Τρι07142020

Last updateΤρι, 14 Ιουλ 2020 6pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Υπογραφή Συμφωνίας Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και China Merchants Port Holdings Co Ltd.

0ΟΛΘΣτην υπογραφή διμερών συνεργασιών προχώρησε η ΟΛΘ Α.Ε. με την China Merchants Port Holdings Co., Ltd. (CMPort) και τη θυγατρική της China Merchants Holdings Information Technology Co., Ltd. (CMHIT).

Λύνονται από την Κυβέρνηση τα χρόνια προβλήματα του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

0ALEXANDROUPOLILIMANIΈνα προς ένα λύνονται τα χρόνια προβλήματα που κρατούσαν τον λιμένα Αλεξανδρούπολης καθηλωμένο και αναποτελεσματικό και εμπόδιζαν παράλληλα την ανάπτυξη του Έβρου, στο σύνολό του.

Brexit: Χαιρετίζει η BPA κυβερνητικό σχεδιασμό για τα λιμάνια

0Dover Η Βρετανική Ένωση Λιμένων (BPA) χαιρέτισε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση ενόψει του Brexit για την κάλυψη των υποδομών, των συστημάτων και του προσωπικού και στα λιμάνια.

Ικανοποίηση Ε.Β.Ε.Π. για την άρση των εμποδίων στους εφοδιασμούς πλοίων

0korkidis vasilis newΟ Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, με επιστολές του στον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ναυτιλίας, Ι. Πλακιωτάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνδρομή τους στην άρση των τελωνειακών εμποδίων στην εξαγωγική δραστηριότητα του εφοδιασμού πλοίων.

Τέταρτο λιμάνι της ΕΕ η Valencia…

0ValenciaΤο λιμάνι της Valencia «ανέβηκε» δύο θέσεις στον UNCTAD’s Liner Shipping Connectivity Index καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της λίστας των πιο συνδεδεμένων λιμανιών και την 21η στον κόσμο.

Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην ΟΛΘ Α.Ε.

0Photo 2Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη, Geoffrey R. Pyatt, συνοδεία του Γενικού Προξένου, Gregory W. Pfleger, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στην ΟΛΘ Α.Ε. Τον Πρέσβη των Η.Π.Α. υποδέχτηκαν στο κτίριο Διοίκησης της Εταιρείας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος - Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Franco Nicola Cupolo και ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Artur Davidian.

Συνεργασία «γιγάντων» για το Blockchain

0photo china coscoΗ COSCO Shipping υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Ant και τον Όμιλο Alibaba για να διερευνήσουν από κοινού την εφαρμογή του Ant Blockchain.

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμένα Πατρών

0ΥΔ ΠΑΤΡΩΝΈνα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη του Λιμένα Πατρών έγινε με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της διαχείρισης και λειτουργίας του υδατοδρομίου Λιμένος Πάτρας.

Επίσκεψη Αρχηγού Λ.Σκαι γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Λήμνου

0Roll.pls Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, πραγματοποίησαν υπηρεσιακές επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Λήμνου, το διήμερο 06 και 07 Ιουλίου 2020.

Στο Smart Maritime Network η MSC

MSC Oscar 546Με στόχο την υποστήριξη της ψηφιοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η MSC εντάχθηκε στο Smart Maritime Network, που επικεντρώνεται στην αύξηση της συμβατότητας, της τυποποίησης και της εναρμόνισης της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη σύγχρονη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στην IPCSA το λιμάνι του Zeebrugge

0ZeebruggeΣτην International Port Community Systems Association (IPCSA) εντάχθηκε το λιμάνι του Zeebrugge.

Καθελκύεται το πρώτο από τα δέκα περιπολικά του ΛΣ δωρεά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

veniamis 770Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία του ΥΝΝΠ και Λ.Σ. αλλά και της ηγεσίας της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θ. Βενιάμη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα στο ΥΝΝΠ η τελετή καθέλκυσης του πρώτου από τα δέκα υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη που προμηθεύεται το Λ.Σ.

Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports που υλοποιείται με τη συμμετοχή του λιμένα του Πειραιά

0J7q5lYOR 400x400Στο ευρωπαϊκό έργο Green C Ports απονεμήθηκε Βραβείο «Αειφορίας Λιμένων του Κόσμου 2020» της Διεθνούς Ένωσης Λιμένων (IAPH), σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή λιμενικών αρχών από όλο τον κόσμο και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του ίδιου του έργου. Συγκεκριμένα το Green C Ports διακρίθηκε στην κατηγορία που αφορά στην ανθεκτικότητα των υποδομών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter