Πεμ06042020

Last updateΠεμ, 04 Ιουν 2020 10pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Ενημέρωση των Αναλυτών για τα Ετήσια Οικονομικά Αποτελέσματα χρήσης 2019 της ΟΛΘ Α.Ε.

olth limani 053Η Διοικητική Ομάδα της ΟΛΘ Α.Ε., παρουσίασε την Τρίτη 3 Ιουνίου 2020 στους Οικονομικούς Αναλυτές, για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης από τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, τα οικονομικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις του έτους 2019.

Τρείς γερανογέφυρες για τον Πειραιά

0PiraeusΤρείς γερανογέφυρες ικανές να εξυπηρετήσουν τα μεγαλύτερα σε μεταφορική ικανότητα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα προμηθευτεί ο ΟΛΠ-COSCO ύστερα από συμφωνία που επήλθε μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας ZPMC της COSCO και του λιμένα του Πειραιά.

Λιμένα ελεύθερου εμπορίου στο νησί Hainan αναπτύσσει η Κίνα

0koytiΛιμένα ελεύθερου εμπορίου στο νησί Hainan αναπτύσσει η Κίνα με ορίζοντα το 2050. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η πρώτη φάση των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 και στόχος είναι η οικοδόμηση ενός "συστήματος λιμένων ελεύθερων συναλλαγών με επίκεντρο την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων"

«Πεισματικά» στην 4η θέση ο Πειραιάς

0Top 15 Σε «πείσμα» των καιρών και της πανδημίας ο Πειραιάς φιγουράρει στην 4η θέση της κατάταξης των ευρωπαϊκών λιμένων συνεχίζοντας να διεκδικεί μία από τις τρείς πρώτες θέσεις.

Ενημερώθηκε το Navigate Rotterdam

0rotterdamΠλήρως ενημερωμένο με τα τελευταία στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τους μεταφορτωτές αλλά και τους μεταφορείς να επιλέξουν τις καλύτερες διαδρομές είναι το πρόγραμμα Navigate Rotterdam που έχει λανσάρει το Ολλανδικό λιμάνι.

Δωρεά υγειονομικού υλικού από την ΟΛΠ Α.Ε. στο πρόγραμμα “ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”

0doreaΗ ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, προέβη σε μια ακόμα δωρεά υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά), στο πρόγραμμα “ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”.

Ρότερνταμ: Μια γέφυρα «κλειδί»

0theemswegtrace brug«Κλειδί» στην προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών (πλοίου-τραίνου) αποτελεί η νέα αψιδωτή σιδηροδρομική γέφυρα που τοποθετήθηκε επιτυχώς στο λιμάνι του Ρότερνταμ διασυνδέοντας με το Theemswegtracé.

Έρευνα της Ε.Ε.L. για τις επιπτώσεις του COVID-19 στις Ελληνικές αλυσίδες εφοδιασμού

0εελ1Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και μέχρι τις 28 Ιουλίου 2020 πραγματοποιείται η έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης) με θέμα «Διερεύνηση του αντίκτυπου του COVID-19 στις Ελληνικές αλυσίδες εφοδιασμού: Επιπτώσεις και επιχειρηματική συνέχεια».

Αυξάνει τα ψυγεία εμπορευματοκιβώτια η ΟΝΕ

0ΟΝΕ1Η Ocean Network Express (ONE)πρόσθεσε πρόσφατα 3,000 Carrier Transicold PrimeLINE ενδυναμόνωτας τον υφιστάμενο στόλο ψυγείων εμπορευματοκιβωτίων που διαθέτει με στόχο να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Αερομεταφορές για το λιμάνι… του Ρότερνταμ

0droneΞεκίνησε η υπηρεσία παράδοσης δεμάτων και υλικών με drone από το λιμάνι του Ρότερνταμ προς πλοία που βρίσκονται στην ευρύτερη λιμενική ζώνη με την πρώτη παράδοση για τις Κάτω Χώρες να πραγματοποιείται στο πλοίο «Pioneering Spirit».

Προσφορά υγειονομικού υλικού από την AHEPA Ελλάς προς το ΥΝΑΝΠ και το Λ.Σ.-.ΕΛ.ΑΚΤ.

0ilikoΥγειονομικό υλικό, προσφορά εκ μέρους της AHEPA Ελλάς (American-Hellenic Educational Progressive Association)

Εντοπισμός και κατάσχεση μέρος εμπορευματοκιβωτίου για παράβαση του Νόμου περί όπλων στον Πειραιά

0oplaΜετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας θαλάσσιων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος εμπορευματοκιβωτίου για παράβαση του Ν. 2168/93 “ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ” .

Έγκριση πρότασης του ΥΝΝΠ στην Στρατηγική της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR)

0ynanp. 1Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετέχοντας στη διαδικασία προσδιορισμού έργων μεγάλης εμβέλειας του Πυλώνα ΙΙ (Μεταφορές) της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR) για την ενσωμάτωσή τους στα προγραμματικά κείμενα της περιόδου 2021 – 2027, πρόκρινε προς ένταξη την ελληνική πρόταση «ADRIATIC-IONIAN Green/Smart Port Hubs».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter