Παρ09252020

Last updateΠαρ, 25 Σεπ 2020 6pm

Ρότα νομοθετικών πρωτοβουλιών για το θαλάσσιο τουρισμό έβαλε το ΥΝΝΠ

0kroyazieroploio

Ρότα νομοθετικών πρωτοβουλιών για το θαλάσσιο τουρισμό έβαλε το ΥΝΝΠ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Ι. Πλακιωτάκης στη Βουλή. Ειδικότερα τόνισε πως «στον κρίσιμο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλείται - και θα - διαδραματίσει έναν πιο αποφασιστικό ρόλο αναλαμβάνοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία του κλάδου των σκαφών αναψυχής και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του.
Προχωράμε στην αναδιάρθρωση και επίλυση προβλημάτων στο Μητρώο Πλοίων, έτσι ώστε να καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο της Εθνικής Πολιτικής για τον Θαλάσσιο Τουρισμό και όχι απλώς ένα εργαλείο υπερφορολόγησης χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως συνέβαινε ως τώρα.
Στον τομέα της κρουαζιέρας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για την διεύρυνση του homeporting στα Ελληνικά λιμάνια και την συμμετοχή επιχειρήσεων στην αλυσίδα αξίας του κλάδου.
Το Αιγαίο αποτελεί ήδη έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας και από την πλευρά μας πρέπει να βελτιώσουμε όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα ενισχύσουν περαιτέρω τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που θα ταξιδεύουν στην χώρα μας και στα νησιά μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter