Παρ09252020

Last updateΠαρ, 25 Σεπ 2020 6pm

Reuters για ενδεχόμενη χρεοκοπία: Κανείς δεν θέλει τα αποτυπώματά του στο φονικό όπλο

euro 5343

Κανένας δεν θέλει να αφήσει τα αποτυπώματά του στο φονικό όπλο εφόσον η Αθήνα χρεοκοπήσει, σημειώνει σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters, με την υπογραφή του Πολ Τέιλορ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας διάλογος μεταξύ Αθήνας και δανειστών θα μπορούσε να περιγραφεί με τις εξής φράσεις: «Χρεοκοπούμε». «Όχι, δεν χρεοκοπείτε». «Μας πνίγετε». «Όχι, δεν σας πνίγουμε». «Μας χρωστάτε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». «Σας δώσαμε ήδη».
To Reuters κάνει λόγο για «παιχνίδι του δειλού» μεταξύ Ελλάδας και διεθνών πιστωτών, το οποίο μετατρέπεται σε έναν φαύλο κύκλο καταλογισμού ευθυνών, με την Αθήνα να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην χρεοκοπία, καθώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια συμφωνία για την καταβολή χρημάτων, έναντι μεταρρυθμίσεων.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αν η Αθήνα «ξεμείνει» από μετρητά και χρεοκοπήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κανείς δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι έσπρωξε τη χώρα στο γκρεμό, ή ότι δεν προσπάθησε τουλάχιστον να τη σώσει.
Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αναγνωρίσει ως ένοχο τη Γερμανία, ενώ οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, από τη μεριά τους, είναι έτοιμες να κατηγορήσουν την Αθήνα ότι απέφυγε τις δύσκολες αποφάσεις, αποτυγχάνοντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
«Κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την Ελλάδα από το εαυτό της, όμως στο τέλος, εξαρτάται από αυτούς», είναι το μήνυμα που στέλνουν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ, αναφέρει ο αρθρογράφος.
Πηγή: Reuters, naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter