Τετ10232019

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2019 9pm

Τροποποίηση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

0ALEXANDROUPOLILIMANIΜε απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τροποποιείται η με α.π. 126021/28.5.2010 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Λιμένας Αλεξανδρούπολης, έργα βελτίωσης-χωροταξική οργάνωση και εξοπλισμός του καθώς και η λειτουργία του λιμένα».

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Ιτέας

0marina iteasΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος (οι «ΕΕ»)

Προς αναβάθμιση η λιμενική «κυβερνοασφάλεια»

0cyber dangerΠρωτοβουλία για την αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity) που αφορούν στην λιμενική βιομηχανία και γενικότερα την εφοδιαστική ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης.

Σε «νέα ρότα» η λιμενική πολιτική

00limani volosΣε φάση υλοποίησης εκτιμάται ότι θα περάσει προσεχώς η νέα λιμενική πολιτική υπό την προϋπόθεση της «σύμπλευσης» και των συναρμόδιων υπουργείων που εμπλέκονται μέχρι ώρας σε αυτήν.

Στη “Διαύγεια» τα υδατοδρόμια – Επισπεύδονται οι διαδικασίες

0ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥΣτη δημοσίευση απόφασης στη «Διαύγεια» για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Σταθόπουλος.

Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο το λιμάνι της Ελευσίνας

0καμαρινάκηςΈνα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος σε θέμα λιμενικής πολιτικής συμπεριλαμβάνει το νέο δ.σ. του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας.

Παρουσιάστηκε η ετήσια περιβαλλοντική έκθεση του ESPO

0rotterdamΠαρουσιάστηκε σήμερα στο GreenPort Congress του Όσλο η ετήσια περιβαλλοντική έκθεση για το 2019 του ESPO.

Λύσεις για όλο το φάσμα της Εφοδιαστικής και των Μεταφορών θα παρουσιαστούν στο Metropolitan Εxpo

0Untitled 5 01Πιο δυναμική από ποτέ η 7η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», και της «Cargo Truck & Van» στις 9-10-11 Νοεμβρίου 2019

Διπλασιάζει τις σιδηροδρομικές καλύψεις το APMT Gothenburg

0APMT gothenburgΣχέδια για διπλασιασμό της σιδηροδρομικής του δυναμικότητας με ορίζοντα το 2022 κάνει το Σουηδικό λιμάνι APMT Gothenburg.

Ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά των λιμένων

0SantoriniosΕρώτηση κατέθεσε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την ξαφνική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να διανείμει το μέρισμα των Οργανισμών Λιμένα και να πάρει όλα τα αδιάθετα κέρδη προηγούμενων χρόνων των λιμανιών.

Στην εκδήλωση για τα 50χρονα της FONASBA ο πρόεδρος της Δ.Ν.Ε.

0φονO Πρόεδρος της Δ.Ν.Ε Φίλιππος Κωστόπουλος παρευρέθηκε στο Μαϊάμι στον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της FONASBA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Πρακτόρων και Ναυλομεσιτών.

Νέα ηγεσία στον ΟΛΑ

0ALEXANDROUPOLILIMANIΣτο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώθηκε η αλλαγή της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ένα τέλος προς κατάργηση…

0ALEXANDROUPOLILIMANIΥπό μελέτη με στόχο την κατάργησή του σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται από το συναρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να αποδίδουν υπέρ του οικείου οργανισμού λιμένος οι επενδυτές στους οποίους θα παραχωρηθούν δραστηριότητες στα 10 περιφερειακά λιμάνια.

Σιδηροδρομικά δίκτυα, οι πρωταγωνιστές του αύριο στην ανάπτυξη των μεταφορικών δικτύων

0εελΜετά το πρώτο επιτυχημένο workshop για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών δικτύων στη Νοτιανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε πέρσι στη χώρα μας, από την Ελληνική Εταιρεία Logistics και την UNECE, η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών και η Ομάδα Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παραδουνάβιων Περιοχών διοργάνωσαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι το workshop: «Regional Rail Connectivity».

Ρεκόρ κινήσεων στην Βαρκελώνη

0Millau BridgeΓια ρεκόρ κινήσεων κάνουν λόγο τα στοιχεία που έρχονται από το λιμάνι της Βαρκελώνης.

«Ανοίγει η βεντάλια» των υδατοδρομίων

0ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥΔυνατότητα ίδρυσης υδατοδρομίων από ιδιωτικούς φορείς, πέραν των λιμένων και λιμνών της χώρας, σε Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.), σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και σε τουριστικούς λιμένες (μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια), προβλέπει το νομοσχέδιο: «Για την Ίδρυση, Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων επί Υδάτινων Επιφανειών».

Εκπαίδευση στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με θέμα: “Εμπειρογνώμονας Ταυτοποίησης Εθνικοτήτων”

0kΣτο πλαίσιο της καταβαλλόμενης προσπάθειας από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου επιμόρφωσης των στελεχών του Σώματος, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία από την Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (Υ.Ο.Θ.Ε.), με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η 2η εκπαιδευτική σειρά στο θεματικό αντικείμενο “Εμπειρογνώμονα Ταυτοποίησης Εθνικοτήτων”.

Τελετή ορκωμοσίας ενενήντα έξι Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

0orkoΠαρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρου και χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ.κ. Χρυσοστόμου, ως εκπρόσωπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλέξιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή ορκωμοσίας ενενήντα έξι νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2019-2020 που για πρώτη φορά εισήχθησαν με το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων.

Ενημέρωσε ο Μώραλης το Δημοτικό Συμβούλιο για το master plan του Ο.Λ.Π.

cosco pireas 0042Οι κινήσεις του δήμου Πειραιά αναφορικά με το αναθεωρημένο master plan του Ο.Λ.Π., ήταν το κύριο θέμα συζήτησης κατά την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ηλεκτρικές παροχές για πλοία ετοιμάζει το Αμβούργο

0Hamburg Port HHLA inland water vesselsΣτην λογική της μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία εντός των λιμενικών του ζωνών το λιμάνι του Αμβούργου έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο ανάπτυξης συστήματος ηλεκτρικών παροχών για πλοία.

Συζήτηση για το Κανονιστικό Πλαίσιο σε λιμάνια Εύξεινου Πόντου διοργανώνει το ΝΕΕ

0ΝΕΕΑνοιχτή συζήτηση - ενημέρωση για θέματα «κανονιστικού πλαισίου στα λιμάνια του Ευξείνου Πόντου», όπου θα συμμετέχουν και ειδικοί έμπειροι περί το θέμα νομικοί από την Ουκρανία διοργανώνει το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter