Κυρ01192020

Last updateΚυρ, 19 Ιαν 2020 10am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Ξεκινούν τα έργα για την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων

kroyziera pireas 053«Πέρας συζητήσεων» για το αν θα πρέπει, πως, γιατί και πότε να γίνει η νέα προβλήτα που θα εξυπηρετεί μελλοντικά τα γιγαντιαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια που ως γνωστόν βρίσκονται υπό κατασκευή.

Θωρακίζεται το ενετικό λιμάνι των Χανίων- Αποκαθίστανται οι σπηλαιώσεις

0Χανιά λιμάνιΣτη θωράκιση του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων προχωρούν μέσω προγραμματικής σύμβασης το Λιμενικό Ταμείο και ο δήμος.

Β. Ευρώπη: Τα πέντε «πολυσύχναστα» εμπορικά λιμάνια

0universalhafenΡότερνταμ, Αμβέρσα , Αμβούργο, Μπρέμερχαφεν και… Φέλιξστοου.

Συμφωνία «χώρου» σε σέρβις της 2Μ συνήψε η Hapag-Lloyd

Hapag Lloyd 98Συμφωνία για την παραχώρηση «χώρου» για εναπόθεση εμπορευματοκιβωτίων συνήψε η Hapag-Lloyd με την 2Μ. Η συμφωνία αφορά στο Ασία- Β. Ευρώπη σέρβις και θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο.

Τα τρία πιο επικίνδυνα πλοία-ναυάγια απομακρύνονται άμεσα από την Ελευσίνα

0navagiaΑπομακρύνεται το πιο επικίνδυνο ναυάγιο μαζί με άλλα δύο επιβλαβή πλοία από τον κόλπο της Ελευσίνας μέχρι το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης και η εταιρεία Contralto Shiptrade Corp. που αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο.

Δ.Ν.Ε. : Ανασυγκροτήθηκε το δ.σ.

dne bigΑνασυγκροτήθηκε νωρίτερα σήμερα το δ.σ. της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως (Δ.Ν.Ε.) μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του.

Χαιρετίζει το EU Green Deal το λιμάνι του Ρότερνταμ

01ΡοτερνταμΤο λιμάνι του Ρότερνταμ χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το EU Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίως δε τις «επενδυτικές δεσμεύσεις» για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής και της ποτάμιας διακίνησης φορτίων.

«Σήκωσε» το Γκτανσκ το transhipment

00 1075885 κουτίΧάρη στην αύξηση των μεταφορτώσεων το λιμάνι του Γκτανσκ βρέθηκε φέτος στην πρώτη θέση των λιμένων της Βαλτικής που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια TEUs.

Deloitte: Στη δεκάδα των επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κέρδους η ΟΛΠ- COSCO

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandlerΜεταξύ των δέκα εταιριών με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κέρδους φιγουράρει η ΟΛΠ- COSCO στη λίστα των 100 εταιριών με δυναμική ανάπτυξη με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Deloitte.

Αύξηση εν μέσω κρίσης

0koytiΑύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην συνολική αποτίμηση έτους εμφάνισε το λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Συγκρότηση Επιτροπής Τεχνικών Συμβούλων του ΟΛΕ ΑΕ για ανέλκυση επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων

0elefsina limaniΤεχνογνωσία στο δύσκολο και εξειδικευμένο έργο της ανέλκυσης των επικίνδυνων- επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας θα προσφέρει στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ τριμελής Ειδική Τεχνική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε από ειδικούς συμβούλους/εμπειρογνώμονες του ΕΜΠ και θα προσφέρει το έργο της αδαπάνως.

Επανεκκινούν προσεχώς συζητήσεις περί του master plan

krouaziera OLPΚινητικότητα περί το master plan της ΟΛΠ-COSCO, με επίκεντρο τα θέματα που άπτονται της κρουαζιέρας, αναμένεται να καταγραφεί το προσεχές διάστημα καθώς ήταν προγραμματισμένο να ληφθούν κάποιες αποφάσεις μετά τις εορτές.

Δεκαετία ανόδου για την κρουαζιέρα στη Σούδα

0soudaΣε δυνατό χαρτί για το τουριστικό προϊόν της περιοχής των Χανίων εξελίσσεται την τελευταία δεκαετία η κρουαζιέρα καθώς το λιμάνι της Σούδας αποτελεί σταθερά έναν από τους βασικούς σταθμούς για την κρουαζιέρα στη χώρα μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter