Παρ02222019

Last updateΠαρ, 22 Φεβ 2019 5pm

Κρουαζιερόπλοια: Και το 2019 θα έχει πολλές παραγγελίες για… νεότευκτα

0royalΤα στοιχήματα έχουν ήδη τεθεί μεταξύ αναλυτών του τομέα της κρουαζιέρας για τον αριθμό των παραγγελιών που θα τεθούν σε ναυπηγεία φέτος για την κατασκευή νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά «άνοιξε» η περίοδος της κρουαζιέρας στα Χανιά

0Viking Jupiter 790x400Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά «άνοιξε» για φέτος η περίοδος της κρουαζιέρας στα Χανιά. Το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας, κατέπλευσε το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «VIKING JUPITER», μήκους 230 μέτρων, με συνολική χωρητικότητα επιβατών 950 άτομα με 490 άτομα πλήρωμα, ανοίγοντας τη φετινή τουριστική περίοδο κρουαζιέρας.

Σαντορίνη: Αυξημένοι κατά 20% οι κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΘετικά είναι τα στοιχεία για την διετία 2019-20 όσον αφορά στους κατάπλους κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σαντορίνης.

Προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο «VIKING JUPITER» στο λιμάνι του Πειραιά λόγω ισχυρών ανέμων

viking jupiterΠροσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κ/Ζ πλοίο «VIKING JUPITER» σημαίας Νορβηγίας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διαδικασία κατάπλου του.

Η κρουαζιέρα «σήκωσε» την TUI

0TUIΘετικά φαίνεται ότι θα είναι τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2019 για το TUI Group που σημειώνει αύξηση κύκλου εργασιών και αύξηση του όγκου πωλήσεων από τον τομέα της κρουαζιέρας.

Υδατοδρόμια και υποπαραχωρήσεις λιμένων επί τάπητος στην Εθνική Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας

0κρουαζιέραΥποπαραχωρήσεις λιμένων και υδατοδρόμια αποτελούν εκ των πρώτων θεμάτων της ατζέντας του ΥΝΝΠ όπως περιγράφηκαν από τον υπουργό Φ. Κουβέλη στη σύσκεψη για την κρουαζιέρα.

Posidonia Sea Tourism Forum: Σημάδια ανάκαμψης της κρουαζιέρας στην Α. Μεσόγειο δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τις οικονομίες της περιοχής

0AnnouncementΤο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum, που θα πραγματοποιηθεί 28-29 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, έχει σκοπό να αναδείξει τις θετικές προοπτικές για τη βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Καθώς σημαντικοί προορισμοί, λιμάνια και χώρες υποδοχής στην περιοχή εμφανίζουν τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια ανάκαμψης, έπειτα από μια τριετή κρίση λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, οι εταιρείες κρουαζιέρας προσβλέπουν σε αυξημένη δραστηριότητα στην σημαντική για την κερδοφορία τους αγορά.

Προσεχώς και οι Ρώσοι στις κρουαζιέρες περιπέτειας

0alaskaΣκάφη ειδικών προδιαγραφών (expedition cruise ships) για πλεύσεις σε παγωμένες ρότες έχει σχεδιάσει η United Shipbuilding Corporation (USC).

Νέος πρόεδρος στην CLIA Europe

0ThamΟ Michael Thamm, CEO της Costa Group και Carnival Asia, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην CLIA Europe.

Ώρα και για ποτάμιες κρουαζιέρες…

0Potamoploio1Ιδιαίτερη κατηγορία του τομέα της κρουαζιέρας οι ποτάμιες κρουαζιέρες αναμένεται το προσεχές διάστημα να «τραβήξουν» το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών του τομέα.

Έχει και τα προβλήματα του το drydocking

0BlohmVossΝαι έχει και τα προβλήματά του το drydocking. Που σχετίζονται με τα μεγέθη...

«Ποδαρικό» στις παραγγελίες κρουαζιερόπλοιων από την Oceania Cruises

0oceaniaΤα στοιχήματα τέθηκαν ήδη για το πόσα κομμάτια κρουαζιερόπλοιων και τι τύπου θα παραγγελθούν το τρέχον έτος και ποιες εταιρίες θα τα παραγγείλουν.

Στοιχεία για την κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια δημοσιοποίησε η ΕΛΙΜΕ

0κρουαζιέρα 002Ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος ήταν το 2018 η κίνηση στην κορυαζιέρα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα η ΕΛΙΜΕ.Από την ανάγνωση των πινάκων, προύπτει ότι :

Ολική ανακαίνιση και… ice-class certification

0Silver WindΗ αυξημένη ζήτηση για κρουαζιέρες περιπέτειας φαίνεται ότι θα αλλάξουν επί μέρους πολιτικές σε εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων και ενδιαφέρονται να κάνουν άνοιγμα στην εν λόγω αγορά.

CLIA: Αναμένει αύξηση 6,5% στους επιβάτες κρουαζιέρας το 2019!

cliaΗ Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA), κυκλοφόρησε την έκθεση την πορεία του κλάδου της κρουαζιέρας το 2019 με τίτλο « CRUISE TRENDS & INDUSTRY OUTLOOK».

Κουβέλης: Σχεδιάζουμε πολιτικές ενίσχυσης του Ηome Porting στην κρουαζιέρα!

Kouvelis clusterΣτις πολιτικές της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών και την ενίσχυση της κρουαζιέρας στη χώρα μας, αναφέρθηκε- μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, στη σημαντική ομιλία του, στο συνέδριο που οργανώθηκε από την ηλεκτρονική εφημερίδα «The SeaNation Conference», με θέμα «Ελληνικό Cluster Κρουαζιέρας: Η Επόμενη μέρα», στο « Ίδρυμα Ευγενίδου».

Και… roller coaster σε κρουαζιερόπλοιο

0carnival rcΜετά την πίστα για cart σε κρουαζιερόπλοιο τώρα και ... roller coaster.

Ένα XL… κρουαζιερόπλοιο

0ΚάρνιβαλMardi Gras θα ονομαστεί, προς τιμή του πρώτου πλοίου που έφερε το ίδιο όνομα, με το οποίο εισήλθε στον τομέα της κρουαζιέρας το 1972, το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της Carnival Cruise Line.

«Πράσινος» ο νεότευκτος στόλος των κρουαζιερόπλοιων

0royal caribbean symphony of the seas«Αδιάφορο» αφήνει στην συντριπτική του πλειοψηφία τον τομέα της επιβατηγού ναυτιλίας και δη της κρουαζιέρας το θέμα των scrubber που έχει σχεδόν διχάσει άλλους ναυτιλιακούς τομείς.

Και νέες παραγγελίες για κρουαζιερόπλοια «περιπέτειας»

0alaskaΔεδομένου ότι δεν έχει κλείσει το τρέχον έτος ο τομέας των κρουαζιερόπλοιων «περιπέτειας» φαίνεται ότι θα καταγράψει ρεκόρ παραγγελιών.

Πριν κτιστούν ναυλώνονται…

0ΑλασκαΝαι συμβαίνει και αυτό. Και ο λόγος όχι για φορτηγά πλοία που πάνω κάτω η διαδικασία είναι συνήθης αλλά για κρουαζιερόπλοια που είναι προορισμένα να εκτελούν κρουαζιέρες υψηλής αδρεναλίνης ή γνωστότερα κρουαζιέρες περιπέτειας. Ειδικότερα πλοίο με μεταφορική ικανότητα 600 ατόμων που θα παραδοθεί στην εταιρία που το παράγγειλε το 2021 ναυλώθηκε από άλλη εταιρία του τομέα της κρουαζιέρας φέτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter