβαλλοντικά κύκλου για τα λιμάνια.

Το πλοίο OLYMPUS της Sea Speed Ferries πρώτο πλοίο της χρονιάς στο λιμάνι του Πειραιά

0πρωτοΤο πλοίο OLYMPUS της Sea Speed Ferries ήταν το πρώτο πλοίο που έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά για το 2020 περί τις 03:00 π.μ.

Κορυφαία προτεραιότητα η ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων και η προστασία του περιβάλλοντος για τον Ο.Λ.Ελευσίνας

0elefsina limaniΗ ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) ΑΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΕ κ. Απόστολο Καμαρινάκη.

Υπό τον έλεγχο της Terminal Link δέκα terminals της CMA CGM

cma cgm benjamin franklin 680 2Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της CMA CGM και της China Merchants Port για την πώληση των μετοχών που κατείχε η CMA CGM στην Terminal Link έναντι 968 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγχαρητήρια του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την διάσωση εγκλωβισμένης οδηγού στην Κυλλήνη

0mnmΤα θερμά του συγχαρητήρια προς τους δύο Κελευστές Λ.Σ. του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, κ. Θεόδωρο Καλτσά και κ. Παναγιώτη Μουρτζίνη έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης οι οποίοι με κίνδυνο την ζωή τους διέσωσαν μια οδηγό, η ζωή της οποίας κινδύνευσε σοβαρά προχθές το βράδι στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter