Πεμ02202020

Last updateΤετ, 19 Φεβ 2020 6pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

ESPO: Δεκαπέντε προτάσεις- θέσεις για το EGD

0genovaΔεκαπέντε προτάσεις- θέσεις για το European Green Deal (EGD) δημοσιοποίησε ο ESPO στο πλαίσιο των εργασιών της ευρωπαϊκής εβδομάδα ναυτιλίας (ESW), που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Ξεκινούν τα έργα για την κρουαζιέρα στον ΟΛΠ

krouaziera OLPΤην Τρίτη 25 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη στο λιμάνι του Πειραιά η τελετή έναρξης εργασιών για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας.

Ευρωπαϊκό “Ok” για το “Safeport”

0SafeportΣε πρόγραμμα που «τρέχει ήδη» για την έρευνα και την καινοτομία εντάσσεται άμεσα η πρώτη φάση ανάπτυξης ενός ευφυούς συστήματος για την αξιολόγηση και τον έλεγχο της θαλάσσιας ασφάλειας στην πρόσβαση και λειτουργία των λιμένων, που ονομάζεται Safeport.

Εκλογή Σ. Θεοφάνη στην προεδρεία του «ΕΞΑΝΤΑ»

0theofanis sotirisΠραγματοποιήθηκε χθες 17.02.2020 στον Πειραιά, στα γραφεία της Ο.Λ.Π. Α.Ε., η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «ΕΞΑΝΤΑΣ» , με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια τη Συγκρότησή του σε Σώμα.

Συνάντηση Αχ. Καραμανλή- Μ. Καρρά για το λιμάνι των Νέων Μουδανιών

0μουδΤον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς κι ο Αντιδήμαρχος Χ. Σαρόγλου, με στόχο να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των έργων του Λιμανιού των Ν. Μουδανιών.

ΟΛΠ: Οικονομικό ημερολόγιο έτους 2020

cosco olp 502Η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει το οικονομικό ημερολόγιο για το έτος 2020:

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους ΟΛΠ και της «ζώνης»

0phoΜε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας συνάντηση εκπροσώπων του ΟΛΠ, των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, των ναυπηγείων Περάματος, της Ένωσης Μηχανουργών και του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο τη συζήτηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά.

Με νέο δ.σ. η Ε.ΛΙΜ.Ε.- Επανεξελέγη πρόεδρος ο Α. Καρακώστας

0ΚαρακώσταςΠραγματοποιήθηκε σήμερα 17.02.2020 στον Πειραιά, στα γραφεία της Ο.Λ.Π. Α.Ε., η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), με θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια την Συγκρότησή του σε Σώμα.

Επίναυλοι λόγω Covid 19

0ψυγείο κουτίΟι καθυστερήσεις λόγω Covid 19 σε ορισμένα Κινεζικά λιμάνια αλλά και τα προβλήματα στην ηλεκτρική τροφοδοσία εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων στις εναποθέσεις τους επέφερε επίναυλους.

Ρύπανση στο Κερατσίνι

rypansi 065Ρύπανση έκτασης περίπου τριακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων (350m2), αποτελούμενη από πετρελαιοειδή διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ΙΙ, της λιμενικής εγκατάστασης Σ.Ε.Π. του λιμένα Κερατσινίου.

Πλακιωτάκης: Ξεκίνησε η διαδικασία αξιοποίησης των δέκα λιμένων

0plakiwtakis3Η αξιοποίηση των 10 μεγάλων περιφερειακών ιμανιών της χώρας, τα οποία 100% ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ,με όρους «διαφάνειας, σοβαρότητας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο» ξεκινάει μέσα στο 2020 η Κυβέρνηση, τόνισε από την Ηγουμενίτσα χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αμερικανικό ενδιαφέρον για Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Βόλο- Επίκεντρο τα logistcs

00Alexandroupoli limaniΤο λιμενικό «τρίγωνο» που σχηματίζουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Βόλου έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον Αμερικανικών επενδυτικών κύκλων όπως αυτό έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Ξέμειναν από πρίζες λόγω… κοροναϊού

0iStock Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές ψυγείων εμπορευματοκιβωτίων εξ αιτίας του κοροναϊού η επίδραση του οποίου έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ναυτιλίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter