Τετ02202019

Last updateΤετ, 20 Φεβ 2019 4am

Ετοιμάζεται το Αμβούργο να γιορτάσει…

0Αμβούργο κρουαζιέραΈνα φαντασμαγορικό θέαμα, παρουσία εννέα κρουαζιερόπλοιων «υπόσχεται» μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 830 ετών το Cruise Gate το οποίο φέτος ανακοίνωσε νέα πολιτική για τα κρουαζιερόπλοια.

Έγινε τεσσαρακοστό μέλος της IPCSA το λιμάνι της Γένοβα

0genovaΤο τεσσαρακοστό μέλος της International Port Community Systems Association (IPCSA)έγινε το λιμάνι της Γένοβα με στόχο να συμβάλει στην τεχνολογική ανάπτυξη της πλατφόρμας «Port Community Systems».

Ελληνική Εταιρεία Logistics:Τρεις άξονες δράσεων για τα Ελληνικά Logistics το 2019

0κουτιάΜε την εξαγγελία των στόχων και των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για το 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού μας, με την παρουσία δεκάδων μελών της EEL, δημοσιογράφων και εκπροσώπων φορέων της επιχειρηματικότητας της χώρας μας.

Στο Λιβόρνο η ετήσια συνεδρία του ESPO

0Λιβόρνο“Europe’s ports in a new world” είναι το θέμα της ετήσιας συνεδρίασης του ESPO η οποία και είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Λιβόρνο στις 23 και 24 Μαΐου.

Ν. Σαντορινιός: Εφαρμόζουμε μια ευρωπαϊκή λιμενική πολιτική με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών μας

0SantoriniosO Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», σημείωσε ότι «με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα για ουσιαστική αναπτυξιακή στρατηγική στα λιμάνια μας, με την εφαρμογή ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής».

Δεν «πουλάνε» τα νεότευκτα «κουτιά»

00 1075885 κουτίΛόγο για μειωμένη ζήτηση νεότευκτων εμπορευματοκιβωτίων και συνακόλουθα πτώσης των τιμών αγοράς τους κάνει λόγο μελέτη του Drewry.

Κανάβεραλ: Ευτυχισμένοι επιβάτες από… μεγαλύτερους δρόμους

0port canaveralΟι μεγαλύτεροι δρόμοι με την κατάλληλη σήμανση βοηθούν στη ψυχολογία των επιβατών της κρουαζιέρας.

Η πίτα της Δ.Ν.Ε.

0dneΤην 25-01-2019 με την συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως , πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ.Ν.Ε. η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας, όπου δόθηκε ευκαιρία στα Μέλη να ανταλλάξουν ευχές από κοντά.

Φ.Κουβέλης από την Αρχαία Ολυμπία: «Γνήσια αναπτυξιακή η λιμενική πολιτική της χώρας, με το νέο νόμο για τις υποπαραχωρήσεις»

0Koybelis olympiaΣτις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τα 10 λιμάνια της χώρας, με το νέο νόμο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων, αλλά και στις προοπτικές του λιμένα Κατακόλου αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας , στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που οργάνωσε η Εφημερίδα «Πατρίς Πύργου» στην Αρχαία Ολυμπία.

Εκσυγχρονισμένη σιδηροδρομική σύνδεση αποκτά ο ΟΛΒ

0imagesK0HC042IΩς το τέλος Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροδότηση και σηματοδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας ,με νέα χάραξη μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και με τη δημιουργία νέων στάσεων στην Α' ΒΙΠΕ, προυπολογισμού 75.000.000 ευρώ ,καθιστώντας την Θεσσαλία την πρώτη Περιφέρεια της χώρας που θα διαθέτει ολοκληρωμένο και σύγχρονο εσωτερικό σιδηροδρομικό δίκτυο με τη γραμμή Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλος-Λάρισα-Βόλος.

Τελετή απονομής πτυχίων σε έξι νέους συνοδούς – χειριστές αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών

0τελετηΠαρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη απονεμήθηκαν σήμερα (15/02/2019), στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, πτυχία σε έξι (06) νέους συνοδούς – χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 (ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών) Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση Σχολείου βασικής εκπαίδευσης που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΥΝΔΔΕ&L.

0πιταΤην Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistcs (ΣΥΝΔΔΕ&L.) με μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών-μελών του.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Θριάσιο ΙΙ

0triasioNeoΠροκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (Ε.Σ.Σ.Σ.ΔΙ.) του ΟΣΕ στο Θριάσιο, γνωστός και ως "Θριάσιο ΙΙ".

Καλωσόρισε ο ESPO τη συμφωνία για το European Maritime Single Window environment

0amsterdamΧαιρετίζει ο European Sea Ports Organisation (ESPO) την συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 7 Φεβρουαρίου μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις νέες ρυθμίσεις που εισάγουν ένα European Maritime Single Window environment (EMSWe).

Παρέμβαση Τσίπρα για τα φορτηγά στο Ασπρόπυργο ζήτησε ο ΣΒΑΠ

0metafores«Η αρχή της συνύπαρξης της πολιτικής ανάπτυξης με την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος είναι ο θεμέλιος λίθος για την προκοπή της οικονομίας που θέλει να λέγεται ανεπτυγμένη.

«Πάγωσε» η Αμβέρσα

0ΑμβέρσαΤο πρώτο σαρανταοκτάωρο της απεργιακής κινητοποίησης των λιμενεργατών, ελέω της απόφασης συνδικαλιστικών φορέων, στην Αμβέρσα έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρή αναστάτωση στις εμπορευματικές ροές.

Με απώλειες «έκλεισε» το 2018 για την HPH

0Hutchisons Terminal DΠτώση της τάξης του 1% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε όλα τα υπό έλεγχο terminals της κατέγραψε η Hutchison Port Holdings το 2018.

Εγκαινιάστηκε το King Abdullah Port

01152385Εγκαινιάστηκε επίσημα χθες βράδυ στην Ραμπίχ το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο τεχνολογικά λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας από τον πρίγκιπα Mohammed bin Salmon.

Κάιρο: Επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε dry port

0koytiΚοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια πρόκειται να επενδύσουν για την ανάπτυξη του Cairo dry port, οι κοινοπραξίες που διεκδικούν το έργο.

Aνάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για τις άδειες λιμενικών υποδομών στην Ελλάδα

000 Κως history3Την ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για τις άδειες λιμενικών υποδομών στην Ελλάδα, προς όφελος του τουρισμού και της ανάπτυξης, υπογραμμίζει η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με αφορμή το πόρισμα σχετικής ομάδας εργασίας που συνέστησε, το οποίο εστάλη στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Νέα υπηρεσία logistics ανακοίνωσε η Chiquita

0chiquitaΝέα ολοκληρωμένη υπηρεσία logistics ανακοίνωσε η Chiquita πρόσφατα. Ειδικότερα η νέα υπηρεσία logistics της Chiquita θα χρησιμοποιεί πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για τη μεταφορά των μπανανών από την Κεντρική Αμερική στο ευρωπαϊκό λιμάνι Vlissingen της Ολλανδίας απ όπου θα γίνεται η διασπορά σε όλους τους προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης στον καλύτερο χρόνο μεταφοράς του κλάδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter