Κυρ11182018

Last updateΣαβ, 17 Νοε 2018 12pm

SeaNation790X90

Γλιτώνουν τον «θάνατο» τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη

0dialysi skafous

Η οριστικοποίηση των λεπτομερειών για τη διάσωση των ξύλινων παραδοσιακών σκαφών συζητήθηκε σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, εκπρόσωποι από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Μιχάλης Μυτιληνάκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον».
Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη βούλησή τους για τη διάσωση των ξύλινων παραδοσιακών σκαφών, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκαν να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται.
Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η Υπουργική Απόφαση που ήταν απαραίτητες για να μπορούν μέσα από το Μέτρο 6.1.10 οι δικαιούχοι αλιείς να επιλέξουν τη διάσωση, αντί της διάλυσης του αλιευτικού τους σκάφους, στη συνέχεια να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού και να κηρυχθεί «παραδοσιακό», ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να συμβάλει στη μεταφορά του σε λιμάνι ή άλλη παράκτια περιοχή, ως έκθεμα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter