Κυρ01172021

Last updateΚυρ, 17 Ιαν 2021 1pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Τι «περιμένουν» τα λιμάνια το 2021

0koytiΆκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η χρονιά για το παγκόσμιο λιμενικό σύστημα καθώς οι «εμπειρίες» από την πανδημίας το 2020 αναμένεται να επιδράσουν επί τα βελτίω στην εφοδιαστική.

Απώλειες 3,7% για τον Πειραιά

cosco 520x290Σε ένα καλύτερο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ευελπιστεί ο Πειραιάς ο οποίος και επέδειξε σε σύγκριση με άλλα λιμάνια καλύτερη διαχείριση των «blank sailings» αλλά και των «κενών» κουτιών που ως γνωστόν ταλαιπωρούν τα λιμάνια ανά τον κόσμο.

Πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2013 του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ

0ole kentriko limaniΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κατά το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ISO/IEC 27001:2013 για την ασφάλεια συστήματος διαχείρισης των πληροφοριών και την προστασία των ψηφιακών δεδομένων.

Κινεζική παρέμβαση για τα… «άφαντα» κενά «κουτιά»

0Stacked containers colourfulΣτα «σκαριά» βρίσκεται Κινεζική κυβερνητική παρέμβαση με δέσμη μέτρων για την επίλυση του ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς στην εύρεση κενών εμπορευματοκιβωτίων.

Ρεκόρ εισαγωγών το 2020

0koytiΡεκόρ εισαγωγών το 2020 κατέγραψαν τα αμερικανικά λιμάνια.

«Τραινάρει» ο 6ος προβλήτας

Olth 5932Από παράταση σε παράταση πάει η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή του 6ου προβλήτα ου ΟΛΘ.

Με σύμμαχο τα τραίνα...

0MAERSK trainΠεριβαλλοντικής προστασίας συνέχεια για την MAERSK η οποία στην Γερμανική επικράτεια και στο πλαίσιο των συνδυασμένων μεταφορών και της εφοδιαστικής της θα αξιοποιήσει έτι περαιτέρω τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Ανθεκτικός στην πανδημία ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων

0koytiΠαρά το σοκ στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού το 2020 λόγω covid-19 ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτικός το 2020 όσον αφορά τον όγκο καθώς και την τιμή των ναύλων.

«Τραινάρει» και ο 6ος προβλήτας

olth 9954Μέχρι τις 15 τρέχοντος θα πρέπει τα έξι σχήματα που διεκδικούν την κατασκευή του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές προκειμένου η διαγωνιστική διαδικασία να περάσει στην τρίτη και τελική φάση.

Προετοιμάζεται για την κρουαζιέρα η Ταραγκόνα

0ΤαραγκόναΦέτος την άνοιξη θα είναι έτοιμες να δοθούν προς χρήση στην υπηρεσία της κρουαζιέρας οι νέες παρεμβάσεις που έγιναν στο λιμάνι της Ταραγκόνα που προετοιμάζεται για την μετα- πανδημία εποχή.

Στον «ορίζοντα» Αλεξανδρούπολη-Καβάλα- Ηγουμενίτσα

00Alexandroupoli limani"Τραινάρουν" οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας που ουσιαστικά ανήκουν στον λεγόμενο «βόρειο λιμενικό άξονα» .

Ρεκόρ TEU’s για το MIP

0ΜΙΡΡεκόρ TEU’s το 2020 κατέγραψε το Τουρκικό λιμάνι Mersin International Port (MIP)που είναι υπό τον έλεγχο της PSA International.

Στον ΟΛΘ η κ. Θ. Ρήγα

Olth 5932Η "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε." (ΟΛΘ Α.Ε.) ανακοίνωσε ότι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter