Κυρ06072020

Last updateΚυρ, 07 Ιουν 2020 8am

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συμφωνία Μόσχας και Ριάντ για παράταση της μείωση παραγωγής πετρελαίου

OPEC headquartersΗ Σαουδική Αραβία, ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, ηγέτιδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις μάξιμουμ ποσότητες, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικές του πηγές.

Οκτώ υπ. Ενέργειας χωρών της ΕΕ ζητούν διατήρηση της χρηματοδότησης για υποδομές φυσικού αερίου

gaspipe 390Να διατηρηθεί η στήριξη και η χρηματοδοτική συνδρομή της ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου, μέσω ρυθμιστικού πλαισίου και πρόσβασης στα διαρθρωτικά ταμεία και στα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ζητούν με κοινή επιστολή οι υπουργοί Ενέργειας 8 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πολωνία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ουγγαρία).

ECSA: Η Ευρωπαϊκή ναυτιλία υποστηρίζει την υπεράκτια αιολική ενέργεια

0Olsen WindΗ ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως καθαρής πηγής ενέργειας. Ο κλάδος προσβλέπει στην υποστήριξη της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, όπως εκφράζεται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και στην επέκταση της ευρωπαϊκής ηγετικής θέσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

petrelaio 00Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.

Ανεβαίνει το βαρέλι …

petrelaio 188191558Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.

Σε ισχύ η παγκόσμια συμφωνία για μείωση παραγωγής πετρελαίου- Ανοδικά οι τιμές

petrelaio 00Με άνοδο ξεκίνησαν τον μήνα Μάιο οι τιμές του πετρελαίου, καθώς σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η παγκόσμια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Συνεχίζει την κατρακύλα το βαρέλι

petrelaio 01 180 bΣυνεχίζεται η πτώση των τιμών των πετρελαιοειδών.

«Βούλιαξε» πάλι το αμερικανικό αργό

petrelaio 02 180 bΗ τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού έκανε νέα βουτιά, χάνοντας το 9% και πλέον της αξίας της στην ασιατική αγορά σήμερα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις δυνατότητες να κρατηθεί στοκ, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να μειώνει δραστικά τη ζήτηση, παρότι οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες ετοιμάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους για να τονώσουν τις αγορές.

Σε ιστορικά χαμηλά οι τιμές των πετρελαιοειδών

petrelaio 188191558Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 16 δολάρια το βαρέλι σήμερα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999, με την αγορά να πλημμυρίζει από πλεονάζουσα προσφορά καθώς ο οικονομικός αντίκτυπος από την πανδημία του κορονοϊού πλήττει τη ζήτηση για καύσιμα.

Στο 0,56 του δολαρίου το βαρέλι …

petrelaio 188191558Η τιμή του βαρελιού ενός είδους αμερικανικού αργού, που βυθίστηκε χθες Δευτέρα βαθιά σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά στην ιστορία, εξαιτίας του κορεσμού της αγοράς και της κατάρρευσης της ζήτησης εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, ανέκαμψε σήμερα στην αγορά της Ασίας, επανερχόμενο μετά την έναρξη των συναλλαγών λίγο πάνω από το μηδέν.

OPEC+: 9 Απριλίου και βλέπουμε…

OPEC headquartersΤη μετάθεση από τις 6 Απριλίου στις 9 Απριλίου της ημερομηνίας διεξαγωγής της διευρυμένης συνάντησης των χωρών του OPEC+ για το ζήτημα της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής του πετρελαίου και τον πόλεμο τιμών του αποφάσισαν «αξιωματούχοι» του Οργανισμού.

Κρίσιμη Δευτέρα για το πετρέλαιο

OPEC headquartersΚρίσιμη είναι η προσεχής Δευτέρα καθώς έχει προγραμματιστεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετάσχουν οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες -η γνωστή συμμαχία OPEC+-προκειμένουν να καθορίσουν τα όρια στην παραγωγή πετρελαίου.

Gastrade: Επιτυχές το market test του FSRU Αλεξανδρούπολης

fysiko aerio 55433Επιτυχές ήταν το market test του FSRU Αλεξανδρούπολης καθώς υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές για διακίνηση 2,6 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ανά έτος στον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter