Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ευοίωνοι οι ορίζοντες για την Celestyal Cruises

anastasiadis louis

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του έργου που συντελεί στον τομέα της κρουαζιέρας η Celestyal Cruises, σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τις εκτιμήσεις που παρουσίασε προ ολίγου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Κυριάκος Αναστασιάδης.

Η εταιρία, που στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρόσθεσε ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικά σύστημα, που στοχεύει στην διάσωση επιβατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων και φέρει το όνομα του Αργοναύτη «Lynceus» ή στα ελληνικά «Λυγκέας» ανακοίνωσε και νέους προορισμούς που προσθέτει στα προγράμματά της με ορίζοντα την προσεχή τριετία διευρύνοντας έτσι την πλειάδα των προτάσεων προς το πελατειακό της δυναμικό και όχι μόνο.

Η αποτίμηση του 2015, όπως με στοιχεία παρουσιάστηκε, «έκλεισε» θετικά για την εταιρία. Ειδικότερα ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης, απαρίθμησε τα θετικά μηνύματα που στέλνει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο, γεγονός που επηρέασε τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ενώ επισήμανε την πολυδιάστατη συμβολή της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα το 2015.

Αντίστοιχα ο κ. Πυθαγόρας Νάγος, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Celestyal Cruises, αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 20% στη διακίνηση επιβατών σε σχέση με το 2014, καθώς η εταιρεία μετέφερε με τα κρουαζιερόπλοιά της συνολικά 129.731 επιβάτες που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις ξένων επιβατών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Υπήρξε μία σημαντική άνοδος σε όλες τις αγορές μας, όπως στη Βόρεια +13% και Νότια Αμερική +17%, την Ευρώπη +25% ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών από την Τουρκία +135%».

Ο κ. Νάγος, επίσης, αναφέρθηκε στους νέους προορισμούς που σταθερά επενδύει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς προστίθενται στα δρομολόγια του 2016 το Ναύπλιο, τα Χανιά και η Μυτιλήνη, από το νέο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Celestyal Nefeli.

Στο σχεδιασμό της εταιρείας για το 2018 είναι η προσθήκη μιας χειμερινής επταήμερης κρουαζιέρας με την ονομασία «Τρεις Ήπειροι» με το Celestyal Olympia, η οποία θα ξεκινάει από το Λαύριο και θα επισκέπτεται τρεις ηπείρους, Ευρώπη (Ρόδο), Ασία (Αντάλεια – Τουρκία, Άγιοι Τόποι - Ισραήλ) και Αφρική (Πορτ Σαίντ - Αίγυπτος).

Παράλληλα, ο κ. Νάγος αναφέρθηκε στην τρίτη χρονιά δραστηριοποίησης στην Κούβα με την Cuba Cruise, η οποία πλέον επεκτείνεται για τέσσερις εβδομάδες, και απολαμβάνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιβατών αλλά και την ενθουσιώδη υποδοχή από την αγορά της Αμερικής και του Καναδά.

Η Celestyal Cruises, όχι μόνο αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας που πραγματοποιεί δρομολόγια στην Κούβα αλλά είναι και η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που επισκέπτεται συνολικά τέσσερα λιμάνια.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το 2016, ο Αντιπρόεδρος επιχειρήσεων καπ. Γιώργος Κουμπενάς, αναφέρθηκε στη συνεχή αναβάθμιση που πραγματοποιείται στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, στηρίζοντας τις ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες με συνολικά 20 εκατ. ευρώ για το 2015, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σημαντικό έργο προσθήκης 51 μπαλκονιών στο Celestyal Crystal, τονίζοντας την ανταγωνιστικότητα και τεχνογνωσία των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises, καθώς πραγματοποίησε συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων).
Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών άγγιξε τα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ανήλθαν στα 33 εκ. ευρώ. Η δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία, όπως αναφέρθηκε, αξιοποιεί την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα και στον τομέα των τροφίμων και αναλωσίμων γενικότερα αλλά και υλικών για τα πλοία της που διατίθενται στην ελληνική αγορά γεγονός που επιδρά θετικά και στην διατήρηση μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας στις εταιρίες τροφοεφοδίων.

Στις πρωτοβουλίες του τμήματος Marketing της εταιρείας ανεφέρθη η κ. Σαλώμη Πνευματικού- Διευθύντρια Marketing τόσο για την προώθηση της Ελλάδας σε όλες τις αγορές του εξωτερικού όσο και στην προσπάθεια εκπαίδευσης και άνοιγμα της ελληνικής αγοράς με τις ειδικές και δελεαστικές προσφορές για τους Έλληνες επιβάτες για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και για το Φθινόπωρο, παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνη την περίοδο.

Πρόσθεση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Όπως προαναφέρθηκε η εταιρία πρόσθεσε στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και ένα νέο σύστημα για την ασφάλεια των επιβατών. Και επειδή η κρουαζιέρα δεν είναι μόνο νούμερα επιβατών αλλά και πρωτοποριακές δράσεις για την ασφάλεια, όπως αναφέρθηκε, ο κ. Βασίλης Γκάζικας, Διευθυντής του Ναυτιλιακού Τμήματος της Celestyal Cruises παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συμμετέχει η εταιρεία για το οποίο και βραβεύτηκε από τα Lloyds List Awards - ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικά σύστημα, που στοχεύει στην διάσωση επιβατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων και φέρει το όνομα του Αργοναύτη «Lynceus» ή στα ελληνικά «Λυγκέας».

Τέλος, για την εταιρεία εξίσου σημαντική είναι και η συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κ. Φρόσω Ζαρουλέα, , τόνισε ότι οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η Celestyal Cruises συνεχίζονται σταθερά, αναδεικνύοντας τη συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της οποίας περισσότεροι από 500 μαθητές όλων των σχολείων της Μήλου απόλαυσαν αυτή τη χρονιά ένα «ταξίδι» στη γνώση, με την παρακολούθηση του προγράμματος «Παίζω και Καταλαβαίνω», το οποίο η εταιρεία μετέφερε αποκλειστικά στο νησί. Το 2015 θα κλείσει με την παρακολούθηση του προγράμματος και από όλους τους μαθητές των σχολείων της Ίου.

Με σταθερά βήματα ανάπτυξης και στοχευμένες πρακτικές, τόσο η Celestyal Cruises, όσο και η κρουαζιέρα εν γένει, απολαμβάνει τα θετικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα και βλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία την επόμενη χρονιά.

H Celestyal Cruises με 30 χρόνια εμπειρίας σήμερα είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Επισκέπτεται τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (συνολικά 30 λιμάνια) προωθώντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία και προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες.

Διαχειρίζεται έξι κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα τέσσερα εκκινούν από ελληνικά λιμάνια ενώ τα άλλα δύο είναι ναυλωμένα στον μεγάλο τουριστικό όμιλο TUI. Παράλληλα, δραστηριοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Κούβα μέσω της Cuba Cruise.

Ως επιβεβαίωση τέλος των καινοτόμων πρακτικών της, η εταιρεία , μεταξύ των άλλων διακρίθηκε και στο θεσμό των HR Community Awards με πέντε Silver Awards.
Τέλος, η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρουαζιέρας (CLIA Europe).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter