Παρ04202018

Last updateΠαρ, 20 Απρ 2018 10pm

poseidonia 2018

ΛΙΜΑΝΙΑ

Κινεζικές επενδύσεις στο ABU Dhabi Ports

0ΑμπούΚοντά στο 1 δις δολάρια θα επενδύσουν 15 Κινεζικές εταιρίες στο Κhalifa Industrial Zone Abu Dhabi και στο Khalifa Port Free Trade Zone ύστερα από συμφωνία μεταξύ της ABU Dhabi Ports και της Jiangsu Provincial Overseas Cooperation and Investment Company Limited (JOCIC) που είχε υπογραφεί τον περασμένο Αύγουστο.

Π. Κουρουμπλής από Αλεξανδρούπολη: "Η κυβέρνηση προστατεύει τις τοπικές κοινωνίες και τον εθνικό πλούτο, με τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων"

0OLA cΤη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπως και των άλλων εννέα λιμανιών, μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

ΟΛΘ: Στις 20 Ιουλίου η έναρξη πληρωμής μερίσματος

thessaloniki limani 368Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρία ανακοινώνει το οικονομικό ημερολόγιο για το έτος 2018, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 και 4.1.4.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως εξής:

Συνάντηση γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρ. Λαμπρίδη με ΟΦΑΕ

0ΟΦΑΕΜε πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Γενικού Γραμματέα κ Χρήστου Λαμπρίδη, πραγματοποιήθηκαν χθες

Στη «ζώνη» ο πρέσβης της Κίνας

0ΔΕΞΑΜΕΝΗΤις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα που είναι υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ επισκέφθηκε ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, Ζου Ξιαολί, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο Φου Τσενγκιού και στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε..

Κορκίδης: «Η ναυτιλία είναι αναπόσπαστο μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και των αλυσίδων αξίας (value chains) της ευρωπαϊκής οικονομίας»

0evergreen vesselΜε αφορμή το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα, «τα Λιμάνια, τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τη Νησιωτικότητα», που διοργανώνεται από το Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) & το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, στις 19 και 20 Απριλίου 2018, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε στον χαιρετισμό του:

Τη δύναμη του λιθίου «στρατολογεί» το HHLA

0Green AGVSΑυτοκινούμενα- τηλεκατευθυνόμενα ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μπαταρίες λιθίου θα χρησιμοποιείτο Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) σε υλοποίηση σχεδιασμών να καταστεί το λιμάνι «πράσινο».

Ο σιδηρόδρομος, η ανταγωνιστική αρένα Ο.Λ.Π.- Ο.Λ.Θ.

30769100 10211916245010192 39996695 o«Η αγορά και η γεωγραφία είναι τα δύο στοιχεία που θα δώσουν την απάντηση στο κατά πόσο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα καταφέρει να κερδίσει το φορτίο εκείνο που κατευθύνεται προς την κεντρική Ευρώπη».

Στη νέα εποχή ο Ο.Λ.Θ.

30550599 10211916243130145 632136243 oΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η παρθενική Συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης του Ο.Λ.Θ. υπό τον Σωτήρη Θεοφάνη, ο οποίος και ανέλυσε τους στρατηγικούς του στόχους όπως αυτοί θεωρήθηκαν και επικροτήθηκαν χθες στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας διοίκησης.

Αυτόνομα φορτηγά για «κουτιά» στο Zhuhai Port

0ZhuhaiΌλες τις «σκληρές» και μη δοκιμασίες έχουν περάσει τα αυτόνομα φορτηγά για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων που ανέπτυξε η Westwell.

Επένδυση σε υποδομές από το λιμάνι του Μόντρεαλ

0ΜόντρεαλΚάπου 14 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια θα δαπανήσει για την αναβάθμιση υποδομών το λιμάνι του Μόντεραλ.

Ρεκόρ στο ρεκόρ για τον Πειραιά

cosco arxeioΘετικό είναι το πρώτο τετράμηνο του έτους για το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά που «καλπάζει» πλέον προς τις πρώτες θέσεις των κατατάξεων σε Μεσόγειο και όχι μόνο.

Επέκταση συνεργασίας μεταξύ DP World Australia και CMA CGM

0CMAΜια μεγάλης διάρκειας συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ DP World Australia και CMA CGM υπεγράφη πρόσφατα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha