Τετ06262019

Last updateΤετ, 26 Ιουν 2019 2pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Κανονιστικό πλαίσιο για τον εφοδιασμό των πλοίων ζητά το ΕΒΕΠ

0korkidhsOι προτάσεις-θέσεις του Ε.Β.Ε.Π. για την αναμόρφωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και την ανάπτυξη των ναυτιλιακών και εξαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τέθηκαν επί τάπητος, στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη,

H Ένωση Εταιρειών Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ – Άρση ΑΕ Ανάδοχος του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου

0ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΟΛΗH Ένωση Εταιρειών Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ – Άρση ΑΕ αναδείχθηκε ανάδοχος παραλαβής στερεών αποβλήτων πλοίων μετά την ολοκλήρωση του Ανοικτού Διεθνή Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη από το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου (ΟΛΗ).

Άμεσο ψηφιακό σύστημα φόρτωσης

maersk containerΆμεσο ψηφιακό σύστημα φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων θέτει τον άλλο μήνα σε ενέργεια η MAERSK η οποία προχώρησε ένα ακόμη βήμα την ψηφιακή πλατφόρμα με το online spot booking.

«Σπάσιμο στα τέσσερα» για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

0ALEXANDROUPOLILIMANI«Σπάσιμο στα τέσσερα» κατά δραστηριότητα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο τοποθετήθηκε απόψε με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Όλα… στο μικροσκόπιο του ΟΛΑ για τις λιμενικές παραχωρήσεις

00Alexandroupoli limani«Λιμενική διακυβέρνηση. Αξιοποίηση Λιμένα με υποπαραχωρήσεις. Στρατηγικές ανάπτυξης» είναι το θέμα εσπερίδας που διοργανώνει σε λίγη ώρα ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης με συμμετέχοντες ομιλητές τους γ.γ. του ΥΝΝΠ κ.κ. Τεμπονέρα και Λαμπρίδη.

Στην 5G «εποχή» το Shenzhen

0 5GΨηφιοποίησης συνέχεια για τα κινεζικά λιμάνια τα οποία κάτω από τις ευλογίες της κυβέρνησης «τρέχουν» προγράμματα για την επίτευξη της συνεργασίας των πλατφορμών που έχουν αναπτύξει αλλά και των εφαρμογών 5G.

Στο 0,4% του ΑΕΠ, η προστιθέμενη αξία του ΟΛΠ, σύμφωνα με την έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018 - Στ. Πιτσιόρλας : «στοίχημα» η ΝΕΖ

0fouΣυνολικά, η οικονομική προστιθέμενη αξία της ΟΛΠ Α.Ε. αναλογεί σε 0,4% του ΑΕΠ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν νωρίτερα σήμερα της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018 στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.

Λιμενικών επενδύσεων συνέχεια…

0rotterdamΑποθηκευτικούς χώρους 20.000 τετραγωνικών μέτρων πρόκειται να αναπτύξει το Κορεατικό λιμάνι του Busan σε χώρο του Park West του Ολλανδικού Maasvlakte στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Εκπρόσωποι 4 φορέων μιλούν για τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία της Β.Ελλάδας η λειτουργία ενός αναβαθμισμένου ΟΛΘ

0ΟΛΘ«Τα πάντα αλλάζουν για τη Θεσσαλονίκη και τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας». «Η απρόσκοπτη υλοποίηση των επενδύσεων στο λιμάνι θα μεταβάλλει ουσιωδώς τόσο τις δυνατότητες της πόλης, όσο και την ίδια την οικονομική ζωή».

Ο Γ Μώραλης υποδέχθηκε στον Πειραιά, τον Δήμαρχο Σαγκάης κ. Ying Yong την Πρέσβειρα της Κίνας κ. Zhang Qiyue και Πρόεδρο της Cosco Shipping Group κ. Xu Lirong

0PeirΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Δήμαρχο της Σαγκάης κ. Ying Yong, την Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zhang Qiyue, τον Πρόεδρο της Cosco Shipping Group κ. Xu Lirong, καθώς και 18μελή συνοδεία από τον Δήμο Σαγκάης, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Δυναμική» επίδραση του 3DP «βλέπει» ο Fitch στα… λιμάνια

03D Η τρισδιάστατη εκτύπωση, που αποτελεί πλέον γεγονός, θα μπορούσε να επιδράσει στην κίνηση των λιμένων σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Fitch Ratings που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Συμμαχία» κατά της διαφθοράς σε λιμάνια

0port burgasΗ Δανία προσχώρησε στη «συμμαχία» για την καταπολέμηση της διαφθοράς στα λιμάνια.

Σημαντική συμφωνία στη ναυτιλία

0ZOUROS2Έγγραφο προθέσεων απόκτησης του 80% του στόλου λιμένος και των επιχειρησιακών ενδιαφερόντων του ομίλου Ζούρου υπογράφηκε μεταξύ του ελληνικού γκρουπ και του ομίλου GMC (Euro Greek towage Maritime Company).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter