Πεμ05282020

Last updateΠεμ, 28 Μαϊ 2020 7am

Μαρίνα Αλίμου: Στην επόμενη φάση και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές

0Αλιμος

Τις οικονομικές προσφορές και τις αποτιμήσεις για τη μαρίνα Αλίμου αποσφράγισε το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη φάση εισέρχονται και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές και θα τους ζητηθεί βελτιωμένη προσφορά μέσω eAuction. Η είσοδος στην επόμενη φάση και των τριών υποψηφίων κατέστη εφικτή λόγω του κριτηρίου που έθεσε το Ταμείο - προκειμένου να αυξήσει τον ανταγωνισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας - να υπάρχει διαφορά έως 15% στην οικονομική προσφορά του τρίτου από τον δεύτερο, ώστε να έχει δικαίωμα και αυτός να μετέχει στη διαδικασία του eAuction.
Δεσμευτικές οικονομικές προσφορές είχαν καταθέσει τα εξής επενδυτικά σχήματα:
ΑΒΙΑΡΕΠΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ.
Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ θα χρειαστούν περίπου ένα δεκαήμερο για να αξιολογήσουν τις λεπτομέρειες των οικονομικών προσφορών, όπως π.χ. τα χρηματοοικονομικά μοντέλα, τα business plan, καθώς και τεχνικά θέματα όπως π.χ. τον τρόπο χρηματοδότησης από τράπεζες κλπ.
Στις 26 Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ώστε, πρώτον να ορίσει τους προκριθέντες επενδυτές και, δεύτερον να οριστικοποιήσει τα χαρακτηριστικά του eAuction:
την ημερομηνία διεξαγωγής και την ώρα έναρξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού,
την τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου αποδεκτού προσφερόμενου τιμήματος, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης,
το βήμα του διαγωνισμού (αύξηση προσφοράς), δηλαδή ένα σταθερό ποσό που ορίζεται ως η ελάχιστη αύξηση της κάθε βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς επί της τιμής εκκίνησης ή της ανώτατης ήδη υφιστάμενης βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς καιτη διάρκεια του διαγωνισμού.
Για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) για να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που θα προκριθούν. Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της νέας αυτής στρατηγικής το Ταμείο ενισχύει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής του διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Δημόσιο. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η εφαρμογή του e-Auction είναι μια διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter