Κυρ03292020

Last updateΚυρ, 29 Μαρ 2020 11pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Ενεργοποίησε το SEAPRIORITY Go η CMA CGM

0SEAPRIORITYgoΕνεργοποίησε μια νέα υπηρεσία που φέρει την ονομασία «SEAPRIORITY Go» η CMA CGM.

Οι άλλοι… «αφανείς ήρωες», η G20 και η ομάδα «Ασκληπιός»

0φορτηγάΕίναι οι άλλοι... «αφανείς ήρωες». Πρόκειται για τα στελέχη της εφοδιαστικής.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την εξαγορά της PEARL Ltd. από την OCEAN και τον Αντώνιο Παναγόπουλο.

pearl 9Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, την 27/3/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 707/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 6/12/2019 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί της PEARL Ltd. από την OCEAN και τον Α. Παναγόπουλο.

COSCO Shipping Ports: Καλύτερο λιμάνι ο Πειραιάς …

cosco olp provlitaΘεαματική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεισφορά του Πειραιά στην διαμόρφωση της συνολικής εικόνας της COSCO Shipping Ports (CSP) η οποία και ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019.

Χωρίς τέλη το Αμβούργο

0Hamburg Rail TerminalΑναστέλλει τις χρεώσεις τελών για αποθηκευτικά και εναπόθεση το λιμάνι του Αμβούργου το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου σε μία προσπάθεια να στηρίξει την εφοδιαστική και τα μέλη της που κάνουν χρήση του λιμένα σε περίοδο κορονοϊού.

Κοινή δήλωση 33 φορέων για «ανοικτή» εφοδιαστική

0PR OrganisationΜε το σλόγκαν: “Transport keeps us going”, συμμετέχει ο ESPO στην κοινή δήλωση- ανακοίνωση 33 φορέων μεταξύ των οποίων η ECSA, ECASBA, EFIP, BPO και CLECAT στην οποία τονίζουν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μεταφορές στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Οικονομική διευκόλυνση ΟΛΠ Α.Ε. για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες

0OLP aeroΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, εξέτασε με θετικό πνεύμα το αίτημα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και αποφάσισε την παράταση της διάρκειας των χαρακτηρισμένων προσωρινών επισκευαστικών θέσεων και των μειωμένων χρεώσεων που αυτές συνεπάγονται για τα πλοία της ακτοπλοΐας στο επιβατικό λιμένα Πειραιά, μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Αμβούργο: Καμία ανησυχία, υπάρχουν κενά «κουτιά»

0koytiΔεν «βλέπει» πρόβλημα το λιμάνι του Αμβούργου όσον αφορά στην έλλειψη «κενών» εμπορευματοκιβωτίων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από εξαγωγικές επιχειρήσεις της Γερμανίας και όχι μόνο.

Maersk Cargo Insurance : Το «κουτί» σας είναι ασφαλισμένο

maersk triple e portoffelixstoweMaersk και Zurich Insurance Plc έθεσαν σε ισχύ μία door-to-door ασφαλιστική κάλυψη για διακομιζόμενα εμπορευματοκιβώτια.

Δωρεά της ΟΛΠ Α.Ε. στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

0doreaΗ ΟΛΠ ΑΕ προχώρησε σε μία ακόμη δωρεά υγειονομικού υλικού, αυτή τη φορά προς το «ΤΖΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά προκειμένου να υποστηριχτεί η λειτουργία νέων κλινών στη νέα πτέρυγα ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19.

Βρετανία: Πρωταγωνιστές οι λιμενεργάτες

0MV Jork 8Σε πρωταγωνιστές για την διατήρηση αλώβητης της εφοδιαστικής αλυσίδας της Βρετανίας εν μέσω πανδημίας αλλά και σταδιακής εξόδου από την Ε.Ε. αναδεικνύονται οι εργαζόμενοι στην λιμενική «βιομηχανία» της.

Μήνυμα της MedCruise Association: More than ever: #PortsTogether

0μεδMore than ever: #PortsTogether. Με αυτό το «μότο» η MedCruise Association σε ανακοίνωσή της εκφράζει την υποστήριξή της στα 73 Port Members που εκπροσωπούν 135 λιμάνια και τα 33 Associate Members από 21 χώρες που έχουν πληγεί από την επέλαση του κορονοϊού.

Κ. Χατζημιχαήλ: Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η διαδικασία αξιοποίησης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

0ALEXANDROUPOLILIMANI«Εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η εμπορική δραστηριότητα στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, η διαδικασία αξιοποίησής του αλλά και η πορεία υλοποίησης των μεγάλων ενεργειακών έργων της περιοχής...», δηλώνει ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter