Πεμ05282020

Last updateΤετ, 27 Μαϊ 2020 6pm

Ανδρεάδης: Η ανασφάλεια για το μέλλον της Ελλάδας πλήγμα στον τουρισμό

andreadis sete 0098

Την έντονη δυσαρέσκεια των τουριστικών επιχειρήσεων έχει προκαλέσει ο προωθούμενος φόρος διανυκτέρευσης στα πολυτελή καταλύματα από την κυβέρνηση, με τον Ανδρέα Ανδρεάδη να κάνει λόγο για μέτρο υπό το καθεστώς πανικού. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, «εκτιμώ ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της κυβέρνησης. Ο τουρισμός θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των φόρων που θα διαρκέσει για δέκα χρόνια, όχι να αλλάζουμε τους φόρους κάθε δύο μήνες.»

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αυτό (το μέτρο) γίνεται υπό το καθεστώς πανικού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι 48% των καταλυμάτων φοροδιαφεύγουν και δεν έχουν άδειες. «Αντί να αυξάνουμε ΦΠΑ και τέλη, να πιάνουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τίποτε... Αυξάνουμε τους φόρους διαρκώς στο 60% των νομίμων έναντι του 40% που φοροδιαφεύγει, καταστρέφουμε τους υγιείς και έντιμους επιχειρηματίες υπέρ αυτών που φοροδιαφεύγουν δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό» παρατήρησε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ χαρακτήρισε πάντως ως πολύ θετικό μέτρο την πρόταση για τις πιστωτικές κάρτες. «Ας το δούμε πιλοτικά δεν θα είναι εύκολο» είπε.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με ανασφάλεια όσο δεν κλείνει η συμφωνία, με αποτέλεσμα ο τουρισμός να δέχεται πλήγμα» πρόσθεσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, επισημαίνοντας ότι ο στόχος για 25 εκατ. τουρίστες το 2015 αναμένεται να αναθεωρηθεί επί τα χείρω, με το Μάρτιο η τουριστική κίνηση να είναι σαφέστατα αρνητική. «Υπάρχει πάντως ακόμη χρόνος να σώσουμε τη χρονιά» σημείωσε πάντως.

Πηγή: www.skai.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter