Παρ10232020

Last updateΠεμ, 22 Οκτ 2020 11pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

«Λούπες» ιστορικών διαστάσεων

0ZIM1Το λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Jebel Ali πρόσθεσε σε δύο σέρβις της η ΖΙΜ για πρώτη φορά μετά από ιστορικές εμπορικές και ειρηνευτικές συμφωνίες που επήλθαν μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΑΕ.

Τα άδεια «κουτιά» πιέζουν τους ναύλους

0koytiΣαφάρι εξεύρεσης κενών εμπορευματοκιβωτίων είναι σε εξέλιξη σε παγκόσμια κλίμακα καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η έλλειψή τους ωθεί τους ναύλους προς τα πάνω.

Όλα “περνούν” από τις μεταφορές και τα logistics

0Maersk rail serviceΗ κάλυψη των αδυναμιών σε υποδομές που σχετίζονται με τις μεταφορές και τα logistics θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των δράσεων που αναπτύσσονται σε ένα ναυτιλιακό κέντρο με πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία.

PwC :Η επόμενη ημέρα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των επιχειρησιακών λειτουργιών. Πόσο προετοιμασμένες είναι οι επιχειρήσεις;

PWC logoΗ PwC Ελλάδας, ανέδειξε το καίριο θέμα του μετασχηματισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας και πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα των επιχειρησιακών λειτουργιών στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο «Digital transformation in 'customer and operations': Building resilient ecosystems to thrive in a post-pandemic world» που διοργανώθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020.

“Ok”του ACM στην εξαγορά container terminal στο Ρότερνταμ

0rotterdamΗ Ολλανδική Αρχή Καταναλωτών και Αγορών (ACM) ενέκρινε την εξαγορά από την Hutchison Ports Netherlands του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων APM Terminals Rotterdam.

Έκτο PERS για το λιμάνι της Βαλένθια

0valencia portΟ ESPO με ανακοίνωσή του συνεχάρη το λιμάνι της Βαλένθια για την επιτυχή έκτη κατά σειρά ανανέωση του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης (PERS) της EcoPorts.

«Πράσινο» πλωτό διάδρομο δημιουργούν Ρότερνταμ, Άμστερνταμ και Αμβέρσα

0rotterdamΣτην ανάπτυξη ενός «πράσινου» πλωτού δικτύου κινούνται τα λιμάνια του Ρότερνταμ, του Άμστερνταμ και της Αμβέρσα συμπεριλαμβανομένων και ενδιάμεσων ποτάμιων λιμένων.

«Κατέπλευσε» στην ψηφιακή εποχή η Δ.Λ.Α. του Λιμενικού Σώματος

0ΔΛΑΈνα σοβαρό πλήγμα στο "τέρας της γραφειοκρατίας" πέτυχε το Λιμενικό Σώμα με την είσοδο των υπηρεσιών της Λιμενικής Αστυνομίας στην ψηφιακή εποχή. Νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσιάστηκε η ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική καταχώρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων αρμοδιότητας της Λιμενικής Αστυνομίας.

Το ΒΕΠ στο πλευρό της ναυπηγοεπισκευής με όλες τις δυνάμεις του

0MICHALAROSΤο βαθύτατο προβληματισμό για την τακτική της “Cosco” έναντι των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευή αλλά και την αμέριστη στήριξή του προς το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ) εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Η διοίκηση του ΒΕΠ μάλιστα, καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να τηρηθούν η νομιμότητα και τα συμφωνημένα με τους Κινέζους επενδυτές για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

“Πράσινο” ενεργειακά το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας μετά την αλλαγή ηλεκτροφωτισμού από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ

0ΕλευσίναΝέα εξωραϊσμένη όψη αποκτά το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας, μετά την αλλαγή στον ηλεκτροφωτισμό που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα (ΧΖΛ) αρμοδιότητάς του.

Στον Ο.Λ.Α. Ντέιβιντ Μπέργκερ και Ελίζαμπεθ Λι

0ALEXANDROUPOLILIMANI"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το μέλλον. Όπως γνωρίζετε, δύο αμερικανικές ή αμερικανικές συνδεδεμένες κοινοπραξίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για το λιμάνι. Το βλέπουμε αυτό ως κάτι φοβερό για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας, για την ανάπτυξη της οικονομικής μας σχέσης και φυσικά για την ενίσχυση της οικονομικής αναζωογόνησης αυτής της περιοχής". Αυτό τόνισε ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ντέιβιντ Μπέργκερ, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, σήμερα, από κοινού με τη νέα πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι, στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ).

Βελτιώνει τις σιδηροδρομικές καλύψεις σε Ρότερνταμ-Αμβέρσα η DB Cargo

0DBCargoΗ DB Cargo θα προσφέρει μια νέα σειρά σιδηροδρομικών συνδέσεων από και προς τα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας, συνδέοντάς επίσης αυτά και με σημαντικούς κόμβους της εφοδιαστικής στη Γερμανία.

«Ξορκίζουν» με… τραίνα τον Πειραιά

0RAILFREIGHT3Σε αξιοπρόσεκτες σιδηροδρομικές αναβαθμίσεις στις υποδομές αλλά και στα σέρβις τους έχουν προχωρήσει τα λιμάνια του Αμβούργου, της Αμβέρσα και του Ρότερνταμ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter