Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανακάμπτει η Μεσογειακή κρουαζιέρα

0Celestyal

Ανοδικά θα κινηθεί και φέτος η αγοράς της Μεσογειακής κρουαζιέρας σύμφωνα με τις πρώτες αποτιμήσεις των στοιχείων των κρατήσεων που έχουν γίνει.

Η κίνηση υπολογίζεται στα 4,2 εκατομμύρια επιβάτες που αντιπροσωπεύει το 14,8% της παγκόσμιας αγοράς γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει επισημάνσεις αναλυτών ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ κάτω του πραγματικού της δυναμικού. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω αγορά το 2015 ήταν σχεδόν στο 18% της παγκόσμιας αγοράς με 9,6 εκατομμύρια επιβάτες. Αν και οι λόγοι της πτώσης έχουν αναλυθεί «εξαντλητικά» αναλυτές εκτιμούν ότι οι «παραδοσιακές» προσεγγίσεις της ανατολικής Μεσογείου που επανέρχονται θα καλύψουν την «απόσταση» υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει περεταίρω «ρευστοποίηση» του σκηνικού είτε λόγω των κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί και της έντασης που έχει προκληθεί γύρω από αυτά, είτε λόγω Τουρκίας οι προορισμοί της οποίας επανέρχονται χάρη στη συναλλαγματική διαφορά της τουρκικής λίρας προς το δολάριο και το ευρώ αλλά και από την «επιθετική πολιτική» που άσκησε η χώρα για την αναζωογόνηση του τομέα της κρουαζιέρας. Να σημειωθεί τέλος ότι η αγορά της Δυτικής Μεσογείου παραμένει σταθερή και φέτος με ελάχιστη διαφορά μίας μονάδας ως προς τον αριθμό των επιβατών σε σχέση με πέρσι.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter