Τρι05232017

Last updateΤρι, 23 Μαϊ 2017 11am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με την ΟΛΠ ΑΕ και την ΕΕΝΜΑ

kouroublis 2Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμένα Πειραιά έθεσαν σήμερα σε συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και με το ΓΓΛΛΠΝΕ, Χρήστο Λαμπρίδη, εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, παρουσία εκπροσώπων της ΟΛΠ ΑΕ και της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Την ΕΕΝΜΑ εκπροσώπησαν οι κκ Αλέξιος Αγγελόπουλος και Ανδρέας Συρίγος, ενώ την ΟΛΠ ΑΕ εκπροσώπησαν οι κκ Τάσος Βαμβακίδης και Γιώργος Σαρηγιάννης.

Θορύβου ζώνες online... στην Ολλανδία

ollandia limani 56464Περιβαλλοντικών ευαισθησιών συνέχεια για τους Ολλανδούς που φαίνεται ότι το... «τερμάτισαν» δημιουργώντας online noise zoning για να είναι εύκολα προσβάσιμο στους ενδιαφερόμενους οι ζώνες θορύβου –(επίπεδα)- για δραστηριότητες στις λιμενικές ζώνες.

ΤΑΙΠΕΔ: Βελτίωση κερδοφορίας για τα δέκα περιφερειακά λιμάνια το 2016

alexanadroupoli 0095Αξιόλογη αύξηση παρουσίασε η κερδοφορία των μεγαλύτερων περιφερειακών λιμανιών της χώρας, που λειτουργούν με τη μορφή της Α.Ε. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, ο μέσος όρος αύξησης των κερδών των 9 Οργανισμών Λιμένων (χωρίς την Πάτρα που είχε μεγάλες ζημιές το 2015 λόγω διαγραφών παγίων) με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ) έφτασε το 112%.

«Πονοκέφαλος» με τα drones

drone 0008«Πονοκεφάλους» σε υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εμπορικών λιμένων αλλά και της «λιανικής αγοράς» έχουν αρχίσει να δημιουργούν τα drones και το ενδεχόμενο εμπλοκής τους σε ευρεία κλίμακα λίαν προσεχώς για την διακίνηση και παράδοση εμπορευμάτων.

Με το βλέμμα στραμμένο στον Τράμπ τα λιμάνια της Λ. Αμερικής

Port of Los Angeles New Data Shows Air Pollution Continues to Drop USAΦοβίες για πιθανές επιπτώσεις στην απόσβεση λιμενικών επενδύσεων που έγιναν ή εξελίσσονται στην Λατινική Αμερική δημιουργεί η αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πολιτική Τράμπ κυρίως απέναντι στο Μεξικό.

ΕΕ: Άλλαξαν τα όρια για λιμενικές επενδύσεις

Port of Antwerp Bolstering US PartnershipsΠλαφόν στις λιμενικές επενδύσεις για τα κράτη μέλη χωρίς να απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων κοινοτικών οργάνων έθεσε η ΕΕ.

Η κινεζική εταιρία CHEC ανέλαβε την εμβάθυνση λιμένος στην περιοχή της Οδησσού

19 115323portΗ κινεζική εταιρία με εξειδίκευση στην μηχανική των λιμένων (China Harbor Engineering Company -CHEC) υπέγραψε σήμερα συμφωνία στο Κίεβο για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών στην περιοχή της Οδησσού (Yuzhny) .

Κερδοφόρος ο ΟΛΠ

DSC 0700Με την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε Capt. Fu Chengqiu πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ετήσια ενημέρωση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2016 της ΟΛΠ Α.Ε. από τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο μέλος του Δ.Σ και σύμβουλο της Διοίκησης.

Στην Cosco και την Jiangsu Lianyungang το 49% διαμετακομιστικού σταθμού στο Καζακστάν

Cosco Shipping 00fΔύο κινεζικές εταιρείες, η Cosco Shipping και η Jiangsu Lianyungang Port, υπέγραψαν αυτήν την εβδομάδα συμφωνία με την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία του Καζακστάν για την εξαγορά του 49% ενός διαμετακομιστικού σταθμού εμπορευμάτων κοντά στα σύνορα Κίνας – Καζακστάν.

Στην εποχή των αυτοματισμών τα Κινεζικά λιμάνια

qingdao 6Στην εποχή των αυτοματισμών, μετά από τρίχρονη προετοιμασία πέρασε το Qingdao Qianwan Container Terminal (QQCTN) στην Κίνα.

Προ απεργιακών κινητοποιήσεων τα Ισπανικά λιμάνια

3 Valencia SpainΠρο απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκονται τα Ισπανικά λιμάνια εξ αιτίας της άρνησης των συνδικαλιστικών φορέων των λιμενεργατών να δεχθούν τις μεταβολές στο εργασιακό τους στάτους που προωθεί η Ισπανική κυβέρνηση.

Δυο λιμάνια με ενδιαφέρον

lavrioΣτην τέταρτη θέση του χρονοδιαγράμματος για την πορεία των περιφερειακών λιμανιών «φιγουράρει» το λιμάνι της Ελευσίνας το οποίο μαζί με εκείνο του Λαυρίου που φιγουράρει στην πέμπτη θέση θα συγκεντρώσουν λίαν προσεχώς τα φώτα της δημοσιότητας. Και τούτο λόγω της αλματώδους ανάπτυξης του εμπορικού λιμένα του Πειραιά ελέω COSCO.

Αυξημένη κατά 10,8% η διακίνηση κοντέινερ από τον ΟΛΠ τον Απρίλιο

olp thumb large«Ανέβασε στροφές» η δραστηριότητα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια του φετινού Απριλίου, το σχετικό μέγεθος ανήλθε σε σχεδόν 296.000 κοντέινερ, μια αύξηση της τάξεως του 10,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha