Τρι01282020

Last updateΤρι, 28 Ιαν 2020 5pm

Στροφή της Ε.Ε. προς το φυσικό αέριο των ΗΠΑ

09990 LNG

Στον υπερδιπλασιασμό των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG) από τις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία προσβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκοντας τη μείωση της εξάρτησης από την προσφορά της Ρωσίας, αλλά και στο πλαίσιο της πρόσφατης «ανακωχής» μεταξύ Ουάσιγκτον και Βρυξελλών στο «μέτωπο» του εμπορίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε συμφωνήσει τον Ιούλιο του 2018 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να μην επιβληθούν δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, με τις δύο πλευρές να επιδιώκουν στενότερη οικονομική συνεργασία και τις Βρυξέλλες να δεσμεύονται για αύξηση των εισαγωγών LNG από τις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, στόχος είναι η αύξηση των εισαγωγών LNG από τις ΗΠΑ στα 8 δισ. κυβικά μέτρα έως το 2023.
Η Κομισιόν, που συντονίζει την εμπορική πολιτική των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε., ανέφερε ότι από τον Ιούλιο του 2018 έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εισαγωγές LNG από τις ΗΠΑ. Μόνο τον Μάρτιο, ξεπέρασαν το 1,4 δισ. κυβικά μέτρα. «Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να επιτρέψει περισσότερες εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, εφόσον οι συνθήκες στις αγορές είναι οι κατάλληλες και οι τιμές ανταγωνιστικές», υπογράμμισε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.
Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter