Τρι10222019

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2019 9pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Τροποποίηση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

0ALEXANDROUPOLILIMANIΜε απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τροποποιείται η με α.π. 126021/28.5.2010 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Λιμένας Αλεξανδρούπολης, έργα βελτίωσης-χωροταξική οργάνωση και εξοπλισμός του καθώς και η λειτουργία του λιμένα».

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Ιτέας

0marina iteasΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος (οι «ΕΕ»)

Προς αναβάθμιση η λιμενική «κυβερνοασφάλεια»

0cyber dangerΠρωτοβουλία για την αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity) που αφορούν στην λιμενική βιομηχανία και γενικότερα την εφοδιαστική ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης.

"Συμμαχία" ΟΛΘ με Thess INTEC και Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

0olth1Την συμφωνία - τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο όπως είπε - με τις διοικήσεις των φορέων Thess- INTEC και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας για να προχωρήσει ένα στοχευμένο κέντρο καινοτομίας για τα λιμάνια, τις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics, ανακοίνωσε, από το βήμα της εκδήλωσης της εφημερίδας "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης.

Θεαματική αύξηση 18,2% του homeporting στο λιμάνι του Πειραιά

0υποδοχηΘεαματική χαρακτηρίζεται η αύξηση κατά 18% του homeporting στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΛΠ. Ειδικότερα με αφορμή τον κατάπλου του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου “SKY PRINCESS” ο ΟΛΠ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εννιαμήνου 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Επισημαίνεται ότι και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021 η θετική τάση συνεχίζεται για το λιμάνι του Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Η υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου

Όπως προαναφέρθηκε ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το “SKY PRINCESS” το οποίο υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου. Το “SKY PRINCESS”, έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, χωρητικότητα 3.660 επιβατών, είναι το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης.

Σε «νέα ρότα» η λιμενική πολιτική

00limani volosΣε φάση υλοποίησης εκτιμάται ότι θα περάσει προσεχώς η νέα λιμενική πολιτική υπό την προϋπόθεση της «σύμπλευσης» και των συναρμόδιων υπουργείων που εμπλέκονται μέχρι ώρας σε αυτήν.

Στη “Διαύγεια» τα υδατοδρόμια – Επισπεύδονται οι διαδικασίες

0ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥΣτη δημοσίευση απόφασης στη «Διαύγεια» για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Σταθόπουλος.

Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο το λιμάνι της Ελευσίνας

0καμαρινάκηςΈνα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος σε θέμα λιμενικής πολιτικής συμπεριλαμβάνει το νέο δ.σ. του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας.

Παρουσιάστηκε η ετήσια περιβαλλοντική έκθεση του ESPO

0rotterdamΠαρουσιάστηκε σήμερα στο GreenPort Congress του Όσλο η ετήσια περιβαλλοντική έκθεση για το 2019 του ESPO.

Λύσεις για όλο το φάσμα της Εφοδιαστικής και των Μεταφορών θα παρουσιαστούν στο Metropolitan Εxpo

0Untitled 5 01Πιο δυναμική από ποτέ η 7η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», και της «Cargo Truck & Van» στις 9-10-11 Νοεμβρίου 2019

Διπλασιάζει τις σιδηροδρομικές καλύψεις το APMT Gothenburg

0APMT gothenburgΣχέδια για διπλασιασμό της σιδηροδρομικής του δυναμικότητας με ορίζοντα το 2022 κάνει το Σουηδικό λιμάνι APMT Gothenburg.

Ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά των λιμένων

0SantoriniosΕρώτηση κατέθεσε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την ξαφνική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να διανείμει το μέρισμα των Οργανισμών Λιμένα και να πάρει όλα τα αδιάθετα κέρδη προηγούμενων χρόνων των λιμανιών.

Στην εκδήλωση για τα 50χρονα της FONASBA ο πρόεδρος της Δ.Ν.Ε.

0φονO Πρόεδρος της Δ.Ν.Ε Φίλιππος Κωστόπουλος παρευρέθηκε στο Μαϊάμι στον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της FONASBA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Πρακτόρων και Ναυλομεσιτών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter