Πεμ06292017

Last updateΚυρ, 02 Ιουλ 2017 11am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Επίσκεψη- ξενάγηση στη Ν.Ζ. Περάματος

olp logo bigΗ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει ότι με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των δεξαμενών και ενόψει της άφιξης νέας πλωτής δεξαμενής τον Νοέμβριο του 2017 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη-ξενάγηση ενώσεων και φορέων της ελληνικής ναυτιλίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ώρα 10.00 π.μ.

Eπίσκεψη Πειραιωτών Επιχειρηματιών στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ

sep epixeirimaties pireaΤις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε. (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε.), επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη 28/6, ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ, καθώς και επιχειρηματίες του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Μπλόκο στην είσοδο πλοίων με μετανάστες στα λιμάνια της εξετάζει η Ιταλία

87423E50039E5EE067C79FB61E0C7F9BΑκόμα και το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σε ξένα πλοία που έχουν διασώσει μετανάστες στη Μεσόγειο να δέσουν στα λιμάνια της εξετάζει η Ιταλία, προκειμένου να περιορίσει τις αθρόες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και οι «Financial Times».

Π. Κουρουμπλής: Υπό Δημόσιο καθεστώς η Πλοηγική Υπηρεσία

kouroyblis 22Με αφορμή δημοσιεύματα για την Πλοηγική Υπηρεσία Πειραιά, κυρίως στο Διαδίκτυο, που αφορούν σχόλια των χρηστών του λιμανιού ότι «είναι ώριμη η πρόταση για πέρασμα της υπηρεσίας στο νέο πάροχο των λιμενικών υπηρεσιών», το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θέλει να θυμίσει ότι:
Η θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, είναι πάγια στο να λειτουργεί η Πλοηγική Υπηρεσία με δημόσιο καθεστώς

Αμβέρσα: «Απέπλευσε» η... γραφειοκρατία

amversa 0054Τέλος εποχής για τις εντός και εκτός λιμένος γραφειοκρατικές και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες έθεσε το λιμάνι της Αμβέρσας με την ενεργοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας μέσα από την οποία γίνεται διαχείριση των απαιτούμενων πληροφοριών, εγγράφων και λοιπών παραστατικών.

ΟΛΠ: Τη διανομή μερίσματος €0,0892/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

olp logo 6578H Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ο.Λ.Π Α.Ε έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 με ποσοστό απαρτίας 85,56% με κύρια θέματα την Έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων και τη Διανομή μερίσματος για την εταιρική χρήση 2016, το οποίο ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. ανέρχεται σε € 0,0892 ανά μετοχή.

Με PERS Certification το Ισπανικό λιμάνι Vigo

Port of Vigo BIGΣτο πλαίσιο ειδικής τελετής, με αφορμή τη σύνοδο των Green Energy Ports στο Vigo, επιδόθηκε στο ομώνυμο Ισπανικό λιμάνι το οποίο είναι ενταγμένο από το 2013 στο δίκτυο των EcoPorts το PERS certification.

Δέκα start-ups για ένα λιμάνι

roterdam limaniΟύτε μία ούτε δύο αλλά δέκα start-ups , που υποστηρίχθηκαν από το λιμάνι του Ρότερνταμ παρουσίασαν το έργο τους αναφορικά με δραστηριότητες του λιμανιού και βέβαια προς την κατεύθυνση της βελτίωσή τους εκ των οποίων οι έξι συμμετείχαν στο πρόγραμμα PortXL .

Η απάντηση Κουρουμπλή στον Πλακιωτάκη για την ΔΑΛ

kouroymplisfotoΑπαντώντας στον υπεύθυνο του τομέα Ναυτιλίας ΝΔ κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισήμανε τα εξής:

Δήλωση Πλακιωτάκη για την τροπολογία Κουρουμπλή σχετικά με την Δημόσια Αρχή Λιμένων

plakiotakis 9257Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αποδεικνύεται άξιος και πιστός οπαδός των παλαιοκομμουνιστικών ιδεοληψιών και τακτικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτοιμος για άλματα ο Ο.Λ.Θ.

Olth 5932Υποχρεωμένη να κάνει άλματα αντί για βήματα φαίνεται πως είναι η Κοινοπραξία του γερμανικού επενδυτικού ομίλου Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της Terminal Link SAS του ομίλου CMA-CGM και της Belterra Investments LTD, η οποία αναλαμβάνει οσονούπω και μετά το πέρας γραφειοκρατικών και άλλων διαδικασιών τον έλεγχο του λιμανιού Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Πάτρα: Εγκρίθηκε πρόταση του ΟΛΠΑ για εκτέλεση έργων στο λιμάνι της πόλης

320 182 442780Στην έγκριση πρότασης για τη χρηματοδότηση έργων στο λιμάνι της Πάτρας προχώρησε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφοράς, μετά τη σχετική πρόταση που είχε υποβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Ώρα για προσομοιωτές...

Port of Melbourne Sale Hits a SnagΚαλοί οι αυτοματισμοί και οι εξ αποστάσεως κε μέσω υπολογιστών κινήσεις αλλά χρειάζεται οι χειριστές να εκπαιδευτούν. Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκε στο λιμάνι της Μελβούρνης η διοίκηση που «επιστράτευσε» προσομοιωτές με στόχο να εκπαιδεύσει τους χειριστές στην χρήση των μηχανημάτων σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα όποια λάθη χειρισμών δεν θα προκαλέσουν καταστροφή ή ενδεχομένως αποβούν μοιραία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha