Τρι01282020

Last updateΤρι, 28 Ιαν 2020 5pm

Λιβύη: Οι εξαγωγές πετρελαίου από τις παράλληλες αρχές στα ανατολικά είναι "παράνομες"

petrelaio thermansis arxeiou

Η Εθνική Επιτροπή Πετρελαίου (NOC) με έδρα την Τρίπολη επέκρινε σήμερα την απόφαση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να παραδώσει τον έλεγχο των βασικών πετρελαϊκών τερματικών στις παράλληλες αρχές της ανατολικής Λιβύης, υπογραμμίζοντας ότι κάθε εξαγωγή από αυτές θα είναι «παράνομη».
«Οι εξαγωγές από τους παράλληλους θεσμούς είναι παράνομες και θα αποτύχουν όπως απέτυχαν και στο παρελθόν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μουστάφα Σανάλαχ, επικεφαλής της NOC.
«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι απολύτως ξεκάθαρες: οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, η παραγωγή και οι εξαγωγές βρίσκονται υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της NOC στην Τρίπολη και υπό την επίβλεψη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας», την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, πρόσθεσε.
Παράλληλα ο Σανάλαχ προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα και τους παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς. Η «NOC προειδοποιεί τις εταιρείας κατά της σύναψης συμβολαίων αγοράς πετρελαίου από τις παράλληλες αρχές. Δεν θα γίνουν σεβαστά και η NOC θα προσφύγει δικαστικά εναντίον τους», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter