Σαβ04042020

Last updateΠαρ, 03 Απρ 2020 8pm

"THESS MALL": Η καρδιά χτυπάει στο κέντρο

thess 1

Την έναρξη των εργασιών του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, του "THESS MALL", ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Παντελής Φιλιππίδης. Το πιλοτικό έργο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALL)», είναι ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) -Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται στις έξη πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο αυτό, στο οποίο, ήδη, συμμετέχουν ενεργά 100 επιχειρήσεις και έχουν εκδηλώσει επιθυμία να συμμετέχουν περισσότερες.

Η χωροθέτηση του «ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» της Θεσσαλονίκης, του «THESS MALL», η οποία προέκυψε κατόπιν σχετικής μελέτης, οριοθετείται εντός της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ -ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (συμπεριλαμβανομένων των καθέτων).

Συνοπτικά, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες προέκυψαν από τη σχετική μελέτη, είναι:

- Ανάπτυξη σημείων πληροφόρησης με σύστημα οθονών

-Ανάπτυξη εφαρμογής για mobile συσκευές

- Δημιουργία ενός portal για το «THESS MALL» όπου θα προβάλλονται οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις , οι προσφορές, οι δράσεις και εκδηλώσεις του open mall με δυνατότητες σύνδεσης σε e- shop.

- Παρεμβάσεις αστικής κινητικότητας στο χώρο του «THESS MALL» όπως stands πληροφοριακής σήμανσης πεζών, οριζόντιες σημάνσεις διευκόλυνσης και ασφάλειας πεζών.

-Προβολή και δημοσιότητα με στόχο την ενημέρωση και προσέλευση των επισκεπτών και των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για το «THESS MALL».

Όπως ανέφερε ο κ.Φιλιππίδης, «αν οι παραδοσιακές αγορές των πόλεων επιθυμούν να ξανακερδίσουν ένα μερίδιο αγοράς, όσο έχει απομείνει, θα πρέπει να υιοθετήσουν μεθόδους και τεχνικές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.
Σ'αυτό ακριβώς το στοιχείο αποσκοπεί η στρατηγική των Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων (Open Malls). Βασικός στόχος αποτελεί η πολύπλευρη βελτίωση των συνθηκών στις παραδοσιακές αγορές, που θα προσελκύσουν τον καταναλωτή, ΄Ελληνα, ή ξένο, σε αυτές για τις αγορές του.

Η Πιλοτική Δράση, λοιπόν, «Ανοικτά Κέντρο Εμπορίου» αποτέλεσε και αποτελεί μια πρόσκληση-πρόκληση για τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τέτοιων στρατηγικών σε συγκεκριμένη και σαφώς οριοθετημένη περιοχή της πόλης μας.

Πιστεύοντας ότι το «THESS MALL» αποτελεί ένα εργαλείο αντιπαράθεσης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ποιοτική και άλλου τύπου εξυπηρέτηση του καταναλωτή, μέσα από τη συνεργασία των επιχειρηματιών στη μάχη για την επιβίωση, είναι ένα «στοίχημα» για τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η υλοποίησή του και η επίτευξη του στόχου του έργου, για την στήριξη και ενδυνάμωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας της πόλης μας, αλλά, πρωτίστως, για την τόνωση του ψυχολογικού μας κλίματος (το έχουμε άλλωστε τόσο μεγάλη ανάγκη...)»

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Π.Φιλιππίδης επεσήμανε ότι «αν και καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι η 31η Οκτωβρίου, φιλοδοξία μας είναι να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., για να το κάνουμε γνωστό και σε όλους όσους θα επισκεφθούν την πόλη μας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστη, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών ΄Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ουσιαστική υποστήριξη του οποίου θα υλοποιηθεί το «THESS MALL» και ο οποίος ανέπτυξε, τις δράσεις υποστήριξης για τη βέλτιστη υλοποίηση του έργου, από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Σταύρος Κωνσταντινίδης Συγκοινωνιολόγος-Πολιτικός Μηχανικός, ο οποίος εκπόνησε τη σχετική Μελέτη του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, βάσει της οποίας αναδείχθηκε η χωροθέτηση της περιοχής και οι ενέργειες και δράσεις που θα υλοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων του έργου, προχώρησε στην παρουσίαση του «THESS MALL».

Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα (Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), διοργανώνεται η Εναρκτήρια Εκδήλωση του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, του "THESS MALL" προς ενημέρωση Φορέων και Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter