Τρι10172017

Last updateΤρι, 17 Οκτ 2017 6am

Ένας αναγκαίος εκσυγχρονισμός για το Blockchain

Port of Antwerp Presents First Sustainability ReportΈτοιμη να απαντήσει σε όλες τις τεχνικές προκλήσεις είναι η εφοδιαστική αλυσίδα σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του ινστιτούτου Alan Turing με αιχμή την διακίνηση πληροφοριών για τα διακινούμενα αγαθά-φορτία.

Λιμάνια: Πιο «πράσινα» λόγω ανανεωμένων εξοπλισμών

amvourgo 00543Μπορεί να στοιχίζουν εκατομμύρια δολάρια οι εξοπλισμοί στα λιμάνια που απαιτούνται πλέον για την εξυπηρέτηση μεγάλης μεταφορικής ικανότητα σε TEU’s πλοία αλλά υπάρχει και ένα ακόμη καλό πέρα από τον εκσυγχρονισμό και τα τεχνικά οφέλη του. Το περιβάλλον.

Μεγάλα πλοία – μεγάλες επενδύσεις

Ashdod marinaΕπενδύσεις της τάξης των 367 εκατομμυρίων δολαρίων «τρέχει το λιμάνι του Ashdod στο Ισραήλ. Στόχος η ανάπτυξη και ο εξοπλισμός των λιμενικών υποδομών ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων σε μεταφορική ικανότητα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Αμβέρσα: Ναυπηγοεπισκευές σε μικρά πλοία

amversa 2Πλωτή δεξαμενή ενεργοποιεί το λιμάνι της Αμβέρσας προκειμένου να προσφέρει ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες σε πλοία που εξυπηρετούν τις λειτουργίες του λιμένα σε πρώτη φάση. Το γεγονός ενεργοποιεί και όλο το cluster των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον τομέα των ναυπηγοεπισκευών ενώ παρέχει τη δυνατότητα αύξησης της απασχόλησης.

Ρότερνταμ: Δημιουργήθηκε BlockLab

roterdam port 90Από την θεωρία στην πράξη για την blockchain τεχνολογία πέρασαν , όπως ανακοινώθηκε χθες, το λιμάνι του Ρότερνταμ και η δημοτική αρχή της πόλης με την δημιουργία του BlockLab.

Εργασιακός προβληματισμός λόγω... αυτοματισμών

california limani 5353Συζητήσεις σε εξέλιξη εν αρχή στην Καλιφόρνια για τους κανονισμούς και το πεδίο εμπλοκής των εργαζόμενων στα λιμάνια που διαρκώς κάνουν βήματα προς την ολική αυτοματοποίηση.

Βλέπει μπροστά η Βαρκελώνη...

varkeloni port 44Λιμενικού ανταγωνισμού συνέχεια και δη αυτή τη φορά στον τομέα της κρουαζιέρας.

Ρεύμα από ηλιακή ενέργεια για το λιμάνι του Ρότερνταμ

999000 Rotterdam solarpanelΚαθώς οι συζητήσεις για τις υβριδικές εφαρμογές στην πρόωση πλοίων καλά κρατούν αλλά και οι συζητήσεις για εισαγωγή και της ηλεκτροκίνησης το λιμάνι του Ρότερνταμ ξεκίνησε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα.

Στην China Merchants Port το 51% της ZPG

cmport to buy controlling stake in zhongshan port group 622x443Κινεζικών λιμενικών επενδύσεων συνέχεια. Ο λόγος για την απόκτηση του 51% του μετοχικού μπλοκ του Zhongshan Port Group που βρίσκεται στο Pearl River Delta από την China Merchants Port έναντι Yuan 485m ($74.1m).

Ρότερνταμ: Σχέδιο υπερτοπικού ενδιαφέροντος για επιτάχυνση ροών

roterdam 5ngΉταν όλοι εκεί και συμφώνησαν. Ο λόγος για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ shippers, freight forwarders, barge operators, inland terminals, container terminals operators and shipping lines representatives από την Δανία, Γερμανία και Ελβετία που διεξήχθη πρόσφατα κατά την οποία αποφασίστηκε ένα νέο πλάνο δράσης για τα διακινούμενα από και προς το λιμάνι του Ρότερνταμ φορτία.

Στην αντεπίθεση...

reisepaket cruise days auf dem fahrgastschiff commodore cruise days prinz bildΣτην «αντεπίθεση» στη ευρωπαϊκή, πρωτίστως, αγορά επιβατών έναντι των Μεσογειακών λιμένων, περνούν τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης προσβλέποντας σε επιμήκυνση των περιόδων της κρουαζιέρας.

Αυξήθηκε η κίνηση «κουτιών» μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ

Port of FelixstoweΜε φόντο τις συζητήσεις για το επικείμενο Brexit και τις συνέπειες στη διακίνηση ατόμων και εμπορευμάτων, τα στοιχεία που έρχονται από το Βρετανικό υπουργείο αρμόδιο για τις μεταφορές, δείχνουν σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Προσχωρήσεις στην CMPA

Kuching port 1Προσχωρήσεων συνέχεια στην China-Malaysia Port Alliance (CMPA). Σύμφωνα με τα στοιχεία τρία Μαλαισιανά λιμάνια και δύο Κινεζικά προσχώρησαν στην Κινεζο-Μαλαισιανή «λιμενική συμμαχία» ανεβάζοντας τον αριθμό των συνεργαζόμενων λιμένων σε 21.

Τρένα πάνε και έρχονται στο Ningbo

Ningbo ZhoushanΦιγουράρει στην τέταρτη μόλις θέση της παγκόσμιας κατάταξης το Κινεζικό λιμάνι Ningbo Zhoushan, το οποίο το 2016 κατέγραψε 21,560,000 teu, σημειώνοντας αύξηση 4,6% σε σχέση με το 2015 (20,620,000 teu) διεκδικώντας το δικό του ρεκόρ.

Εγκρίθηκε λιμενική επένδυση

Belgian container terminal operator PSA DGDΤο πράσινο φώς από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ έλαβε από κοινού το Belgian container terminal operator PSA DGD από την Swiss Terminal Investment Limited Sàrl (TiL) και την Singapore’s PSA International (PSA). Να σημειωθεί ότι στο επενδυτικό σχήμα μετέχει και η Mediterraneann Shipping Company (MSC).

Το εκατομμυριοστό «κουτί»!

0022222 One millionΤο εκατομμυριοστό «κουτί» που εκφορτώθηκε στο λιμάνι του Ρότερνταμ γιορτάστηκε προχθές στο Maasvlakte II που ως γνωστόν ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβρη του 2015.

Hurricane Harvey: Αναμονή στη «ράδα» για είκοσι δύο δεξαμενόπλοια

hurricane harvey nasa master675Τουλάχιστον είκοσι δύο δεξαμενόπλοια έμφορτα με 15.3m βαρέλια crude oil βρίσκονται στη «ράδα» των λιμανιών του κόλπου του Τέξας που έχει κτυπηθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών λόγω του Hurricane Harvey.

Ενοικίαση ελεύθερης ζώνης

Khalifa Port May 2014 01Κινεζικών συμφερόντων εταιρία συμφώνησε να ενοικιάσει έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων έκταση εντός της ελεύθερης ζώνης του Khalifa Port για λογαριασμό πέντε συνολικά Κινεζικών εταιριών.

Σχέδια εκβάθυνσης του Δούναβη

dounavis 0053Βουλγαρία και Ρουμανία φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρίσκονται σε κοινή γραμμή πλεύσης για την συνέχιση προγραμμάτων εκβάθυνσης του Δούναβη αλλά και διατήρησης των βυθισμάτων σε όρια ικανά να εξυπηρετήσουν τη διέλευση μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας εμπορικών πλοίων, και όχι μόνο.

Αναλύσεις περί «συγκεντρωτισμού»

1680615Στοιχεία αναλύσεων για το «συγκεντρωτισμό» που συνεπάγεται η σχηματοποίηση των «συμμαχιών» είδαν το φώς της δημοσιότητας με τους δέκα carriers, σύμφωνα με τον Drewry να ελέγχουν το 82% του παγκόσμιου στόλου.

Σε σιδηροδρομικές υποδομές επένδυσε το Bremerhaven

Bremerhaven 04Επιβεβαίωση της γνωστής «Γερμανικής συνέπειας» στους προγραμματισμούς αποτελεί η είσοδος στην τελική φάση της ανάπτυξης- κατασκευής οκτώ freight railway tracks, στο Bremen (Bremerhaven) Port το οποίο έτσι αποκτά το «διπλάσιο» αριθμό railway tracks.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha