Τετ08232017

Last updateΤρι, 22 Αυγ 2017 8pm

Συνέντευξη του ΥΝΑΝΠ Παναγιώτη Κουρουμπλή

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου.
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε:00007YNANP 1
Για τον Πανηγυρικό Λόγο του στις 15 Αυγούστου στην Τήνο
Ο κόσμος μπορεί και αντιλαμβάνεται τι λέει ο ομιλητής. Με την ομιλία αυτή, στο συγκεκριμένο περιβάλλον και τη συγκεκριμένη ημέρα (η οποία συνδέεται και με εθνικά θέματα και με την ορθοδοξία) προσπάθησα να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά. Στην εποχή που ζούμε πρέπει να εμπνεύσουμε ελπίδα. Πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και ότι τα νέα παιδιά μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτό που συχνά περιγράφω ως «ιαματικά κοιτάσματα της ψυχής τους». Με πείσμα, επιμονή και αγώνα, μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει, όπως τα «μυαλά» των νέων ανθρώπων, των επιστημόνων. Συλλογικά θα κάνουμε την αυθυπέρβασή μας, θα βρούμε τον κοινό τόπο και θα βγάλουμε την πατρίδα από την μεγάλη περιπέτεια στην οποία βρέθηκε.
Πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει τις δυνάμεις να ξεπεράσει προβλήματα που δημιουργεί συχνά η ζωή. Και έτσι εξελίσσεται η ζωή. Σε αυτό πνεύμα ήταν και η δική μου πορεία μετά το ατύχημα. Ήθελα αυτό το παράδειγμα να δώσω στα νέα παιδιά, να μην παραιτούνται με την πρώτη δυσκολία. Θέλω να πω στους νέους ανθρώπους «Γίνετε εραστές της ζωής, διεκδικείστε να είστε αυτό που θέλετε και μη γίνεστε παρανάλωμα της βούλησης των άλλων.» Προφανώς υπάρχουν δυσκολίες. Πάντα οι εποχές ήταν δύσκολες για τους νέους. Αλλά η σημερινή γενιά των νέων παιδιών είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Έχει μέσα της όλο αυτό το απόθεμα που μπορεί να ενεργοποιήσει και να διεκδικήσει ακριβώς αυτά που νομίζει. Τίποτα δε χαρίζεται στη ζωή. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τα σημαντικά πράγματα κατακτιούνται από εκείνους που έμαθαν να διεκδικούν.

Για το άρθρο του σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μια παράταξη που έχει στο DNA της τον αντι-νεοφιλελευθερισμό και την αντι-δεξιά λογική, δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι της Δεξιάς. Δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα. Τώρα για τη συγκεκριμένη μου θέση, δέχτηκα και επιθέσεις από κάποιους, αλλά αυτό είναι ίδιον του χαρακτήρα του καθενός και της ποιότητας της πολιτικής αντίληψης που τον διακατέχει. Αναφέρομαι σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα. Θεωρώ ότι αυτή η παράταξη, που θέλει να λέγεται κεντροαριστερή παράταξη, δεν μπορεί να κοιτάει και αριστερά και δεξιά. Αναφέρομαι στον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης. Η σχέση μου μαζί του είναι σταθερή και ποιοτική. Γιατί πάντα υπερασπίστηκα και την παράταξη αυτή και τον Αντρέα, όσο δεν τον υπερασπίστηκαν αυτοί που όφειλαν να τον υπερασπιστούν.
Για μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ
Εγώ παλεύω γι αυτό. Αυτό γίνεται στην Ευρώπη. Οι συνεννοήσεις και οι συζητήσεις που έχω με ανθρώπους που ηγούνται του Σοσιαλιστικού χώρου στην Ευρώπη, είναι γνωστό αυτό άλλωστε, αυτό το πνεύμα μου διαμηνύουν, το πνεύμα της συνεργασίας των δυνάμεων αυτού του χώρου. Αυτά θα επιτευχθεί με σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει. Θα βρεθεί ένας τρόπος να υπάρξει ένας προγραμματισμός. Όταν μιλάω για ενότητα μιλάω για ενότητα του Ελληνισμού σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία. Υπάρχουν τρόποι που και τα μεγάλα κόμματα και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση μπορούν να βρουν συνεννόηση για το κλίμα που πρέπει να υπάρξει για παράδειγμα στις επενδύσεις. Είναι ανάγκη να υπάρξει κλίμα συνεννόησης και εδώ πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι. Είναι τομείς της οικονομίας που μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Η ναυτιλία, ο τουρισμός η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, είναι τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και πρέπει να τους στηρίξουμε, για να φτάσουμε σε μια πραγματική ανάπτυξη που θα αγγίζει την ψυχή όλων μας. Δεν έχει νόημα να μένει ο καθένας μας σε στείρα αντιπολίτευση, δε θα κερδίσει τίποτα. Η κοινωνία έχει και νου και κρίση και μας κρίνει όλους.
Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ
Δεν έχω να καταγγείλω για κάτι τους ΑΝΕΛ. Οι ΑΝΕΛ δεν υπήρξαν εμπόδιο ως τώρα στην προσπάθεια που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση. Να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς. Από εκεί και πέρα ο φυσικός χώρος είναι να βρεθεί σε όλο αυτό τo ευρύτερο πεδίο των δυνάμεων που λέγονται κεντροαριστερές, αριστερές, προοδευτικές, ένα modus vivendi . Ένας προγραμματικός λόγος. Πρέπει να εργαστούμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση, διότι σταδιακά θα πάμε σε ένα ευρύτερο νεοφιλελεύθερο μέτωπο, και σε ένα ευρύτερο σοσιαλιστικό, κεντροαριστερό, αριστερό μέτωπο. Σε κοινωνικό επίπεδο θα κριθούν τα πράγματα και σε έναν τέτοιο τρόπο θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι.
Ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός σε αυτά τα ζητήματα, όπως και όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία με το Ενωτικό Μέτωπο. Όταν τότε κάναμε την προσπάθεια να συνεργαστούμε με όλες τις τότε προοδευτικές δυνάμεις ο κ. Τσίπρας, ήταν ο μόνος που είχε πει ότι «ναι να πάμε σε ένα τέτοιο πνεύμα». Έχει μέσα του αυτή τη διάθεση και νομίζω ότι είναι δουλειά όλων, όλων μας, να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Για την προοπτική συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ
Υπάρχουν προβλήματα. Υπήρξαν και ακρότητες, αλλά αυτά οφείλουμε να τα υπερβούμε. Όχι μόνο σε επίπεδο κομμάτων, ώστε να συνεργαστούν όμορα κόμματα, στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Γενικά πρέπει ο πολιτικός λόγος να αποκτήσει μέτρο. Πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά πόρτες και παράθυρα του πολιτικού, του νοητικού πεδίου όλων μας, ώστε να βρίσκουμε γραμμές συνεννόησης. Είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια στην οποία βρέθηκε ενώ δεν έπρεπε να βρεθεί. Βρέθηκε από λάθη που έγιναν πριν από δέκα χρόνια.
Για τη «μαύρη τρύπα στα ταμεία»
Χθες το βράδυ ο Οίκος Φιτζ αναβάθμισε κατά μία μονάδα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Είναι ακόμα ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που δείχνει τη δυνατότητα το κράτος και οι επιχειρήσεις να δανείζονται με μικρότερα επιτόκια. Πράγματι υπάρχει αυτή η τρύπα, αλλά υπήρχε και πέρυσι και είμαι βέβαιος ότι στο υπόλοιπο του χρόνου που μένει για το 2017 θα υπάρξουν προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου να χτυπηθεί ακόμα περισσότερο η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή , η φοροκλοπή κλπ.
Για τη φοροδιαφυγή των φαρμακοβιομηχανιών
Η Ευρώπη αρχίζει να ανοίγει αυτά τα ζητήματα. Ήδη είμαι σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, αναζητώντας πληροφορίες για τις περίφημες ενοδο-ομιλικές συναλλαγές, ένα θέμα που η Ευρώπη έπρεπε να έχει ανοίξει. Πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να το ανοίξει πρώτη γιατί περνάει μια βαθύτατη οικονομική κρίση και δεν μπορεί να γίνουν άλλες περικοπές. Δεν μπορεί επίσης μια μητρική εταιρία να παρουσιάζει κέρδη και η θυγατρική της στην Ελλάδα να μην παρουσιάζει.
Για το τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τον φημολογούμενο ανασχηματισμό.
Το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» αφορούσε τον Γενάρη του 2015. Το Σεπτέμβριο έγιναν πάλι εκλογές, κάτι που ξεχνάει η αντιπολίτευση. Εκεί ο κ. Τσίπρας είχε την εντιμότητα να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού, το δύσκολο πρόγραμμα. Ο Λαός είπε ότι αυτό το δύσκολο πρόγραμμα εμπιστεύεται να το διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση. Αυτό και κάνουμε. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά σταθερά, σιγά - σιγά, αρχίζει να «χαράζει», να υπάρχει μια ελπίδα. Υπάρχει μια κινητικότητα στην οικονομία, παράδειγμα η αναβάθμιση από τον Οίκο Φιτζ. Σημαίνει αυτό ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει λοιπόν σιγά – σιγά με τη βελτίωση της οικονομίας να εξορθολογιστούν αδυναμίες όπως αυτές που επισημαίνετε στα ρεπορτάζ σας. Η κυβέρνηση αυτά τα αφουγκράζεται και με τη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας θα έχουμε και βελτίωση τέτοιων ζητημάτων που πραγματικά δημιουργούν αδικίες σε βάρος κάποιων ανθρώπων.
Ως προς τον ανασχηματισμό αυτό είναι αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει και θα αποφασίσει πότε και ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει αυτό το κλίμα που θα σας είπα, της συνεννόησης και σε αυτό πρέπει να βάλει πλάτη και η αντιπολίτευση, γιατί είναι ανάγκη εθνική να δημιουργήσουμε κλίμα επενδυτικό. Γιατί μόνο με επενδύσεις υγιείς και σοβαρές μπορεί να υπάρξει πραγματική και συλλογική ανάπτυξη και όχι ανεργιογόνος ανάπτυξη.

Οι έξι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών

2200 ΜητσοτάκηςΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατέθεσε έξι προτάσεις για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Αλ. Τσίπρας: Όλοι οι Έλληνες εκφράζουν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη

09 Τσίπρας φωτιές«Να είστε καλά, είμαστε ευγνώμονες»: με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τους πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία της Ανατολικής Αττικής. Είχε προηγηθεί η πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Π. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παρέμβαση Λαλιώτη

kouroublis 170112sk«Όσοι πιστεύουν ότι αυτά που είπε με το άρθρο του ο Κώστας Λαλιώτης δεν τους αφορούν πλανώνται πλάνην οικτράν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Επενδύσεις - υδρογονάνθρακες στο επίκεντρο συνάντησης Φλαμπουράρη- Πάιατ

66 ΦλαμπουράρηςΘετικό πρόσημο στις ελληνικές προσπάθειες στο χώρο της οικονομίας βάζει ο αμερικανικός παράγων, όπως διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με τον Τζέφρι Πάιατ να υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της χώρας του για επενδύσεις.

Π. Κουρουμπλής: Η καλή αρχή έγινε, έχουμε δύο χρόνια να δείξουμε την διαφορετικότητά μας

kouroyblis 532Το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» επικαλείται ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση.

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Cosco στο Πεκίνο

Τον πρόεδρο της Cosco, Xu Lirong, συνάντησε ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην Κίνα, όπου βρέθηκε έπειτα από επίσημη πρόσκληση από τον Κινέζο πρωθυπουργό091111samaras.30.7.708

Κουρουμπλής: «Η Δικαιοσύνη να είναι προσεκτική»

kouroublis 5335Την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία, επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA 9.89 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε τα όσα λέγονται σχετικά με το Γιάνη Βαρουφάκη και την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης. «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι προσεκτική», είπε.

Ομιλία Πλακιωτάκη για την εθνική λιμενική και νησιωτική πολιτική

0222 plakiotakisΓια την εθνική λιμενική και νησιωτική πολιτική μίλησε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λασιθίου και τ. πρόεδρος της ΝΔ κ. Ι. Πλακιωτάκης στο 50 συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» με θέμα: "Η αναγκαιότητα κατάρτισης μιας νέας εθνικής στρατηγικής για την βιώσιμη ανάπτυξη των λιμένων της χώρας. Η περίπτωση του λιμανιού της Πάτρας".

Αλ.Τσίπρας: Η Ελλάδα βασικός πυλώνας σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη

w13 1227063463434Αναβαθμίζουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας Σερβίας σε μια κρίσιμη περίοδο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βουτσιτς.

Π. Κουρουμπλής: ''Χρειάζεται συνεννόηση με όλα τα κόμματα για τα εθνικά ζητήματα''

kouroyblis 532Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 24/7 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο Μητσοτάκης έθεσε θέμα δεδηλωμένης για τον Πάνο Καμμένο

mitsotakis bouli dedilwmeni 708Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση με αφορμή τις θέσεις του Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετακίνηση Θάνου στο Μαξίμου

thanou tsipras 43424Αντιδράσεις και σχόλια από κόμματα και όχι μόνο, προκαλεί η μετακίνηση της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στην ΓΓ του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Αλ. Τσίπρας: Σύγχρονη θετική ατζέντα-τερματισμός της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο

gildrim tsipras 33Οι συνομιλίες μας εκτός από ουσιαστικές και ειλικρινείς ήταν απαραίτητες, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το σύνολο των σχέσεων μας, το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κουρουμπλής: «Σε αμηχανία ο Σόιμπλε… πρέπει και οι δανειστές να κάνουν αυτό που οφείλουν»

kouroumplis 6665Σε προσπάθεια των δανειστών να χρεώσουν κι άλλα βάρη στην Ελλάδα απέδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής τις δηλώσεις Σόιμπλε για την οικονομική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης.

Υπογραφή Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας

29 234227flags greece chinaΔράσεις στον τομέα της ατομικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας για το 2017.

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

000000000029 22622Mitsotakisc1200Απεβίωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του αναφέρει: «Σήμερα στη 01:00 ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν».

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος

00000000000 ΠαπαδήμοςΈκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Κίνα μοιράζονται κοινό όραμα για το μέλλον (video)

tsipras 05385Υπό τους ήχους του «Ζορμπά» έγινε δεκτός ο Αλέξης Τσίπρας στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών Πεκίνου, όπου εγκαινίασε το νέο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών. «Γεια σας, καλώς ορίσατε», είπαν στην ελληνική φοιτητές και φοιτήτριες που κρατούσαν σημαίες των δύο χωρών. Ενώ η πανεπιστημιακή χορωδία τραγούδησε, επίσης στην ελληνική, το «Ένα το χελιδόνι», του Μίκη Θεοδωράκη.

Μήνυμα Τσίπρα για ελληνο-κινεζική συνεργασία από το Πεκίνο

tsipras pekino 12«Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα κατά την άφιξη του στο Πεκίνο για τη σύνοδο σχετικά με το σχέδιο «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», που θα συνδέσει με εμπορικές υποδομές την Κίνα με την Ευρώπη.

Στο Πεκίνο ο Γ. Μώραλης

MORALIS 9985Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα πραγματοποιήσει πενθήμερη επίσκεψη στο Πεκίνο, για το 2ο Forum Κινέζικων – Ελληνικών Πόλεων και τις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της 45ης Επετείου της Σύναψης Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, από σήμερα 10/5/17 έως τις 15/5/17.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha